Anasayfa
24 Ocak 2024, 12:15
sizden94
Abone

Evlilik hakkında bir soru

Evlilik hakkında bir soru

Mmaavvii
Selamun aleyküm hocam. Benim 2 yıla yakın bir ilişkim var erkek arkadaşımı ailemle tanıştırdım ama bazı şeylerden dolayı kavga ediyorduk. Yine de tanıştırdım o da isteyerek geldi. Sonra bana bu tartışmalar yüzünden aramızda soğukluk oluştu dedi ve sorunları aşmadan ciddi adımlar atamam dedi. Ben çok istiyordum onunla evlenmeyi ama acele ettiğimi söyledi. Aradan 1 ay geçti şimdide kendisi ailesini getirmek istiyor beni istediğini sorunları aştığını söylüyor. Benim sevgim var fakat isteğim azaldı hevesim heyecanım gitti içimden bir şey gelmiyor. Ne yapmam gerekir hocam içimdeki sesi dinlemeli miyim yoksa vazgeçmeli miyim bana akıl verirseniz çok mutlu olurum. Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Prof. Dr. Vehbe Zuhayli islam ansiklopedisi pdf varmı

Yorum: Evlilik hakkında bir soru

imam
Mavi kardeşimiz,
Sammice gelip bize soru soruyorsunuz ama soruyu sorarken yıllardır günah işlediğinizi de itiraf ediyorsunuz. 2 yıl boyunca nikah olmadan görüşmenin dinimize aykırı olduğunu ve bunun büyük günah olduğunu bilmiyor musunuz.
Doğrusu bende olsam birileri ile yıllarca görüşsem artık soğurum bu gayet normaldir. Birini çok sevip evlenirseniz daha bir yıl içinde aile sorunları başlıyor bunlar insanidir normaldir. Evlilik konusunda karar sizin ama size tavsiyem günahı bir an önce bitirin.

Okudunuz mu?  Sosyal medya ve mahremiyet

Yorum: Evlilik hakkında bir soru

Acul talebe
Eski heyecan ve sevgi yok ise bitirin çünki bu sizin ilerde karşınıza çıkacak, keşke o zamanlarda bitirseydim deme gibi bir ihtimal dogmamasini istiyorsanız kendinize sorun bu adamla evlenmek istiyor muyum,seviyor muyum,kalbim arzuluyor mu,kavga etmeden sorunları halledebiliyor muyuz veya ilerdeki hayatımızda biz iyi bir ilişki ve evlilik kurabilir miyiz diye nefsini katmadan dosdoğru mantıkla bu sorulardan olumsuz yanıt geliyorsa sonlandirin. ..sevgi biterse maalesef ki herşey bitiyo..ikincisi de tevbe etmeniz lazım ki yıllardır bir hata islemissiniz…ve en güzel tövbe de asla geriye dönmeden samimi olarak günahı terk etme dir,..Bir gün yine hepimiz O’nac.c döndürüleceğiz .ll

Bu kategoride yer alan Hergün yaptığımız ama günah olduğunu bilmediğimiz şeyler nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlilik hakkında bir soru Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.