Anasayfa
26 Eylül 2023, 10:47

Her türlü beladan koruyan dualar

Her türlü beladan koruyan dualar

Vober
Her türlü olacak belalardan korunma duası

Herşey Beni Buluyor Belalar

selamun aleyküm arkadaşlar. Benim derdim bütün herşey beni buluyor nerede bir aksilik varsa bende size sorun bu aksiliklerden kurtulmak için dua var mıdır? Kendimi bir hocaya okutmak istiyorum yada sizin bildiğiniz dualar var mı? Namaz kılmıyorum arkadaşlar çok istedim kılmak ama bir türlü nasip olmadı. Ama en kısa zamanlanda kılacam inşAllah. bahtımı açacak belalardan koruyacak dua var mıdır?

Okudunuz mu?  Lehvel hadis ne demektir

Cevap: Herşey Beni Buluyor Belalar

Katade
Belalardan ve musibetlerden Kurtulma duası

1548. [3:104, Hadîs No: 2861]

Sa ‘d bin Ebî Vakkas ‘dan (r.a.) rivayetle:

"Size birinizin başına dünya ile ilgili bir sıkıntı veya belâ geldiğinde okuyarak bundan kurtulacağı bir şeyi haber vereyim mi?
O, Hz. Yunus’un şu duâsıdır:
"La ilahe ille ente subhaneke inni kuntu minezzalimin"
‘Senden başka hiçbir ilâh yoktur. Sen her türlü noksan sıfatlardan münezzehsin. Hiç şüphesiz ben nefsime zulm edenlerden oldum."

Okudunuz mu?  İnsanları Esas Halinden çirkin Görme

1971. [3:387, Hadîs No: 3728]

İbni Mes’ûd’dan (r.a.) rivayetle:

Mallarınızı zekâtla emniyet altına alınız. Sadaka vermekle hastalarınızı tedavi ediniz. Belânın gelmemesi için duâ ediniz


Bela hastalık felaket ile ilgili 5 hadis

Katade
Bela hastalık felaket ile ilgili 5 hadis

Başınıza bir musibet geldiginde asagidaki 5 hadis-i serif’i hatırlayın

Okudunuz mu?  Hayvanların ruhu var mıdır? Hayvanların ruhları ahirette ne olacak?

1. Sihhatli olmaniz ve hasta olmamaniz sizi sevindirir değil mi? Birbirleriyle itisen merkepler gibi olmayi da herhalde istemezsiniz. Belalara ugramis ve boylece kefaret eshabi olmayi da istemiyorsunuzdur. Halbuki, kul için Allah indinde oyle bir makam olur ki, ameli ile ona erisemez. Ancak, Allah onu, bu makama ulastiracak bir musibetle kendisini mubtela kilarak eristirir.

Okudunuz mu?  Marifetin Dereceleri

Ravi: Hz. Abdullah Ibni Iyaz (r.a.)

2. Allah Tebareke ve Teala buyurur: "Kullarimdan birine, bedeninde veya evladinda veya malinda bir musibet tevcih ettigimde, o da onu sabri cemille karsiladiginda, kiyamet gunu haya ederim, onun için ne defter acarim, ne de mizan dikerim."

Okudunuz mu?  Baskı altında yapılan nikah akdi geçerli midir?

Ravi: Hz. Enes (r.a.)

3. Eger beni seviyorsan, belaya sabira hazirlan. Yemin ederim ki, Beni sevene bela, tepeden dereye gelen sudan hizli gelir. Yarabbi Beni sevene iffet nasip et. Rizki kafi miktarda olsun. Sevmeyenin mali da evladi da çok olsun.

Okudunuz mu?  Azil yapmak ne demektir, doğum kontrolü açısından azil yapmak caiz midir?

Ravi: Hz. Ebu Hureyre (r.a.)

4. Biz Peygamberler topluluguyuz. Bizim için belalar, ecirler gibi, kat kat verilir. Peygamberlerden bazilarina bitler, onu oldurunceye kadar, musallat olurdu. Onlar, belalardan, sizin rahatliktan hoslandiginiz gibi hoslanirlar.

Ravi: Hz. Ebû Said (r.a.)

5. Kiyamet gunu oldugunda, belaya muptela olan kimseler getirilir. Lakin onlar için divan acilmaz, mizan kurulmaz ve siratta konulmaz. Onlarin uzerine ecir dokulur de dokulur. (Baska bir rivayette soyle eklenmektedir: Allah’in bu insanlara olan rahmetini goren diğer inananlar "keske bizim etlerimizi de paramparca etselerdi de bizler de bu rahmete mazhar olsaydik" )

Okudunuz mu?  Kadın erkek karışık ve çalgılı düğünlere katılmak caiz midir?

Ravi: Hz. Omer (r.a.)


Cevap: Her türlü beladan koruyan dualar

Vober
Teşekkürler arkadaşlar bilgileriniz için.


Ummahan
Cok güzel dua duaları okuyunca rahatliyom


koruyucu dualar, belalardan koruyan dua, beladan koruyan dua

Bu kategoride yer alan Muta nikahı nedir? Muta nikahı dinen caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Her türlü beladan koruyan dualar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.