Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:03
missa08
Abone

Namazını kazaya bırakanın arkasında namaz kılınır mı

Namazını kazaya bırakanın arkasında namaz kılınır mı

Kayıtsız Üye
Bizim okulda bir çocuk var bu İlimli birine benziyor ama öğlen ezanı tam öğlen arasına denk geliyor okul başından beri 3 4 kere gördüm mescitte ama dergahlarda eğitim almış gibi bir hali var ama bu gidiyor öğlenleri voleybol oynuyor namazı kılmıyor bizle ondan sonrada görmedim hiç doğru dürüst belki bizden sonra boş derste falan kılıyodur yada çok büyük ihtimal kaza çunku ikindi 4.55 bizde 5te dağılıyoruz bugünde geldi ben tam tekbir alıcakken dedim omu kıldırsa sonrada dedim bu doğru durust gelmiyor ben kıldırayım dedim sonra kibirlendim mi diye düşündüm sonra çocuklara dediki beni bekleyin bişey diyicem bende bekledim ona neden gelmedigini sorucaktım oda bana dediki sen ne bekliyosun ben sana demedim ki dedi bende tamam dedim çıktım gittim bu durumda ne yapmalıyım ?

Okudunuz mu?  Hanefilere göre kazın artığı suların hükmü nedir?

Yorum: Namazını kazaya bırakanın arkasında namaz kılınır mı

Omer Faruk
Kardeşin hakkında hüsnü zan ile düşün. Müslümanlar birbirlerinin eksiğini araştırmaz.


Yorum: Namazını kazaya bırakanın arkasında namaz kılınır mı

Kayıtsız Üye
Ben onu orda küçümsemedimki şuna bak hem takvalı hemde gelmiyor diye düşünmedim hiç sadece kazaya bırakıp bırakmadığı konusunda emin olamadım o yüzden böyle düşündüm

Okudunuz mu?  Eşim beni aldatıyor benim yuvam yıkılmak üzere

Yorum: Namazını kazaya bırakanın arkasında namaz kılınır mı

1393mk
Aslında hassasiyetinizde haklısınız. Namaz farzdır ve farzın reklamı olmaz. Herkes farz olan namazı kılmalı, bu konuda hatırlatıcı davranmalı ve kılmayanları telkin etmelidir. Tabi bu İslam toplumlarında olması gerekenlerdir maalesef günümüz Türkiye’sini hatta günümüz "İslam" dünyasını bu kategoriye sokmak mümkün değil. Bizim toplumumuzda insanları hakka davet ettiğinde ayıplanıyorsun, namaza davet ettiğinde yahutta kılıp kılmadığını sorduğunda enteresan tepkiler alıyorsun.

Okudunuz mu?  İsimlere göre esmail husna

Fakat yine de haklısınız namaz bir emirdir ve bu emri yerine getirenler yerine getirmeyenleri uyarmalı/telkin etmelidir. Olması gereken budur. Saygılar

Bu kategoride yer alan Doğmadan ölen bebekler ne olacak? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazını kazaya bırakanın arkasında namaz kılınır mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.