Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:57
missa3
Abone

Ramazan ve Kuran ilişkisi nedir

Ramazan ve Kuran ilişkisi nedir

Kayıtsız Üye
Ramazan ve Kuranı kerim arasındaki bağ nedir


Cevap: Ramazan ve Kuran ilişkisi nedir

Darusselam
Ramazan ve Kuranı kerim arasındaki bağ nedir

Yüce Allah, Kuran’ı ramazan ayında göndermiş olması nedeniyle bu ayın oruç olarak tutulmasını istemiştir.
Ayet şöyledir: Kuran, insanlara bir rehber, bu rehberliğin apaçık delili ve doğruyu yanlıştan ayırt edici bir ölçü olarak ramazan ayında indirilmiştir. Bundan dolayı, sizden kim bu aya ulaşırsa, onu baştan başa oruç tutsun. Ancak hasta veya seyahatte olan, başka günlerde aynı günler miktarınca oruç tutsun. Allah sizin için kolaylık diler, zorluk çekmenizi istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah’ı tazim etmeniz ve O’na şükretmeniz içindir. (Bakara, 186).
Hz. Peygamber, ramazanın Allah’ın isimlerinden biri olduğunu ifade buyurmuştur (Buhârî, İman, 28). Bu durumda şehru ramazan ifadesi şehrullah yani Allah’ın ayı manasına gelir. Böylece Allah’ın kitabı ifadesi ile Allah’ın ayı bir araya gelmektedir. Demek ki ramazan ayı, Allah’ın kitabının indiği aydır.

Bu kategoride yer alan Almanyada yaşıyorum kapanmak istiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ramazan ve Kuran ilişkisi nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.