Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:48
sizden07
Abone

Kader nedir? kader bizim isteğimiz ile yazılmış bir olgumudur?

Kader nedir? kader bizim isteğimiz ile yazılmış bir olgumudur?

NURİMERCAN
selamünaleyküm,kader nedir.?kader bizim isteğimiz ile yazılmış bir olgumudur.? yoksa Allah(cc)tarafından irademiz dışındamı yazılmıştır.? kaderde yol ayrımları mümkünmüdür mesela bir konu hakkında karar vericez diyelim önümüzde 3 yol var sağ sol ve orta diyelim ben sağı seçersem bu yaşayacak olduğum kadermidir yoksa diğer yolları seçseydim farklı bir yaşantımmı olacaktı.? kader konusunu çok merak ediyorum anlayabileceğim şekilde basit cevaplandırırsanız sevinirim selam ve dua ile…


Cevap: kader nedir.?

yeşil sancak
kader kulun sonradan ne yapacağının Allah u teala tarafından önceden bilinmesidir…senin birinci yolu seçmende kaderdir ikinci yolu seçmende kaderdir…

Okudunuz mu?  Kelime-i şehadet ve kelime-i tevhid getirmek

Cevap: kader nedir.?

NURİMERCAN
ozaman insanın başına bir şey geldiğinde kader deniyor yani Allah’tan olan bir şey deniyor. bu kader denen olguyu biz kendimizmi yaşıyoruz yoksa Allah yazdğı içinmi yaşıyoruz sorumun cevabını tam alamadım…


Cevap: kader nedir.?

NURİMERCAN
yani içtiğimiz bir damla suda dahil aldığımız her nefesi Allah yazdı anlamına geliyor arkadaşlar yanılıyor yada hatalı bir kelime kullanıyorsam önce rabbim affetsin inşAllah sizde mazur görün çözemedim hala çeşit çeşit insan var mesla şöyle sorayım kafirler kaderlerinimi yaşıyor Allah onlara kafir ol dedi onlarda kafirmi oldu yada bir insan içki içti bunu rabbimmi yazdı.? hayır ve şer Allah’tandır denir şer nedir kader nedir bu konulara takılıp kaldım ama doyurucu cevap alamadım özür dilerim açarsanız sevinirim selam ve dua ile..

Okudunuz mu?  Sabah namazına uyanamamak

VanLi
Yaratanın, yarattığının yapacağı şeyleri önceden bilmesidir.



Allahu teala kaderi insanlara yazmıştır ancak bunu değiştirmek bizim elimizdedir örneğin içki içen bir kişi içmek ya da içmemek konusunda kararı kendi verir kötülük yapmak yerine iyilik yapmayıda seçebilir tek fark Allah ın bunu daha önceden bilmesidir .yani Allah kaderi yazar ama kimsenin kaderini kötü yazmaz bunu kötüye çeviren bizleriz

Okudunuz mu?  Cinlerin evime girememelerini istiyorum bir yolunu bilen var mı ?

Kayıtsız Üye
şimdi sorun şurada ben kader konusunda bir şeyi anlamadım Allah insanları yazılı bir kader üzerine dünyaya gönderdi şimdi yazılı yani belirlenmiş olan kaderin sonucunda insanlar ya cehenneme ya da cennete gidilecekler peki sonucu bilen birisi varsa neden sonucunu bildiği şekilde insanları dünyaya gönderiyor. Sonuçta insanların yerleri daha spermlerken bile biliniyor ne yapacakları ne olacakları ve sonları her şey bilen ve yaratan Allah’ın elinde ama o zaman neden geldik ?

Okudunuz mu?  Abdest alırken burun kanaması

mikaela
Allah şahitli iş yapmayı sever çünkü, şu an bile bazı insanlar -Allah kafasına göre kader yazdı sonra bizi sorumlu tutuyor- diyebilecek kadar nankörlüğe gittikleri için Rabbimiz bizzat sınav yerinde, yüz binlerce meleğin şahitliğinde yaşayarak ve görerek bizi kendi aklımızın ve fiillerimizin yönetimi altında bir sınava tabii tutuyor ki insan daha sonra inkar etmesin. Buna rağmen insanlar derler ki, Rabbimiz bize bir şans daha ver ki dünyada daha iyi işler yapalım… ama bunu söylerken dahi her şeyi Allahın ezelden bildiğini bilmezler mi? Allah her şeyi bilir, kitaplarla yol gösterir, kuluna inanç için çeşitli kapılar açar ve bağışlamak içinse İslamın rahmet dolu imtihan kurallarından(bir tevbenin binlerce günahı temizleyebilmesi gibi) ve rahmetinden insana gösterir ama insan buna rağmen verdiği sınavda başarısız olmakta ısrar eder ise bu elbette ki ebedi deftere bir başarısızlık ve inkar olarak yazılacaktır. Lakin Allah yine de kullarına karşı pek sevgi dolu, merhametli ve bağışlayıcıdır ve hesap gününde de bize karşı merhametli olmasını temenni ediyorum. İyi günler..

Okudunuz mu?  150 km uzak mesafe seferi olunuyormu? yoksa şehir hududunu çıkmasımı gerek?

Kayıtsız Üye
Biri Allah rızası için bu ömür ve veya kader değişir mi konusunu anlatabilir mi? Yemin ederim kafam KARIŞTI. Tüm siteleri okudum, kaç kez okudum yine anlamıyorum.

1. Şimdi kader, Allahın her şeyi bilmesidir demek.
Ve Allah ezelden beri var o zaman kader değilmesi diye bir şey mümkün değil dimi?

Okudunuz mu?  Ücretli Programları Bedava Kullanmak Günah Mıdır ?

2. Ömür ise biz insanların hayatımızda yaşadığımız şeyler. Ama Allah bunu daha önce yazdığın için (alın yazısı) o zaman bu değişmez olmuyor mu cevabı? Ama kuranda bir ayet var, Âlimler, "Allah, dilediğini siler, dilediğini bırakır. (Bütün) kitapların anası, O’nun yanındadır" (er-Ra’d, 13/39). O zaman mutlaka değişebilen bir şey var. Ama bu ne? Yani ne değişebilir onu anlamıyorum. Ömür mü değişebilir? Değişebilirse nasıl? Ve iki çeşit kader var diye okudum ama hiçbir şey anlamadım. O kadar zor türkçeyle yazmışlarki, hiç türkçesi çk iyi olanları düşünmemişler mi acaba? Kaç kez okudum yine anlamadım..

Okudunuz mu?  Konuyu söylemeden helallik istemek ?

O ayet ve Allah’ın her şeyi bilmesi ve alın yazısı arasında sıkışıp kaldım öyle… lütfen biri kolay kelimelerle anlatabilir mi? Ve mesela örnekle.. gerçekten ne yapacağımı şaşırdım. Kafamı duvarlara çarpmak istiyorum resmen..


seyit gazi
Allah avc değişmeyecek olanı da bilir, değişecek olanı da bilir. daha doğrusu değişmek nedir. bu insanın kendi kendine düşünerek karıştırdığı bir mevzu. diyelim ki masanın üzerinde bir bardak çay var, bir bardak da su var. çayı içersem çayı içmiş olurum suyu içersem suyu içmiş olurum, bu değişme olayı ne ? paralel evren gibi bir şey mi ? kafayı yorma, çayı içersen çayı içersin suyu içersen suyu içersin. olmayanı, bilmediğini düşünmek akıl mı mantık mı, ney yani.

Okudunuz mu?  Midyeler regl görüyor, o halde midye yemek haram mıdır?

Paralel evren, Her şeyin bir kaderi var, gercekte kader nedir

Bu kategoride yer alan Cuma Namazını 10 Rekat Kılıyorum. Öğle Namazım Geçerli Olur Mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kader nedir? kader bizim isteğimiz ile yazılmış bir olgumudur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.