Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:47
Gusul
Yönetici

Küvette Gusül Abdesti Almak

Küvette Gusül Abdesti Almak

Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm Arkadaşlar ben 15 yaşındayım.Sizlere bir sorum olacak
Banyo olurken küvette meni akıyor ve ben biraz bekledikten sonra aynı küvete idrarımı yapıyorum ve kıllarımı fln kesiyorum.
Ama banyoda çok uzun durduğum için kuvet doluyo taşıyo fln yani o pis suyu götürüyorum.Ama meninin bir kısmı bazen kıllarla karışarak giderin ağzının etrafına dolanıyo bazen onu alıp temizliyorum ama bazen unutuyorum benim sorum şu: şimdi ben bu suda güsül abdesti alınca güslüm kabul olmazmı ? yani pis suyla almıyorum gerçi fiskiyenin suyu temiz ama ayaklarım orda kaldığı için terliklerin içine geçermi bide ben çok vesveseye geldiğim için banyoda sık sık ıkınarak 2-3 damla sidik bırakıyorum ama bu beyaz oluyo .içinde bişey kaldıysa çıksın fln diye ama güsül alırken yapmıyorum.fakat lavobonun içinde kalan suda belki 1-2 damla kalıyodur.
Neyse arkadaşlar umarım anlatabilmişimdir benim güslüm kabul olurmu bide bugün korktuğum için gittim sadece ayaklarımı yıkadım necaset deydiyse fln diye yani gusül aldığımız suyun mu temiz olması farz yoksa kuvetindemi birde yarın Cuma var korkuyorum arkadaşlar banyoya da giremem annemden utanıyorum çok zor durumdayım arkadaşlar yardımcı olun nolursunuz.
Hayırlı akşamlar

Okudunuz mu?  Tırnak kiri gusle mani midir?

Cevap: Pis Küvette Güsül Abdesti Almak

NuN
Küveyte yani banyoya necaset bulaştırmaktan sakının.
Dün bir hadis okudum, vesveselerin çoğu banyoda idrar yapmaktan ileri geliyormuş.


Guslde aklıma takıldı lütfen yardımcı olun

Kayıtsız Üye
Sa ben küvette niyet edip ağzıma 3 burnuma 3 kere su verip 3er kere başımı omuzlarımı yıkadıktan sonra küverin su giden yerini tıkadım biriken suyla suya yattım gusl abdestim kabul olurmu şimdiden çok saolun
Birde burnum tıkalıydı suya daldıktan sonra açıldı burnum aktı ama yıkadım tabikide

Okudunuz mu?  Gusül alırken bir yeri kuru unutmak

Yorum: Küvette Gusül Abdesti Almak

ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam. Bende ciddi olarak bir soru sormak istiyorum cevaplar yazarken işime yarayabilir. ağız burun kafadan sonra omuza su dökmek ne demek yani gerçekten omuza su döküp bırakıyor musun yoksa tüm vücudu yıkamak anlamında mı omuza su döktüm cümlesini kullandın. Senin sorunun cevabı da buradan çıkacak.

Okudunuz mu?  Eşine dokunmadan boşalmak gusül abdesti gerektirir mi?

kuvette gusul

Bu kategoride yer alan Gusülden sonra tırnak kiri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küvette Gusül Abdesti Almak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.