Anasayfa
23 Nisan 2023, 9:36
sizden93
Abone

Oyunlarda hile kullanmak .

Oyunlarda hile kullanmak günah mıdır?

Kayıtsız Üye
beyler benim oynadığım oyunda sadece hileyi bilmeyenler kullanmıyor benim kullanmam günah mı?


Cevap: oyunlarda hile kullanmak günah mıdır?

Galus
kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi birbaşkasına yapmak hoşunuza gidermi,ben söylim gitmez bu yüzden yapılması doğru bir iş değildir.


Oyunlarda hile kullanmak .

TürkiyeEe.
BEYLER DİĞER KONULARDA ARADIĞIMI BULAMADIĞIM İİÇİN AÇTIM KUSURA BAKMAYIN.!!! Selamun Aleykum Din kardeşlerim intde oynadığım oyunlarda örnek caunter strike 1.6 bu oyun onlıne oynarken hıle acmak gunah mıdır kul hakkı mıdır ben bu konudan bılgı edınmeden önce bılmedıgımden gunaha gırmısmıyımdır 😀 HERKESE -TESEKKURLLER SIMDIDEN COK SAĞOLUN-

Okudunuz mu?  Söyleyip söylemediğini hatırlamamak

Cevap: Oyunlarda hile kullanmak .

Duha
ve aleykumselam kardesim.

oynadigin oyunlarda baskasina zarar vermedigin, baskasinin zor durumda olmadigi durumda bu konu soz konusu degildir, yani haram değil fakar aksi takdirde bu haramdir. kisi bir kisiye zarar veriyorsa haramdir.

ama bu oyun birileriyle oynaniliyorsa ve baskasi bundan da etkileniyorsa bu dinimizde caiz degildir.

Okudunuz mu?  İşaret parmağını kaldırmak?

vesselam.


munzir
Duha çok güzel bir cevap Sağol


TürkiyeEe.
Saol kardeşde caiz değildir derken ne alamda günah mı yani kul hakkı olurmu ??


Duha
< Duha çok güzel bir cevap Sağol >
Sende saol kardesim
< Saol kardeşde caiz değildir derken ne alamda günah mı yani kul hakkı olurmu ?? >
Kardes dedigim gibi bir insan zarar goruyorsa gunahtir. Caiz degildir demekte ?

Okudunuz mu?  Gusül almadan önce dişleri fırçalamak

1- Mekruh,
2- Haram,
3- Fasid,
4- Küfür,
5- Sahih değildir,
6- İtibar edilmez,
7- Bid’at manasına da gelir.

yani uygun degildir anlamindadir…


Kayıtsız Üye
Video oyunlarinda bile hile yapmak gunah oldugunu biliyorum fakat mesela ben bir silah oyununda hile kullanarak adamı hep öldürünce adam sinirlenirse ve Allah a küfür ederse sinirinden, bende dinden cikar miyim? Yani birinin Allah a kufur etmesinin sebebi ben mi oluyorum?
Neden Allah a kufur ederse dedim cunku artik bazi bilgisayar oyunlarinda insanlar sinirlenince Allah a bile kufur ediyolar şahit oldum. Ama iste ben hile kullanarak adami sinir edersem o da sinirinden dolayi Allah a kufur ederse veya dinden cikaran bir söz söylerse bunun suçlusu ben mi oluyorum? Eger suçlusu ben oluyorsam bende dinden çıkar mıyım? Lutfen baska konulara girmeyin sadece sordugum sorulari cevaplayin teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Başkasının avret yerini görmekle güsül gerekirmi? iş gereği görüyorum

arifselim
Başkasının günahı senin boynuna olmaz ama bu ahlakta olduğunu bildiğin veya öğrendiğin kimselerle oyunlar oynamamalısın. Özellikle de bu tür günahlara giren kimseleri bildiğinde onlarla oynaman bile caiz olmaz.


HamdiSonmez
Oyunlarda hile yaparsan rakibin haksızlığa uğraşmış olur, çünkü o tamamen hakkıyla ve son derecede temiz oyun oynuyor. Yani rakibinin hakkına giriyorsun, kul hakkına girmek en büyük günahlardandır. Zaten bilgisayara fazla vakit ayırmak haramdır, namazını kıl boş işlerle uğraşma!

Okudunuz mu?  Yemek İçmek ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Offline(İnternetsiz) oyunlarda hile yapmak caiz midir ? Sakıncası var mıdır ?


arifselim
Kendi kendine oynadığın oyunlarda kimsenin hakkına tecavüz etmediğin için bir sakıncası da olmaz. Ancak başkaları ile bir ıyun oynarken onlara karşı hileye başvurulmamalıdır bu caiz değildir.


Hack, oyunda hile yapmak

Bu kategoride yer alan Melike ismi kuranda geçiyor mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oyunlarda hile kullanmak . Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.