Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:16
sizden3
Abone

Namazı kıldığını sanmak hakkında

Namazı kıldığını sanmak hakkında

sstrn
Selamun Aleykum

Namaz kıldım ve kalbim mutmain oldu yani namazım oldu namazı bozacak,engel olacak bir şey olmadı diye. Aradan 5 dakika geçti elime baktım abdeste engel madde var. Ben onu görünce yıkıldım çünkü namazı kıldım diye huzurlu şekilde oturuyordum ve bu durum bende epey zamandır var namazı kılıyorum kalbim mutmain oldu kıldığım namaz ile ilgili ama bu olaydan sonra yıkıldım. Bu zamana kadar kalbim yanılmış mı ? Olmayan namazlarım var mıdır ? Şu an bile namazı kıldığım için(yeniden kıldım) kalbim mutmain oldu ama ya namaz kıldığımı zannedipte namazlarım olmuyorsa moralim alt üst oldu ?

Okudunuz mu?  Giyside Necaset

Cevap: Namazı kıldığını sanmak hakkında

Şii
Aleykum Selam,
Konuyu anlamanız açısından şu örnek. Oruç tutan bir ihtiyarı yanlışlıkla yemek yerken gördüğünüzde uyarmayın zira o Allah’ın ikramıdır manasında güzel bir söz vardı, hadis diye hatırlıyorum. Olaylara dindeki bu hoşgörüyü düşünerek bakmalıyız. Yine başka bir örnek sabah namazına uyanamamak(bilerek değil) günah değildir sadece kaza edilmesi gerekir. Ama bilerek uyanmamak günahtır. Siz de abdeste mani şeyi görmediğinizde böyle değerlendirilirsiniz bu mantığa göre.

Okudunuz mu?  Sürekli gusül alasım geliyor

Cevap: Namazı kıldığını sanmak hakkında

sstrn
Tamam da abdest aldığını sanıp namaz kılıyorum ve ben bir nevi de olsa kendimi kandırmış olmaz mıyım ? Rabbime hesap verirken ne yaparım peki ?

Bu kategoride yer alan Kalpten geçirmediğim şeylerin meydana gelmesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazı kıldığını sanmak hakkında Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.