Anasayfa
27 Aralık 2023, 19:19
sizden2
Abone

Oturarak Namaz Kılmak Caiz Mi?

Oturarak Namaz Kılmak Caiz Mi?

KulBarış
Selamun Aleyküm

Spor yaparken dizlerimin üstüne düştüm.Dizimde hafif bir kayma meydana gelmiş.Uzun süre normal otursam dahi dizim ağrır zor kalkar olmuştum.Namazlarımı kılarken oturuşlardan hayli zorlanarak kalkar dizimde ağrı,uyuşukluk hissediyordum. Bunun üzerine hastanelere gittim ve 2 farklı doktor görüşü aldım.İkiside dizlerimi zorlamamı ve namaz kılmamamı yahut oturarak kılmamı söylediler.

Ben namazlarımı ilk tekbiri ayakta alıp kıraat edip ruku yaptıktan sonra secdeye giderken ayaklarımı kıble istikametine uzatarak oturup kılıyorum.Her rekatta kalkmak zor olduğu için diğerlerine oturarak devam ediyorum sadece ilk rekatlarda kalkıyorum.

Yaptığım doğrumudur ?

Sandalye oturmak bana pek samimi bir kılış tarzı gibi gelmiyor

fakat bu şekilde cemaatin dikkatini çekip namazlarını aksatmaktan çekiniyorum.

Ne yapmam lazım ? Bir yol gösterin..


Yorum: Oturarak Namaz Kılmak Caiz Mi?

muvaffak
Tıbbi durumlarda oturarak namaz kılınmasına cevaz verilmiştir. Doktorların tavsiyesi bu yöndeyse ve siz de normal şekilde namaz kılarken gerçekten zorlanıyorsanız oturarak namaz kılmanızda bir sakınca yoktur, oturarak namaz kılabilirsiniz. Sandalyede namaz kılmak tavsiye edilen bir durum değildir, tam anlamıyla oturmak daha iyidir.

Okudunuz mu?  Youtube'den Para Kazanmak Caiz mi?

oturarak namaz kılmak, oturarak namaz

Bu kategoride yer alan Ailemle Hep kavga ediyorum bu konuda. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oturarak Namaz Kılmak Caiz Mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.