Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:48
sizden6
Abone

Kur’an okumayı unutmanın cezası nedir

Kur’an okumayı unutmanın cezası nedir

m.deniz
Kuran okumayı unutanın cezası nedir? bilgi verir misiniz


Cevap: Kur’an okumayı unutmanın cezası nedir

Şema
Kuranı kerim okumayı unutmak, ahirette kör olarak haşr edilmek ile cezalandırılır.
Kuran düzenli okunmalı ki unutulmasın. hemen öğrenin ve günlük az da olsa okuyun


Cevap: Kur’an okumayı unutmanın cezası nedir

loser
@Şem’a
Kaynak hadis var mı?

Okudunuz mu?  İç çamaşırı değiştirmek gerekir mi?

Cevap: Kur’an okumayı unutmanın cezası nedir

Şema
Ayet var ama numarasını hatırlamıyorum
Taha süresi nehşuruhum e’ma diye geçer


loser
Yalnız o ayetlerde Kur’an okumayı unutmanın değil de kafirlerin körlüğünden bahsetmiyor mu? Ayrıca manevi körlük de olabilirmiş.

————————————————————————————–
Ayette geçen "Allah’ı anmaktan yüz çevirme", Allah’ı inkâr etme, O’nun gösterdiği yolu beğenmeme, öğütlerine kulak asmama gibi mânalarla açıklanmıştır. Aynı âyette söz konusu edilen "sıkıntılı hayat"ın kabir hayatı aşamasıyla ilgili olduğu veya âhirette yaşanacak sıkıntılara işaret edildiği rivayetlerinin yanı sıra, dünya hayatındaki sıkıntılar anlamına ağırlık veren rivayet ve izahlar da vardır. Dünya hayatındaki sıkıntı, bu tür kimselerin maddî açıdan bolluk içinde olsalar bile, inançsızlığın, yanlış hedeflere yönelmenin, haram yollardan kazanmanın verdiği psikolojik baskı altında büyük bir darlık ve sıkıntı hissedecekleri, Allah’ın hoşnutluğunu kazanma amacının mutluluğundan yoksun kalmanın ıstırabını tadacakları şeklinde yorumlanabilir. (bk. Taberî, XVI, 225-227) Allah’a ve âhirete inanmayanların, inananlara göre çok daha dar bir maddî-mânevî alan tasavvuru ve bu tasavvura bağlı darlık içinde yaşayacakları da ayrı bir gerçektir.

Okudunuz mu?  Burnum tıkalı olunca, Burun spreyi sıkarak gusül alıyorum SAKINCALI MI ?

Taha Suresi’nin ilgili (124-125.) ayetlerinin tefsirinde alimler körlüğü iki şekilde yorumlamışlardır.

Birinci görüşe göre, kâfirler kabirden gözü açık olarak haşr edilir, mahşer meydanında ise, gözünün aydınlığı alınıp kör kılınır.

İkinci görüşe göre, buradaki körlükten maksat basiret / kalp körlüğüdür. Dünyada iken, Allah’ın gösterdiği ayetlerini görmezlikten gelerek kalplerini küfür karanlığıyla kör yaptıkları gibi, kıyamet günü de -bir ceza olarak- kendilerini savunacak bir delil bulamayacak kadar basiret körlüğünü yaşarlar. (krş. Razî, Beyzavî, İbn Aşur, ilgili ayetlerin tefsiri)..

Okudunuz mu?  Ecel değişirmi?

Allah, kime hidâyet verirse, işte o doğru yoldadır. Kimi de saptırırsa, artık onlar için Allah’tan başka dostlar bulamazsın. Biz, onları kıyâmet günü kör, dilsiz ve sağır olarak yüzü koyun haşrederiz. Varıp kalacakları yer cehennemdir. Cehennemin ateşi her hafifledikçe, onlara onun alevini arttırırız (İsra, 17/97) mealindeki ayetin ifadesi, birinci görüşü güçlendirdiği gibi,

Okudunuz mu?  İlim öğrenmenin fazileti nedir? ilim öğrenmenin sevabı hadislerle

Her kim bu dünyada (mânen) kör ise, âhirette de kördür. Üstelik iyice yolunu şaşırmıştır (İsra, 17/72), Kitabını oku, bugün hesap görücü olarak kendi kendine yetersin! (İsra, 17/14).mealindeki ayetler ise, ikinci görüşü desteklemektedir. Bu nedenle her iki durumun ve başka ihtimallerin de olması mümkündür.

Okudunuz mu?  Kırık dişe Diş dolgusu veya kaplama caiz mi

Sudo
Ben Kuran okumayı unuttum ama 2-3 gün sonra tekrar okumaya başlayacağım sizce bu günah sayılırmı


arifselim
Kuran okumayı unutmak günahtır elbette. Artık öğrenmeye başlaman bir tövbe sayılır. En güzel tövbe de o günahtan olması gerektiği kurtulmaya çalışmaktır.


Kayıtsız Üye
ben Kuran okumayı çok azda olsa birazcık okuyabiliyodum sonra okumayı tamamen unuttum şimdi tekrar başlarsam günah olurmu?

Okudunuz mu?  Cennetteki Yerini Görmeden Ölmez (Açıklama)

arifselim
Tekrar başlamak nden günah olsun ki? Tam aksine hemen ilk fırsatta okumaya veya yeniden öğrenmeye başlayabilirsin. Kuranı kerimi okumayı yada ezberlediği sureleri unutmamaya çok dikkat etmelidir.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm ben kuran okumayı birazcık öğrendim okuldaki hocamla fakat hoca artık ders vermiyor kuran okumayı terk etmem caiz olur mu?

Okudunuz mu?  CS1.6 parasız indirmek kul hakkı mıdır (sitede veya bir yerde ticareti yok)

Tohat
Aleyküm selam hoca ders vermiyor diye kimse okumaktan kendini mahrum edemez. Zira günümüzde bilgiyi öğrenmek için her türlü teknolojik imkan var onuda geçtim diyanetin bilgisayar tablet ve telefonlar için geliştirdiği Kur’an öğrenme uygulamaları mevcut. Onun sebep ne olursa olsun kendinizi bu sevaptan mahrum etmeyin. Peygamber efendimiz sizin en hayırlınız Kur’an ı öğrenen ve öğreteninizdir. Buyurur.

Okudunuz mu?  Vessalatu vesselamu ala seyyidina muhammed anlamı

kuran okumayı unutmak, kuran okumayı unutmak günah mı , kuranı kerim okumayı unutmak

Bu kategoride yer alan Oruçluyken ağza su kaçması? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kur’an okumayı unutmanın cezası nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.