Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:04
ibadetler
Yönetici

Cuma günü sadaka vermenin fazileti

Cuma günü sadaka vermenin fazileti

Şema
Cuma günü sadaka vermek
cuma sadaka sevabı
Cuma Günü Sadaka Verme hadisi

Cuma gününde sadaka vermenin, diğer günlerde vermeye göre bir üstünlüğü vardır. Haftanın diğer günlerine bakarak bu günde verilen sadaka, diğer aylara bakarak Ramazan’da verilen sadaka gibidir.

Okudunuz mu?  Fıkıh Ilminin Amacı Ve önemi

Şeyhülislâm İbn Teymiye’yi -ALLAH ruhunu aziz etsin- gözetledim; cuma kılmak için evinden çıktığında evinde ekmek yahut başka bir şey ne bulursa yanına alır yolda gizlice sadaka olarak verirdi. Kendisinden dinledim, diyordu ki: "ALLAH, Hz. Peygamber’e (s.a.) münacaattan önce sadaka vermemizi emrettiğine göre, (ALLAH’a) münacaattan önce sadaka vermek hem daha faziletli hem de fazilete daha lâyıktır."

Okudunuz mu?  Hiç itikafa girmediniz mi? (İtikafın fazileti)

Ahmed b. Züheyr b. Harb, babası Ebu Hayseme Züheyr b. Harb -Cerîr – Mansûr – Mücâhid – İbn Abbas senediyle nakleder ki: Ebu Hureyre ile Kâ’b bir araya geldi. Ebu Hureyre: "Cuma günü içinde öyle bir saat vardır ki, bir müslüman adam namaz kılarken o saate rastgelir, ALLAH’tan (c.c.) bir dilekte bulunursa muhakkak ALLAH dedi. Bunun üzerine Kâ’b söze başladı: "Ben, size cuma gününden bahsedeceğim: Cuma günü olunca insanoğlu ve şeytanlar dışındaki bütün varlıklar gökler, yer, kara, deniz, dağlar, ağaçlar…. o gün (kıyametin kopmasından) endişe ederler, korku içinde olurlar… Melekler, camilerin kapılarını tutar. İmam minbere çıkıncaya kadar gelenleri sırayla yazarlar. İmam minbere çıkınca defterlerini kapatırlar. Artık bundan sonra gelenler üzerlerine farz olan ALLAH hakkı için gelmiş olurlar. O gün tıpkı cünüplükten gusleder gibi gusletmek ergenlik çağına girmiş herkesin vazifesidir. O günde verilen sadakanın sevabı, diğer günlerde verilen sadakanın sevabından daha büyüktür. Güneş, cuma günü gibi bir gün üzerine ne doğdu, ne battı."

Okudunuz mu?  Nur Suresinin Fazileti.. Nur suresi ile ilgili hadisler

Bu sözleri nakleden ibn Abbas diyor ki: "Kâ’b ve Ebu Hureyre’nin konuşmaları bu kadar. Bence bir kimse, şayet hanımının güzel kokusu varsa sürünmelidir."[983]

[983] Râvileri sikadır. İsnadı sahihtir. Aynı zamanda Musannefıe 5558 no’lu hadistir.

İbn Kayyim el-Cevziyye, Za’du’l-Mead, İklim Yayınları: 1/379-380.

Okudunuz mu?  Tevbe hakkında Ayet, Hadis, Kıssa.

Cevap: Cuma günü sadaka vermenin fazileti

@hmet
Cuma günü sadaka vermek çok faziletlidir.


Cevap: Cuma günü sadaka vermenin fazileti

imam
Cuma günü sadaka vermenin fazileti hakında hadisler olduğuna göre sadaka vermek gerekir


sadaka vermenin fazileti, Cuma günü sadaka vermek, cuma günü sadaka vermenin sevabı

Bu kategoride yer alan Yasin Suresi' nin Fazileti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cuma günü sadaka vermenin fazileti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.