Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:27
sizden06
Abone

Yıkanmaya başlamadan gusül abdestine niyetlenmek

Yıkanmaya başlamadan gusül abdestine niyetlenmek

MustafaKara
Selamın Aleyküm arkadaşlar, forumunuzu kafama takılan konularla ilgili sürekli takip ediyordum. Kafama takılan başka bir konu hakkında yardımınızı rica ediyorum.

Cünüp olsam da, olmasam da her sabah kalktığımda banyo yapıyorum. Yıkanmaya başlamadan önce niyet edip, 3 defa ağza 3 defa burnuma su verip yıkanmaya başlıyorum. Vücudumu biraz ıslattıktan sonra saçıma şampuan sürüp, lifle bütün vücudumu sabunluyorum. Daha sonra durulanırken bütün vücuduma suyun değmesine özen gösteriyorum.

Okudunuz mu?  Rabıta tek başına yapılır mı?

Sormak istediğim, bu yaptığım boy abdesti olarak doğru mudur? Zira küçükken büyüklerimiz (özellikle hamama gittiğimizde) iyice yıkandıktan sonra kurnadaki suyu boşaltır temiz su doldurup boy abdesti alırlardı. Ancak sabahları çok dar zamanım olduğu için ve yıkanmadan evden çıktığımda rahatsız hissettiğimden önce (duş fiskiyesiyle) banyo yapıp sonra boy abdesti almama pek fırsatım olmuyor.

Kaf Suresi 16.ayette, "İnsanı Biz yarattık. Onun için, nefsinin kendisine neler fısıldadığını, neler telkin ettiğini de Biz pek iyi biliriz. Çünkü Biz ona şahdamarından daha yakınız." diye buyuruyor. Yani (ifademde kusur varsa haşa affola) Allah c.c. benim niyetimin temizlenmek olduğunu biliyor. Ama yine de bilmeden yanlış yorumluyor, ya da abdesti yanlış alıyor olabilirim. O yüzden değerli bilgilerinizi esirgemezseniz sevinirim.

Okudunuz mu?  Jelibonda domuz jelatini mi ne varmış dediler... günaha girdim mi ?

Selam ile,

Mustafa


Cevap: Yıkanmaya başlamadan gusül abdestine niyetlenmek

cavraşım
olur kardeşim

fakat cünüp olduğun zaman gusule başlamadan önce avret yerlerini önce yıkarsan daha iyi olur


Cevap: Yıkanmaya başlamadan gusül abdestine niyetlenmek

islamyolu
< Cünüp olsam da, olmasam da her sabah kalktığımda banyo yapıyorum. Yıkanmaya başlamadan önce niyet edip, 3 defa ağza 3 defa burnuma su verip yıkanmaya başlıyorum. Vücudumu biraz ıslattıktan sonra saçıma şampuan sürüp, lifle bütün vücudumu sabunluyorum. Daha sonra durulanırken bütün vücuduma suyun değmesine özen gösteriyorum.
>

Kardeşim ilk başta keseni yap şampuanını yap. kendini temizle . sonra çıkmaya yakın niyetini et. sade saf su ile guslünü al çık.
Sabunu filan karıştırma . sünnete zıt gitme kardeşim. Peygamberimiz ilk başta temizlenirdi sonra guslünü alırdı. Gusülde Suyu gerektiğinden fazla kullanmak mekruhtur. sen hem keseyi hemde guslü aynı anda yaparsan hem bir yandan fazla su kullanmış olacan. dediğim o ki. ilk başta kendini temizle çıkacagın zaman niyetini et guslünü tamamla..

Okudunuz mu?  Gusül alırken mazmaza istinşak

< Sormak istediğim, bu yaptığım boy abdesti olarak doğru mudur? Zira küçükken büyüklerimiz (özellikle hamama gittiğimizde) iyice yıkandıktan sonra kurnadaki suyu boşaltır temiz su doldurup boy abdesti alırlardı. Ancak sabahları çok dar zamanım olduğu için ve yıkanmadan evden çıktığımda rahatsız hissettiğimden önce (duş fiskiyesiyle) banyo yapıp sonra boy abdesti almama pek fırsatım olmuyor.

Okudunuz mu?  Kur'an okumayı unutmanın cezası nedir

>
büyüklerin doğru yapıyor. Ama senin guslün olmuyor diyemeyiz oluyor tabiki. Ama Sünnete Muhalefet etmiş olursun o şekil. zaten fazla zamanını almaz ki. Guslün farzlarını yapıyorsun. sünnetlerinide yapmıyorsun ki. ağzı yıka burnu yıka bedenini iğne deliği kalmayacak kadar yıka bitti zaten.

Okudunuz mu?  Sizce bu gerçekten büyü olabilir mi?

Cevap: Yıkanmaya başlamadan gusül abdestine niyetlenmek

cavraşım
< Kardeşim ilk başta keseni yap şampuanını yap. kendini temizle . sonra çıkmaya yakın niyetini et. sade saf su ile guslünü al çık. >
islamyolu kardeş,senin dediğin gibi yaparsa daha çok su harcanmaz mı?

Okudunuz mu?  Eşcinsel olana nasıl davranmak gerekir?

önce kendini iyice yıkamak için su harcayacak

sonra gusül abdesti için ağza burna su verdikten sonra tekrar kuru yer kalmayacak şekilde yıkamak için bir daha su harcayacak

ama avret mahalini yıkadıktan sonra gusül abdesti alsa ve sonra kese-sabun iişini yapıp sonra su dökse bir defa su dökmüş olur

Okudunuz mu?  Günahlarımdan kurtulmak istiyorum

zannımca?


islamyolu
< islamyolu kardeş,senin dediğin gibi yaparsa daha çok su harcanmaz mı?

önce kendini iyice yıkamak için su harcayacak
>
kardeş işin ince yanı. Gusül ile normal yıkanmak. Normal yıkanmakta kullandıgın su miktarı farklı ama gusüldeki farklıdır. sen ikisine niyet edersen bu sefer o guslün içinede girecek gereğinden fazla su kullanılmış olacak. buradaki farkı anladın mı ?. abdest alırken nehir kenarında olsanız dahi suyu israr etmeyin diye bir hadisi şerif var. yani bu hadis normal abdest içindir.

Okudunuz mu?  Yasin suresi neden Kuranın kalbidir

şöyle diyeyim. normal yıkandın , temizlendin. ondan sonra gusle niyet ettin. işte o kullanacagın su diğerini bağlamaz.

< ama avret mahalini yıkadıktan sonra gusül abdesti alsa
>

zaten olacagı bu kardeş ama işte devamında

< sonra kese-sabun iişini yapıp sonra su dökse bir defa su dökmüş olur >
bu işte sünnete muhalefettir. ben olmaz demiyorum. tabiki bu şekilde gusül olmuş olur. Ama ben daha doğru bir şekilde olması için. kendini temizlemesi gereken yerleri temizlesin sabunla vs ne ile olursa. Sonra gusle niyet edip guslünü yapsın.

Okudunuz mu?  Kafir Cinleri Hafife Almalımıyız ?

Kardeş islam dini incedir 🙂


cavraşım
ben sünnete değilde fazla su kullanma kısmına cvp olsun diye yazmıştım kardeş

Bu kategoride yer alan Arazinin Zekatı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yıkanmaya başlamadan gusül abdestine niyetlenmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.