Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:29
Sizden
Yönetici

Ecel değişirmi?

Ecel değişirmi?

sukrubim
merhaba din kardeslerim benim uzun zamandir okuyup arastirip anlayamadigim bir konu var sizinle paylasmak isterim. ecel birdir degismez ve herkesin tayin edilmis bir eceli vardir. ana rahmine dustugumuz andan itbaren yazilmistir alnimiza ecelin ne zman gelecegi degilmi.. peki kuranda ecelin asla degismeyecegi ne bir an one ne bir an geri alinamayacagi yazioyr.. bir ayettede omur kisalir yazioyr madem ecel degismez neden omur kisalir? ya da soyle sorayim ben size iyi amel isleyen çok mu yasar genc olen kiside demekki çok günah mı islemis olur?? yani iyi amel isleyen çok yasar genc olende gunahkarmi olur? birde halk arasinda soyle bir inanis var genc olenler için Allah sevdigi kulunu yanina erken alirmis? bu konu hakkinda ne diyeceksiniz? birde insan kendi sonunu kendisimi getirir yani ornegin bir insan biseye çok uzulmustur sukretmeyip sürekli neden ben diye sorgulamistir ve bunun sonucunda kanser olmustur. simdi bu insan eceli geldiği içinmi kanser oldu yoksa sukretmeyip kaderine razı gelmedigi için kanser olup eceli Allah tarafindan getirilmismi oldu???

Okudunuz mu?  E100 E102 ne demek?

Yanıt: Ecel değişirmi?

Ensar2
Ömrün uzun/kısa olmasından maksat bereketli olmasıdır diye biliyorum.
Her insanın ömrü Allah katında belirlenmiş. Bunu Allah2tan başka kimse bilemez. Halk arasında olan söleyiş halk arasındadır. Yani gerçeklik payı yoktur diye düşünüyorum. Hayırlı,uzun ömür isteyiniz diyor Peygamberimiz (asv).
Üçüncü soruna gelince, Nice şükreden insanlar var ve başlarına musibetler, belalar, hastalıklar geliyor. Mesela Hz.Eyyub’a (as) çok ağır bir hastalık verilmişti. Bu onun kendi eliyle sonunu hazırladığı ya da şükretmediği için başına geldi anlamına gelmez. Allah (cc) insanı imtihan eder. Her insanın da imtihanı farklıdır. Yoksa şükretmediği için başına o hastalık geldi diyemeyiz. Ama bazen Allah böyle olan insana musibet verir. Belki bu vesileyle O’nu anar, O’na şükreder.

Okudunuz mu?  Düzenli namaz kılamıyorum ne yapmalıyım?

Yanıt: Ecel değişirmi?

yaso-123
Zaten ecelimizin uzayıp kısalmasıda kaderin kendisidir mesela bir adam sadaka verir ömrü uzar zaten bu kaderde yazılıdır sadaka verdiği için ömrü uzamıştır yani kaderde buda yazılıdır kaderin dışında bir şey yoktur şuan ben gidip intihar etsem ecelim değişmez çünkü kaderimde intihar ederek ölmek vardır..Yani özetlersek ömür uzar kısalır ama bu zaten kaderde yazılıdır …

Okudunuz mu?  Evlilik hakkında bir soru

Bunlar benim fikrim ne kadar doğru düşünüyorum bilemiyorum 🙂

< ya da soyle sorayim ben size iyi amel isleyen çok mu yasar genc olen kiside demekki çok günah mı islemis olur?? >
Şöyle bir şey vardır tüm sadakalar ömrü uzatacak yada yaptığımız bütün kötü ameller ömrümüzü kısaltacak diye bişey yoktur ..Allahü teala istemeden hiçbirşey olmaz…

Okudunuz mu?  Gayrimüslim kimdir? fasık ne demektir

< birde halk arasinda soyle bir inanis var genc olenler için Allah sevdigi kulunu yanina erken alirmis? bu konu hakkinda ne diyeceksiniz? >
Her genç öleni Allah seviyor diye bir durum olamaz. Ancak Allah bazı sevdiklerini genç yaşta da vefat ettirebilir. Bu genel bir ifade değildir. Mesela Allah korkusu olan bir genç çok büyük bir günaha düşme durumuyla karşılaştığında Allah onu kirlenmeden temiz olarak vefat ettirebilir. Ancak bu durum her zaman olan bir şey değildir.
Sorularla İslamiyet

Okudunuz mu?  Altın Zekatı ve Borçlar

Allah sevdigi kulunu yanina alirmis, Allah sevdiği kulunu erken alır, Allah sevdiği kulunu yanına erken alırmış

Bu kategoride yer alan Adolf Hitlerin yahudiler hakkında sözü başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ecel değişirmi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.