Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:11
missa07
Abone

İntihar etmek günah mı?

İntihar etmek günah mı?

Ölüm
Arkadaşlar ben ölmek istiyorum fakat intihar edersem cehennem e mi giderim?
Ve ölümü isteme duası varsa yazarmısınız


Cevap: İntihar etmek günah mı?

mum
İntihar etmek büyük günahlardandır ve cehenneme gitme sebebidir.

Ölümü isteyen için dua: "Allah’ım ölümüm benim hakkımda hayırlı ise öldür, yaşamam hayırlı ise yaşat"


Cevap: İntihar etmek günah mı?

Şii
Aman kardeşim intihar etme. Zira vermek te vermemek te tamamen Allah’ın elindedir. Günah işleyerek azaptan kurtulunmaz. Kendinden daha zor durumda olanları düşünerek teselli etmeye çalış nefsini. Misal Yunus Emre der ki "Bu dünyada kim güldü ki sen gülesin." Dünya böyledir zaten bir güldürür, bir ağlatır herkesi. Sen içinde bulunduğun zorluğa sabredersen "her zorluğun ardında bir kolaylık vardır." hadisinin açığa çıktığını görürsün. Aynı şeyleri ben de yaşadım. Allah yardım etsin size.

Okudunuz mu?  Çamaşır makinesinin yararları nelerdir?

Cevap: İntihar etmek günah mı?

Kayıtsız Üye
Kesinlikle arkadaşlara katiliyorum bu yalan dünyanin yükünü çekemezken yapmayi düşündügün bu büyük günahla o alemde hesap gününe hazirmisin ? Daha bu dünyda günahlarimizi bagişlatma imkanimiz varken


Kayıtsız Üye
hayat güzel kardeş değmez.
birgün biter dertlerin elbet birgün.

Okudunuz mu?  Annemin Beni Sevmediğini Düşünüyorum

Kayıtsız Üye
ya bu dünyaya dayanacak güç yoksa ya yaşamanın bir anlamı kalmamışsa ya tüm insanlar yalansa gözünde? ya sadece ölümse derman? ya ölmek istiyorsam..?


Kayıtsız Üye
Karşına elbet güzel günler çıkacaktır ayrıca şuan ne derdin varsa dahada kötüsü olabilir diye düşünmen gerekir ben zamanında böyle düşünmedim şuan kötü bir haldeyim ve diğer kötü dediğim günlerimi okadarda abartmamalıymışım okadarda zor günler değilmiş onu anladım şuanki halime bakarak ölmeyi değilde mücadele etmeyi düşün Allah yardımcın olsun

Okudunuz mu?  Alkol alan kişinin abdesti kabul olur mu

Asla
Merhabalar bugün bazı yazıları okudum. Sunu merak ediyorum. Belkide aklimdan çıkmadığı için yaziyorum. Cevap ariyorum. İntihar etmeyi düşündüm ve halende düşünüyorum eşimle yaşadığım sorunlar hayat sorunları yüzünden intihar etme düşüncesine kapılıyorum eşimle yaşadığım sorunlar çok fazla geliyor biliyorum intihar etmek çözüm değil ama aklımdan çıkartamıyorum ne yapmam gerek bunu aklımdan çıkartmam için Allah affetsin diyip kendimi aşmakta istemiyorum lütfen ne yapmam lazim yardim edin lütfen.

Okudunuz mu?  İsimlere göre esmail husna

arifselim
Selamun aleykum. Dünyada çözümü olmayan hiç bir sorun ve sıkıntı yoktur. Güvenilir aileden olan kimselerden yardım talep edebilirsin. Dünya bir mücadele alanıdır ve sürekli bir imtihandayız. İntihar demek seni kurtarmaz ve çok daha kötü bir duruma sürükler Allah muhafaza. Rabbinle bağını kuvvetlendir, çok dua et ve namazına sıkı sıkı sarıl. Allah, kendisine samimiyetle açılan elleri boş çevirmez.

Okudunuz mu?  İslamda erkek nasıl olmalı?

Kayıtsız Üye
eşimle evlendikten üç hafta sonra dayak yemeye kovulmaya başladım .iki ay sonra hamile olduğumu öğrendim . düşük tehlikesinden üç ay hastanede yattım.ailem baktı bana iyileşip eve gidecekken mihrimi ve nisan yuzuklerimizi kaynanam almış oğlum bana verdi dedi .olur mu öyle deyince aramış oğlunu oda beni aradı gelme eve dedi.ben kaldım baba evinde üç aylık hamile sonra kalktım kendim eve gitti m elin diline sakız olmayayım diye. hamile hamile niye eve gitmiştim diye beni öldüresiye dövüp baba evine gönderdi.ben doğuma kadar orda kaldım doğuma iki gün kala geldi eve götürdü beni.çocuk doğdu yine aynı bu sefer çocukla gönderdi çocuk bir yaşına kadar babam evindeydim.ustune de arayıp ne küfürler.şimdi bir yıldır beraberiz gün oluyor bir hafta eve gelmiyor. gün oluyor çalışıyor ama ekmek parası bile vermiyor. ben evde yemiyorum da almiyorumda diyor.çocuk un yaninda beni dövüyor. kapini önüne atıyor.çok çekiyorum bunun elinden çocuğuma da bana da yapmadığı kalmıyor. şimdi bu nun bende ne hakkı var her gun sabahlara kadar aglamaktan gözlerim görmüyor. sonra kadınlar msj atıyor koca yanimda diye. eve bişey almıyor iddaâ oynuyor hergun eve gelse de her gun onbir onikide. bana kadın insan gibi davranmıyor ama milletin karısına kızına çok düşünceli herkese çok düşünceli ben ve oğlum ayak altı.suratimiza bile bakmıyor defol babanın evine git diyor. şimdi bu es mi ben kendimi öldürmek istiyorum ama oğlum var iki yaşında. onuda alıp ölüme gitmek istiyorum. kendimi tek oldursem oğlum ortada kalacak onuda yanimda gotursem. günah olur mu başka çare yok

Okudunuz mu?  Ölülerin ruhları eve gelir mi. Ölüler bizi duyar mı

intihar etmek günah mı, intihar gunahmi, intihar etmek gunahmi mumsema

Bu kategoride yer alan Kuranı kerimde toplam kaç tane Allah'ın alim ismi geçiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İntihar etmek günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.