Anasayfa
20 Nisan 2022, 19:11
sizden01
Abone

İnsanın içindeki sıkıntılar ve derdime derman ..

İnsanın içindeki sıkıntılar ve derdime derman ..

yandı_yurek
Arkadaşlar Ben Alkol aldım demiştim tövbemi bozup 🙁 4 gün felan oluyo ve namaz kılmadım hiç noldu bana bilmiyorum Allah hiç affetmicek gibi hissediyorum yine bu Allah varmı yok mu vesveseler gelmeye başladı ben ne yapcam ? tövbe ettim tekrar ve rüyada ihtimal oldum sabah hemen gusül alırdım smdi hiç almadım benim buhallerime bir çare bulurmsuunuz ?

Okudunuz mu?  Medet ya abdulkadir geylani demek caizmidir?

Cevap: İnsanın içindeki sıkıntılar ve derdime derman ..

Saif Al-Din
Kardeş, senin çaren belli, bir tane…
Hayatına ve ibadetlerine devam etmek. Eğer buna takılıp kalırsan çok ızdırap çekersin.

177 – Yüzlerinizi bazan doğu, bazan batı tarafına çevirmeniz erginlik değildir. Fakat eren o kimselerdir ki, Allah’a, ahiret gününe, meleklere, kitaba ve bütün peygamberlere iman edip, yakınlığı olanlara, öksüzlere, yoksullara, yolda kalmışa, dilenenlere ve esirleri kurtarmaya seve seve mal verirler. Namazı kılarlar, zekatı verirler. Bir de andlaştıkları zaman sözlerini yerine getirenler, hele sıkıntı ve hastalık durumlarında ve harbin şiddetli zamanında sabır ve kararlılık gösterenler var ya, işte doğru olanlar da bunlardır, korunanlar da bunlardır.
(Bakara, 177)

Okudunuz mu?  Şirk Nedir? Kısaca

Bir günah işlediysen, şeytana uyduysan ne yapabilirsin ? Geri dönüp işlememeye gücün yeter mi ?

Efendimiz (a.s.) " Her insan günah işler. Fakat günah işleyenlerin en hayırlısı tevbe edendir" buyurmuyor mu ? "Şüphesiz Allah can boğaza gelmedikçe Allah kulun tevbesini kabul eder" demiyor mu ?

Okudunuz mu?  Namazda Şüphe Vesvese

Şeytan ile bizi ayıran nedir ? Tevbedir..O tevbe etmedi, sen ise tevbe ettiğin takdirde Allah seni affedeceğini buyuruyor, daha ne istiyorsun. Zor da olsa, sıkıntılı da olsa namazlarını kıl..Ondan başka çaren yok, gidecek yerin yok! Bu günahına takıldın kaldın diyelim, namazı bıraktın..eee…kime gideceksin ? Varsa başkası koş git…Ama yok bulamazsan, ki bulamayacaksın, çare secde.
Sen Allah’ı sevmez misin ? Yaptığın bir hatanı bağışlanmasını dile…Eşşeklik ettim de, hata ettim de, ama bilirim ki senden başka kimsem de yoktur, senden daha sevgilisi yoktur, huzurunda huzur bulduğum ancak sensin Rabbim, beni affet de…ne dersen de ama namazını kılmazsan ne olur halin ?

Okudunuz mu?  Salât-ı Tefriciye okumak için başı örtülü ve abdestli olmak şart mıdır ?

Peki kılarsan ne olur ?
"De ki: Ey günahta aşırı giderek nefislerine zulmetmiş kullarım! ALLAH’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Muhakkak ki ALLAH bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki o çok bağışlayıcı ve çok merhamet edicidir. (Zümer, 53)

70 – Ancak tevbe ve iman edip iyi davranışlarda bulunanlar başka; Allah onların kötülüklerini iyiliklere çevirir. Allah çok bağışlayıcıdır, engin merhamet sahibidir.
(Furkan, 70)

Okudunuz mu?  Yıkanmaya başlamadan gusül abdestine niyetlenmek

Yapma böyle. 🙂
Hem şöyle düşün. Bundan sonra sence bir daha ağzına alkol koyabilir misin ? Bence artık çok zor, dersini aldın..O zaman tevbe et ki , inşaAllah Allah tevben vesilesi ile seni affetsin, günahını da sevaba dönüştürsün.


Cevap: İnsanın içindeki sıkıntılar ve derdime derman ..

yandı_yurek
Allah Razı olsun Anladım peki bu vesveseler neden canımı yakıyor benim ? bir ara düzelmiştim LailaheillAllah diye diye ama yine aynıyım ve yine diyorum 🙁

Okudunuz mu?  Annem ve Babam sana kurban olsun

Cevap: İnsanın içindeki sıkıntılar ve derdime derman ..

karadamlalar
salih amel imanını arttırır Allahın izniyle, ameli terkedersen vesveselerin artmasından normal bir olay yoktur kardeşim.


yandı_yurek
az cık açık anlatsan kardeş kusura bakma yoruyorum laf anlamıyor şu kalbim 🙂


karadamlalar
dediğim şu kardeşim, namazı asla bırakma. seni hataya, günaha sürükleyen şeyleri yapma demiyorum YAKLAŞMA bile. nasıl Allah sadece zinayı değil ona yaklaşmayı haram kıldıysa sen de harama götüren şeylerden uzak tut kendini, vesvesenin etkilememesini istiyorsan ciddiye alma ki bir süre sonra azalacaktır önceden de sende olduğu gibi.

Okudunuz mu?  Resimli odada namaz kılmak caiz mi

yandı_yurek
Tamam kardeşim Alllah (c.c) Razı olsun inş gider bu vesveselerim

Bu kategoride yer alan Sofiler Kibrit Kutusunda Cennete Buyursunlar:) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnsanın içindeki sıkıntılar ve derdime derman .. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.