Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:15
Namaz
Abone

Kazaya kalan farz namazların kazası hangi vakitlerde kılınır? kuranı kerim okunan yerde de kılınır mı?

Kazaya kalan farz namazların kazası hangi vakitlerde kılınır? kuranı kerim okunan yerde de kılınır mı?

Kayıtsız Üye
Kazaya kalan farz namazların kazası hangi vakitlerde kılınır? kuranı kerim okunan yerde de kılınır mı?

Sabah namazının kazası ne zaman kılınır
Öğle namazının kazası ne zaman kılınır
İkindi namazının kazası ne zaman kılınır
Akşam namazının kazası ne zaman kılınır
Yatsı namazının kazası ne zaman kılınır

Okudunuz mu?  Kadın kocasının önünde namaz kılabilir mi?

Cevap: Kazaya kalan farz namazların kazası hangi vakitlerde kılınır? kuranı kerim okunan yerde de kılınır mı?

arifselim
Hanefi mezhebinde hangi namaz ne şekilde kazaya kalmışsa o şekilde kaza edilecektir. Her kaza illa da kendi vaktinde kaza edilecek diye bir şey yoktur. Örneğin ikindi vaktinde sadece ikindi değil, diğer bütün vakitleri de kaza edebilirsiniz.

Kerahet vakitleri:
Bu vakitler de güneş doğduktan 45 dk sonraya, güneş batmadan 45 dk. önceye kadar ve güneş tam tepede olduğu zaman (öğleye 30 dk. kala) namaz kılınması hoş görülmemiştir. Bunların dışındaki bütün zamanlarda kaza namazı kılınabilir.

Okudunuz mu?  Seferi akşam namazı nasıl kılınır?

Cevap: Kazaya kalan farz namazların kazası hangi vakitlerde kılınır? kuranı kerim okunan yerde de kılınır mı?

#UguR
Kerahat vakti dışında kaza namazlarınızı kılabilirsiniz.

Kaza namazına niyet nasıldır?

Niyet ettim Allah rızası için kazaya kalan son sabah namazının farzını kılmaya


Kaza Namazı? Ve Namazı Birıeştirmek

Meliss99
Merhaba ben şiaydım ehli sünnet oldum namazlarımı hanefi mezhebine göre kılıyorum sorum olucaktı ben öğlen ve ikindiyi kazaya bırakmadan kılıyorum bazen oluyorki öğleyi kılıyorum ikindini kılamıyorum universite sınavı için öğretmenden ders almaya gidiyorum şimdi onun kazasını akşam namazında mı kılacağım ? Ve birde bazende akşam namazı kazaya kalıyor yatsıda mı kazasın kılmalıyım ? Kaza namazına miyetinde söyler misiniz lütfen şimdi bende böyle hal her gün oluyor kazaya kalmalar birleştiremem yinede öylemi? peki hanbeli mezhebin taklid ede bilir miyim birleştirmede ve son sorum bazende ikindi akşam namazları kazaya kalıcak oğleyle ikindiyi birleştirebilir miyim ? Taklid ederek

Okudunuz mu?  Hacet namazı arapça duası

misafir1
mazeretsiz olarak namazları birleştirmek, facirliğin kapısını aralamak olarak görülmüştür. böyle durumlarda ruhsatları değil şartları zorlamamız gerekir. şartları zorlamadan ruhsat aramak ve onu kullanmak ise kolaylıkla bir melekeye dönebilecekdir. ahkam kesmeyeyim, Allah affetsin telafi etmeyi nasib eylesin benim kaza namazlarım var ancak önemsediğim pek bir namazım kazaya kalmamış olabilir. bu biraz önemsemeyle alakalı bir durum. siz de önemsiyorsunuz ki kılıyorsunuz ve soruyorsunuz ancak kılıyor olsak bile namazın kefaletini/namazın koruyuculuğunu boynumuzdan çıkarmamamız gerekir. şartları biraz gözden geçirip bir yoluna baktığınız zaman, namazınızı gittiğiniz yerde kılabilirsiniz veya yol üzerinde yakın bir yerde bir mescidden haberdar olabilirsiniz. bayan olarak her yerde abdest alamıyorsanız, böyle vakitlerde abdestinize bir gıdım dikkat edebilirsiniz. yani biraz bakarak olduğunuz zaman, bir yolunu bulacaksınızdır. ben ruhsatları kullanmayın demiyorum, Allah avc kullarının vermiş olduğu ruhsatları kullanmasından da hoşnut olur ancak bunun arama araştırma ve sündürmeye dönmesi, bize hoş olmayan kapıları aralayabilecek, islamın kefaletini ve koruyuculuğunu boynumuzdan çıkarmamıza neden olabilecekdir. ben ileriye doğru kapı aralayıcı veya sündürücü olmayıp, geçmişe doğru da üzerini kapayıcı olmayı, hal çare arayıcı olmayı uygun buluyorum. fıkhi bir cevap istiyorsan da ben veremem, yazdıklarımdan öyle anlaşılmasını da istemem. ben kendi düşüncelerimi yazıyorum. hepimiz hatalar yapıyor zaafiyetler gösterebiliyoruz. islamın kefaletini boynumuza geçirdik geçirdik, geçirmezsek caizmiydi ruhsatmıydı değil miydi çok fayda etmiyor bence. durumu kotarsak bile iflah olmuyoruz.

Okudunuz mu?  Bayram namazı sabah namazından ne kadar sonra kılınır

Ensar
Vakit namazı kılamadığınız yani o namazın vakti geçmiş ise en kısa sürede o namazı kılın. İkindi kaza namazını akşam , akşam namazının kazasını ise yatsı namazında kılabilirsiniz sakıncası yoktur. Allah sizi gayretli kişilerden eylesin İnşaAllah namazlarınızı zamanında kılmaya özen gösterir siniz. Hambeli mezhebini taklit edebilir siniz ancak bu mezhep hakkında yeterli bilgiye sahip olmanız elzemdir. Tavsiyem herhangi bir hocadan fıkıh dersi almanızdır.

Okudunuz mu?  Kısa kollu gömlekle, dar pantolonla namaz kılmak caiz midir?

kaza namazı nezaman kılınır, kaza namazları ne zaman kılınır, akşam namazının kazası ne zaman kılınır

Bu kategoride yer alan Mesbuk Tahiyyattan Sonra Dua Okursa Sehiv Secdesi Yapması Gerekir Mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kazaya kalan farz namazların kazası hangi vakitlerde kılınır? kuranı kerim okunan yerde de kılınır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.