Anasayfa
15 Nisan 2023, 12:14
sizden08
Abone

Resimli odada namaz kılmak caiz mi

Resimli odada namaz kılmak caiz mi

Adem
Bizim o dada babaannem ve dedemin fotografı asılı duvarda burda namaz kılmak caiz olur mu?


Cevap: Resimli odada namaz kılmak caiz mi

mum
Resim asmak caiz değildir ama odalarda asılan canlı resimleri NAMAZA ENGEL DEĞİLDİRLER.
Resimlerin kıble tarafında olmamasına dikkat edin çünkü naclıya veya resmine karşı namaz kılmak mekruhtur.

Okudunuz mu?  Dizi indirmek izlemek caiz mi?

Resimli Odada Namaz

ayseiclal99
Resimli odada namaz kılmak caiz mi

Odamda bunun gibi resimler var (kıble yönünde değil).Vesikalık resim boyutundalar.Bunların olduğu yerde namaz olur mu?Ve insan sureti (bu arada ben çizmedim resimleri kitaplardan kestim) bir sıkıntı var mıdır?
Müzik dinlemek haram mı?Okulda melodika çalıyoruz bir sıkıntı olur mu?Ya ben duyunca çok kötü oldum genelde müzik dinlerdim arada napmalıyımm.Kötü söz yoksa müziklerde dinlenebilir mi.Şehvet uyandırmıyorsa.Lütfen cevap verin.

Okudunuz mu?  Abdest aldıktan ve namazı kıldıktan sonra tırnakların arasında kir görmek

Yorum: Resimli odada namaz kılmak caiz mi

mum
< Bunların olduğu yerde namaz olur mu? >
Duavara canlı resmi asmak caiz değildir fakat namaza engel olmazlar.


Hakan Dinç
Hocam Şimdi bnm odam’da çocuk odasi sol tarafda yatagim sag tarafta bir tane kanepe var cift kisilik ve Sağ,sol, üst,alt bölgelerde desenli kuru kafa var. Şekilli bn namaza başlayalı baya oldu hemen elime tornavida, yıldiz tornavida aldım 4 tane kuru kafayı söktüm kaldırdım yatağımın altına. Bnm önceki kildığım namaz kabul olmuşmu’dur ve hatta fon perdem’in üstün’de güvercin var idi 4 tane 4 küçük kagitlarla ineledim namaz kilarken önceki kildigim namaz sahil olmuş mudur ? Kabul olmuş mudur ? İnşAllah kabul olmuş’dur. Hocam… Verdiniz Cevap’dan dolayı Teşekkür Ederim..

Bu kategoride yer alan Gusül Abdesti'nde iğne ucu kadar yer kalmazsa ne olur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Resimli odada namaz kılmak caiz mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.