Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:42
sizden94
Abone

İş dolayısıyla kazaya namaz bırakmak günah mı kazası kılınır mı

İş dolayısıyla kazaya namaz bırakmak günah mı kazası kılınır mı

NAFİ
Selamın Aleyküm işim dolayısıyla namazlarım kazaya kalıyor iş dolayısıyla kazaya kalan namazlar gunah mı olur ıs yerımde kılamıyorum çunku


Cevap: Iş dolayısıyla kazaya namaz bırakmak günah mı kazası kılınır mı

Darusselam
İşten dolayı namazı kazaya bırakmak caiz mi?

Okudunuz mu?  Çocuğu babasına göstermemek günah mı

İş için de olsa namazı kazaya bırakmak caiz değildir. İşçinin iş verenden namazlarını kılmak için zaman talep etmesi gerekir. İzin verilmiyorsa, namazlarını kılabileceği bir işe girmesi daha hayırlıdır.
Namaz dinin direğidir. Dinimizin direği ne ise o bizim hayat dinamiğimizdir. Namazı hava gibi su gibi görmeliyiz. İş yeri şartlarımız, ev ve çevre seçimimiz, evliliğimiz ve benzeri temel hayat ihtiyaçlarımız namaz eksenli bir seçime göre olmalıdır.
Her şeye rağmen iş yeri şartlarında namazğı eda etme zorluğu ile karşılaşırsak, namazın sünnetlerini kısabiliriz. Sadece farzları kılarak geçici de olsa bir tedbir üretebiliriz. Mesela öğlen namazı veya ikindi namazı farz olarak kılındığında beş dakikadır. Beş dakikalık bir fırsatı muhakkak yakalarız. Abdestimizi önceden ayarlamamız halinde namaz bir sorun olmayacaktır. Buna rağmen namaz kılınamıyorsa, tenzili rütbe bile olsa farklı bir yere intikal ederek ve hatta rızkımızı başka bir yerden temin etmeye varıncaya kadar alternatiflere başvurmalıyız. Bunun adı namaz; herhangi bir şekilde tavizi asla yoktur.

Okudunuz mu?  Dünyada kaç çeşit balık türü vardır

Cevap: Iş dolayısıyla kazaya namaz bırakmak günah mı kazası kılınır mı

Ramadan
bir farz namazını vaktinde kılmamak çok büyük günahlardandır.

Bu kategoride yer alan Ölmüş birinin özel eşyasını kullanmak olurmu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İş dolayısıyla kazaya namaz bırakmak günah mı kazası kılınır mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.