Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:38
Sure Ayet
Yönetici

Hayvanların ve Bitkilerin Allahı zikrettikleri ile ilgili ayet ve hadisler

Hayvanların ve Bitkilerin Allahı zikrettikleri ile ilgili ayet ve hadisler

Kayıtsız Üye
hayvanların ve bitkilerin hiç durmadan Allah’ı zikir ettiğini duydum.bu ne kadar doğru ve bununla ilgili hadis yada ayet-sure var mı?


Cevap: Hayvanların ve Bitkilerin Allahı zikrettikleri ile ilgili ayet ve hadisler

mum
Bitkiler ve Hayvanlar hatta her şey Allahı zikreder

Okudunuz mu?  Asr süresi nerelerde okunur?

Kur’an’da, yerde ve gökte bulunan her şeyin Allah’ı tesbih ettiği haber verilmiştir:

"Göklerde ve yerde bulunan her şey Allah’ı tesbih etmiştir. O, Aziz’dir, Hakîm’dir." (Hadîd, 57/1).
Bu ayet, Kur’an’da iki yerde daha olduğu gibi tekrar edilmiştir. (Haşr, 59/1; Saf, 61/1). Her üç yerde de, surelerin ilk ayetidir.

Okudunuz mu?  Zikir ile ilgili ayetler

"Yedi gök, arz ve bunların içinde bulunanlar, O’nu tesbih ederler. O’nu övgü ile tesbih etmeyen hiçbir şey yoktur, ama siz onların tesbihlerini anlamazsınız. O, Halîm’dir, çok bağışlayandır." (İsrâ, 17/44)

"Melekleri görürsün ki, arşın etrafını çevirmiş olarak Rabblerini övgü ile tesbih ederler, anarlar. (O gün) aralarında hak ile hükmedilmiş ve Hamd âlemlerin Rabb’ine mahsustur denmiştir." (Zümer, 39/75).

Okudunuz mu?  Ayetel kürsi kolay ezberleme

Cevap: Hayvanların ve Bitkilerin Allahı zikrettikleri ile ilgili ayet ve hadisler

Kayıtsız Üye
Hayvanlar ve bitkiler Allahı zikrederken biz Allahın en seçkin yarattığı varlık Onu her an zikredelim…


Yorum: Hayvanların ve Bitkilerin Allahı zikrettikleri ile ilgili ayet ve hadisler

Kayıtsız Üye
Büyük Hak dostu Aziz Mahmûd Hüdâyî Hazretleri’nin şu kıssası, bitkiler âleminin de zikrullâh ile meşgûl bulunduklarını ne güzel ifâde eder:

Okudunuz mu?  Anne ve babaya saygısızlık ile ilgili ayetler ve hadisler

Birgün Üftâde Hazretleri, müridleriyle beraber bir kır sohbetine çıkmıştı. Emri üzerine bütün dervişler kırın en güzel yerlerini dolaşarak hocalarına demet demet çiçek getirdiler. Ancak Kadı Mahmud Efendi’nin elinde sapı kırılmış, solgun bir çiçek vardı sâdece… Diğerlerinin ellerindekileri neşeyle hocalarına takdîminden sonra Kadı Mahmud, boynunu bükerek bu kırık ve solmuş çiçeği Üftâde Hazretleri’ne takdîm etti. Üftâde Hazretleri diğer mürîdânın meraklı bakışları arasında sordu:

Okudunuz mu?  Güzel ahlak ile ilgili ayetler ve hadisler

–Evlâdım Mahmud! Herkes demet demet çiçek getirdiği hâlde sen niçin sapı kırık, solgun bir çiçek getirdin?

Kadı Mahmud edeple başını önüne eğerek cevap verdi:

–Efendim! Size ne takdîm etsem azdır. Ancak hangi çiçeği koparmak için elimi uzattıysam, onu «Allah, Allah» diye Rabb’ini zikreder hâlde buldum. Gönlüm onların bu zikirlerine mânî olmaya râzı gelmedi. Çâresiz ben de, zikrine devâm edemeyen bu çiçeği getirmek zorunda kaldım. ….her canlı cansız hayvan zikreder. Sadece adem oğlunun zikri ibadet nafile ibadetle olur.. ama bitki kuşlar ise " hu ALLAH" Zikreder.Bunu kulak ve beyinle değil. Kulak ve kalple duyarız tabiiki Allahın sunmasiyla ne zaman haktealla yanan kalp onun gözü ile görür onun sesi ile duyar.. Allah hepimizi Böyle kullardan nasip etsin. Dünya malli dünyada kalır ve bu ufacık kalp de iki sevda sığmaz ya Allah sevgisi yada dünya sevgisi
Kalp de her zaman biri üstün gelir..

Okudunuz mu?  Aklı kullanmak ile ilgili ayetler

hayvanlarin zikriyle ilgili ayetler, bitkiler Allah’a zikir, hayvanların Allahı tesbihi ayeti

Bu kategoride yer alan Kuranda Evlilikle İlgili Ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayvanların ve Bitkilerin Allahı zikrettikleri ile ilgili ayet ve hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.