Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:04
sizden06
Abone

Dua ile kader değişirmi?

Dua ile kader değişirmi?

NURİMERCAN
selamünaleyküm..lütfen konu hakkında tam bilgisi olanlar yazsın.kopyala yapıştır cevaplar yerine anlaşılır ve kısa olursa sevinirim….Levh-i mahfuz,olmuşların ve olacakların, zamandaki bütün anların ve mekandaki bütün varlıkların, kısacası, her şeyin yazılı bulunduğu bir İlâhî muhafaza levhası; İlahi ilmin aynası, kaderin defteri, kâinatın programıdır.
insanın kaderi yaptıkları ve yapacakları levh_i mahfuzda yazılı olduğu halde dua ile kaderi değiştirmek mümkünmüdür.? kader imizi dünyaya gelmeden bizmi yazdırdık bu tür yazılar okuyorum..dua ile kaderimizi değiştirmemiz mümkünmü.?


Cevap: dua ile kader değişirmi?

HAMMADUN
Allah’u Taala Dualarımı kabul etti…..

Zengin olmayı dilemiştim. Büyük paralara, servete, makama, rütbelere garkoldum.

Yaaaa….. Hakkınızda hayırlı olduğu kanaatinemi vardınız. Yoksa dualarınızın kabul olduğu kanaatinemi….????

Yarın şu cümleyi tekraren söylemeyeceğinizden eminmisiniz…????

Ahhhh ah. PARA YARA’dır. YARA.

Ne oldu…??? İstediğiniz her şey size verildi ancak siz hala hale rıza göstermektense size varlığı imtihan, yokluğuda imtihan olarak verene karşı isyandamı buldunuz kendinizi.

Dün yokluğa yara diyordunuzda, bu gün varlığamı yara diyorsunuz.

Dün yokluk sizin kaderiniz içerisindeydi de, bu gün varlık sizin kaderiniz içerisinde olunca yokluktan daha mı emin bir hal aldınız….????

Ettiğiniz duaya Rab’biniz sizin kaderiniz dahilinde size icabet ettide şimdi ondandamı şikayet eder bir hal aldınız…

Okudunuz mu?  Arapça Yerine Türkçe Kuran Okumak

Yokluktan erindinizde, Varlığada sevinemedinizmi….???? Dışı bizi, İçi sizi yakar bir halmi aldınız….????

Bu yüzden dua ile kaderi çok iyi bilmek lazımdır.

DUA İNSAN’ın acziyetini Rab’bine arzetmesidir. Yoksa Ol dedikte, Olası değildir.

KADER İNSAN’ın Rab’bine verdiği ahdin neticesidir ki; O’nu ancak Rab’bim bilir. Burada İNSAN Rab’bine verdiği ahdin cüz-i iradesiyle muhatap olmasından doğar. Hayr ve Şer Allah’tan’dır. İster Hayr’a, İster Şer’re davetiye çıkartın, Rab’biniz Hayr’a vesile olacağıda, Şer’re vesile olacağıda yaratmaktan asla beri değildir. Başınıza Hayr geldiğini zannedersiniz, Şerle. Şer geldiğini zannedersinizde Hayr’la muhatap olduğunuzuda bilemezsiniz. Her ne ki var. Bizzat kendi cüz-i irade’nizle yazdırdığınızın karşılığıyla muhatap olursunuzda, Hayr’da sabr, Şer’de sabr’edersinizde derecenizi bulursunuz.

Yoksa dualarınız yazılan yazılmış, çizilen çizilmişin akıbetini değiştirecek hükme haiz değildir.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Cevap: dua ile kader değişirmi?

NURİMERCAN
Bizzat kendi cüz-i irade’nizle yazdırdığınızın karşılığıyla muhatap olursunuzda, Hayr’da sabr, Şer’de sabr’edersinizde derecenizi bulursunuz……..hammadun kardeş sağolasın herzaman aydınlatmışsındır beni ancak şunu anlamadım mesela başımdan geçeni örnek vereyim önceki yazılarımdan hatırlarsınız beni..2 evlilik yaptım şuan 2cisiylede boşanma davam devam ediyor yani bu eşimlede evlenip ayrılmayı yada boşanmayı benmi istedim benmi yazdırdım.? bu durum eşim içinde geçerli eşimde benimle evlenmek istediğini yazdırdı ve ayrılmak istediğinimi yazdırdı madem ayrılacağımızı biliyoruzda neden yazdırdık acı çekmeyi bizmi istedik .?yada ne gördükte ne düşündükte bunları biz istedik biz yazdırdık….affımı diliyorum bilmeden istemeden yanlış bir şey yazdımsa rabbim affetsin..kafamı kurcalayan konu tam anlamıyla bu aslında

Okudunuz mu?  Rüyalar bize haber verir mi yoksa bilinçaltı bir düşünceler midir ?

Cevap: dua ile kader değişirmi?

NURİMERCAN
kader değişmeyecekse ozaman her yaşadığımız için tevbe etmenin ne anlamı var diyen çıkmazmı nasıl olsa ne yaparsak yapalım kader denmezmi yani tevbe etsede kader etmesede kader olacak öylemi.? dua ile kader değişirmi derken elbette buda rabbimin ilminde bilgisinde değilmi Allah duamız ile bir kaybımızı bulmamızın yada darlıktayken vereceği bolluğu duamızla bizi vereceğinide biliyor zaten


HAMMADUN
Siz cüz-i irade’nizi kullanarak evlendiniz. Ayrılmayı düşünerek değil. Ancak ahdinizdeki isteklerinizi Rab’binize siz yazdırdınız. O istekler muvacehesinde karakterlerinizi edindiniz ve bu karakterleri Rab’binizin ŞERİATI ve Peygamber Efendimizin(S.A.V.) sünnetleri dahilinde kullanamadınız. Eğer kullanmış olsaydınız….. Saliha kadınlar ve Sabr’eden erkekler hükmüyle birlikte ayrılmanızda mümkün olmazdı. Bu durumda ne Şeytan Aleyyullana ve nede iki ayaklı tagutların aranıza girmesine izin vermezdiniz.

Okudunuz mu?  Anneme habersiz haram para yedirme

Evlilikte ilk esas O’dur ki; Allahu Taala’nın emirleri ve O emirler muvacehesinde KARŞILIKLI SEVGİ ve SAYGI TESİS ETMEK’tir. Buda Şeytan Aleyyullana’nın hiç hoşlanmadığıdır. Öyleki Emaneti alanla, Emanetten Razı Olunan. Emanet olunanla, Emanetin salih olması burada çok önemlidir. Nikah altına alıpta, eşinden razı olan erkekler ve Nikah altında olupta eşine rıza gösteren kadınlar, Rab’binin sevgisine ve iltifatına mazhar olanlar değilmidir.

Şimdi soruyorum. Evliliği bitiren neden, ŞEYTAN ALEYYULLANA’nın illaki gör ve gördüğünde sabit ol dediği değilmidir. O’nun gör dediğine kör, Görme dediğinede gözünü açan hiç yanılanlardan ve aldananlardan olurmu….?????

Görmen gerekeni gör, görmen gerekmeyeni görme. Nefs’inin sana hakkını müdafa et dediğinde selim ve salim ol. Zira şunu bilki hiç bir şeytan, asla seninle nefsini aracı kullanmadan konuşamaz. O yüzden nefs’in ıslahı çok önemlidir. Nefs ıslah oldumu, mutmain oldumu, şeytan nefs’le irtibata geçemez ve seninlede kontak kuramaz. Hiç mi kuramaz dersen, bu seferde nefsine uyan ve seninle o şekilde kontak kurabileceği iki ayaklı tagutları musallat eder sana.

Tavsiyemiz o’dur ki; eşinizle sevgi ve saygının koptuğu bölümü kesip atmanız. Rab’bim hem size hemde eşinize muhakkak bir kalp yumuşaklığı verecektir. Cüz-i İrade ve Karakterinizi O yönde kullanın İnşaAllah.

Okudunuz mu?  Islık çalmak vs.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


NURİMERCAN
Allah sizden razı olsun..yine aydınlattınız beni ancak son cümlenizi tam anlayamadım lütfen kusurumu bakmayın..(Tavsiyemiz o’dur ki; eşinizle sevgi ve saygının koptuğu bölümü kesip atmanız)selametle..


HAMMADUN
Özellikle ülkemizde kadınla erkek arasında her ne hikmetse genelde beş yaş ve üstü çoğunluktadır. Yaşınızı 34 olarak kabul edersek eşinizde yaklaşık 39 ve üstü olabilir ki; buda genelde erkeklerin kırk yaş sendromu dedikleri yaşa denk gelir.

Bu yaşlarda erkekler artık yaşlanma eğiliminde olduklarını ve karşı cinsin kendilerinden gittikçe uzaklaştığını ve beğenilmeme ve eskisi gibi teveccüh toplayamama gibi bir eğilime girebilirler. Bu durumdada saçmalamaya başlarlar. Öncelikle eşlerinin üzerlerindeki ilgisinin kesildiği gibi bir çıkmaza girerler ki; işte o zaman çocuklar gibi eşlerinden ilgi beklerler. Bunu eğer bulamazlarsa dışarıdaki en ufak bir teveccühün peşine takılmaktanda asla geri durmazlar. Bu yaşlarda özellikle kadınların eşlerine sahip çıkmaları bu sendromu atlatıncaya kadar çok önemlidir. Bu geçicidir ancak tedbiri almak önemlidir.

Tedbir, Takdiri bozarmı…..????

Takdiri tedbir bozmaz. Ancak tehir etmeye yardımcı olabilir.

Okudunuz mu?  Toz necis midir biryerimize toz bulaşırsa namaz kılınırmı ?

Bazen öyle sözler vardır ki; BU SÖZ KAVGADA BİLE SÖYLENMEZ denir.

Ancak bunlar eşler arasında hatırlanıp tekraren muhasebeye sevk edilen bölümleri oluşturabilir. İşte bu gibi geçmişe dair sözler, fiiller vesaireler varsa bunları olmamış, yaşanmamış olarak farz etmek, biraz şam kurnazlığı olur ama, Rahmet o bölümün tedavülden kaldırılmasını gerektiriyorsa. O bölümü kesip atmak hayatınızda yok saymak en iyisidir.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


NURİMERCAN
Allah sizden razı olsun.sizin sadece bana yaptığınız yorumlar değil diğer sorulardaki bilgi ve yorumlarınızda dikkatimi çekiyor çok aydınlatıcısınız sağolun.bu arada evet ben 34 yaşındayım karımda 25 yaşında 🙂


HAMMADUN
Baltayı taşa vurduk iyimi…. 🙂

O yumurcak oğlunuzmu….???? Benim küçüklük resmim derseniz. Baltada ne ağız kalır ne burun…. 🙂

O zaman şunu unutmayacağız. Erkekler kadınlar üzerinde idarecidirler. İdareci olmakta kolay olmasa gerek. Hazreti Ömer(R.A.)’in kıssası geldi birden aklıma, eşi öyle bir çıkışırmış ki mubareğe, koskoca EMİR-UL MUMİNUN, eşinden fırça yermiş.

Yermi….??? Normalde yemez. Ancak Rab’binin emaneti olarak kabul edince, bazen kazak erkek olmaktansa, kılıbık olmak işe yarıyor doğrusu….. Tecrübe ile sabittir. 🙂

Rab’bim Sizden Razı Olsun.


NURİMERCAN
evet oğlum.istanbula annesine yeni götürdüm 1 senedir görmüyordu.gitmeden az önce çektim.şimdi ise hem annesinin hem kendisinin hasretini çekiyorum.işim zor ama ALLAH a emanet ettim evet benim ve eşimin hataları olmuştur illaki yoksa rabbim yuva yıkmaz.nefsimize uyduk diyelim.18 ay oldu ayrı olalı ve şubat 22de mahkeme var ALLAH tan hayırlısı ben hala ümidimi kesmedim ümidimi kesersem bilirimki şeytanı mutlu etmiş olurum.ben eşimide nikahımızıda rabbime emanet ettim.kaderle ilgili sorumuda bununla bağlantılı olarak sormuştum.kaderimizde ayrılmak varsa bu samimi dua ile rabbimin izni ile değişmezmi.o kalpleri eviren çevirendir..birşeyi ol dediğinde oluverir.sonuna kadar duamı edicem biliyorumki rabbime ulaşan duamız boşa değil.sonunda boşansakta duamın karşılığı vardır elbet…ancak sizlerdende dua istiyorum lütfen yuvamızın kurtulması için bana duada bulununuz.

Okudunuz mu?  Meni ile Mezi özellikleri nedir

HAMMADUN
Manevi vasıtalarla Rab’bini devreye sokman ve ona dua ile yönelmen muhakkaktır ki; Rab’binin ve kardeşlerin olarak bizlerinde hoşuna gidecektir.

Ancak manevi vasıtaların yanı sıra maddi vasıtalarıda kullanmanızda fayda vardır.

En son eşinize SENİ HAKİKATEN ÇOK SEVİYORUM diyipte, bir GÜL ne zaman verdiniz….???

Maddi vasıta bumu diye düşünecek olabilirsiniz. Ancak biz erkekler biraz kalın yaratıklarız doğrusu, o gül bizim için bir ot olmaktan daha ulvi bir değer ihtiva etmezken, ince ruhlu bir kız kardeşimiz, yani eşiniz için çok daha büyük manalar ifade edebilir.

Okudunuz mu?  Cenabetlik ve Şansızlık konusu

Muhakkak size soracaktır, o gül neyin gereğidir diye….. SEVGİMİN diyin başkada bişey söylemeyin sakın. Şeytan Aleyyullana’nın bir insanı yakalayıpta tadına vara vara küfre sokmayı başardığı en büyük imtihandasınız. Her zaman bu durumda yapılacak en iyi iş olarak başka kardeşlerimizede tavsiyem hep şu olmuştur. Şeytan Aleyyullana’nın gör dediğini görme, görme dediğini gör. Yani Eşinizle tanışma ve anlaşma bölümünü görün, bunun üzerinden eşinizle tekrar bir görüşme talep edin ancak tartışma veya ayrılığa neden olan her ne ise o bölümü hayatınızdan söküp atın. Attığınızıda eşinize hissettirin.

Mahkemeye gelince, İnşaAllah tüm hakimler bu hususda ailenin ayakta kalabilmesi için gerekli olan her türlü vesileyi zorlarlar. Ancak avukatlar bazen para kazanmak adına şeytanın dahi aklına gelmeyecek deliller uydurup, kendilerinin davanın sürdürülmesi için ellerinden gelenide yapacaklarından asla şüpheniz olmasın.

İnşaAllah hakkınızda hayırlı olur.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


NURİMERCAN
Allah razı olsun..evet hammadun kardeş maddi olarakta harcamalar yaptım elbet ama bu bende istanbuldayken oldu ben şuan kırıkkaledeyim.ona çeşitli hediyeler beraberkende alırdım zaten ayrıykende aldım parada verdim bütçeme göre..tümüyle haklısınız bende sizin gibi düşünüyorum kalbimimi okudunuz ne ben hep ilişkimizde geçmişi hatırlıyorum ne zorluklarla bu yuvayı yaptık nasıl tanıştık felan…içki bahane oldu onu zaten Allah ın izniyle tümüyle söküp attım kaldıki müptelası yada sürekli içen biri değildim zaten..ben hep iyimser bakıyorum ve dönecek diye çok düşünüyorum o kadar çok kafama takıyorumki inşAllah bu konuda günaha girmiyorumdur..çevremdekiler kızar bana hala dönecek diye bekliyorum diye..napim seviyorum kalbi veren Allah sevgiyi yaratanda Allah zorla söküp atamamya kalbimden..inanın çok dua ediyorum kendimi dönecek diye öyle kaptırdımki hayal kırıklığına uğramaktan korkuyorum elbette dönmezse buda rabbimdendir en başta olduğu gibi son hükümde rabbimindir biterse bundada vardır bir hikmet sonuçta yiyecek ekmeğimiz varsa bütün dünyadaki insanlar bir araya gelip şahitlik etsede bunlar boşanmalı diye rabbim o rızkı verdiyse herşey boş demektir..rızık kesildiyse bütün insanlar geçinsin diye şahitlik etsede boş ben bunu inanırım bunu söylerim bütün işler için geçerli bu rabbimin gücü neye yetmezki?……hammadun kardeş şöyle dua etmek doğrumudur mesela bir iş için Allahım peygamber efendimiz hz Muhammed s.a.v yüzü suyu hürmetine duamı kabul et gibi…böyle dua etmek doğrumudur.?

Okudunuz mu?  Dinimi nasıl öğrenirim

HAMMADUN
Böyle dua etmek doğrumudur…..????

Her canlının haline vakıf bir Rab’be, duada bulunurken vesileler tayin etmek, tayin edilene gereği kadar değerin dışında değer atfedildiğinde şirk ile duayı karıştırmış oluruz ki; Allah Muhafaza…. Ancak Peygamber Efendimiz(S.A.V.)’in yüzünün suyuna değilde, Alemlere Rahmet olmasına ve O’nun ümmeti olmamızdan dolayı O’nun adına, Rab’bine yaklaşmak, O’nu kendinize şefaaten vekil tayin etmek. Rab’bimizin hoşuna gidecektir.

Okudunuz mu?  Dişleri seyreltmek ne demek?

Belkide tüm semavata ve arşa hatta meleklerine de hitaben…. KULUM DEDİKİ…. LA İLAHE İLLALLAH, MUHAMMEDEN RESULULLAH

Siz dua etmeden öncede, Rab’biniz sizin kendine nasıl duada bulunacağınızı ve her halinize zaten vakıf. Kendine, kendilerince duada bulunulanların gönlünden geçene, geçeceklere ve samimiyetine de vakıf, Her halinize vakıf bir Rab’be dua etmeniz, nefsinizin acziyetini Rab’binize sunmanız manasındadır ki; buda yaratılış gayenizin ibadetten sonra en üst sınırlarındandır.

Eğer o mahkemeye biz çıkmış olsaydık, hakime şunu söylerdik. Biz bir vesile ile dağılan yuvamızı kurtarmanın gayreti içerisine girdik. Bu hususda ne gerekiyorsa yapmayada hazırız. İnşaAllah eşimizde bize bu hususda yardımı esirgemeyecektir ve İnşaAllah yavrumuzla birlikte, ülkemizin vatandaşı olarak, hayırlı nesiller yetiştirerek, toplumada örnek bireyler olma yolunda emin adımlarla ilerlemek istiyorum. Takdir yüce mahkemenizindir.

Okudunuz mu?  Bankada çalışarak kazanılan para haram mıdır?

Asla ne kimsenin kalbini okuyacak, nede düşüncelerini okuyacak bir hal ile techiz edilmedik. Şu varki daha önce olmuş bir takım olaylardan tecrübe edindiğimiz üzere bir çok insan aynı imtihanı verdiğinden, gelişme ve sonuçları itibariyle bazı hususlara vakıf olduğumuzdan, bu şekilde yazarız. Yoksa Kalp’lerden geçeni ancak Rab’bimiz bilir. Kalbini nefs’ine açıp şeytan aleyyullana’yıda haberdar etmedikçe… O lanetullahın kalplerden geçeni bilme gibi bir vasfı asla olamaz. Ne onun nede başka bir yaratılmışın…. Sizin aileniz mubarektir. Sizin sevginizde mubarektir. Sizin dininiz ve dininize olan hürmetinizde mubarektir. İnşaAllah hakkınızda Rab’bimin vesile kılacakları ilede hayırlı olacaktır.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


kader değişir mi

Bu kategoride yer alan Küfre düşmüş bir Müslüman tekrar nasıl Müslüman olabilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dua ile kader değişirmi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.