Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:09
sizden4
Abone

Kadınlarda istibra var mıdır

Kadınlarda istibra var mıdır

Turkkizi
kadınlarda istibra olur mu

kadınlar istibra yapmaz deniliyor sadece idrardan sonra bir muddet beklemeleri gerekiyor. Peki ne kdar beklemeleri gerekiyor ? 30 sn? 1 dk? 3dk?


Cevap: Kadınlarda istibra var mıdır

Kayıtsız Üye
İstibra yapmak kanallarda kalan idrarın boşalmasını sağlamaktır. Bu idrarda birkaç damla kadardır. Dolayısıyla elbiseye veya bedene değmesinden dolayı namaza engel teşkil etmez.

Okudunuz mu?  Eteğın ucundaki toz namaza engel mi?

Abdestin niteliği (keyfiyeti) aslında kadın için de erkek için de aynıdır, ancak abdest için gerekli olan şeyleri de abdestten sayarsak, bir noktada erkeklerin kadınlardan ayrıldığını söyleyebiliriz. Bu nokta Islâm Fıkhında "istibra" denen eylemdir. Kelime anlamı, berati, yani kurtulmuş olmayı istemektir. Bununla, idrarını yaptıktan sonra damlama ihtimalini ortadan kaldırmak için alınacak tedbirler kastolunur ve erkekler için kuvvetli bir vaciptir. Kadınların istibra yapmalarına gerek yoktur. Çünkü onlarda idrardan sonra damlama ihtimalı olmaz.

Okudunuz mu?  Mübarek günümüz perşembemi cuma mı

Abdestte kadınla erkek arasında fark gibi görünen bir nokta da avreti örtme meselesidir. Kadının kolları, bacakları ve saçı da avret olduğu için o, abdestte avretini mahremi olmayanlara göstermeyeceği bir tarz ve bir yer seçmek zorundadır.


Cevap: Kadınlarda istibra var mıdır

Şema
< bayanlarda istibra olurmu >
Kadınlarda istibra olmaz.

Okudunuz mu?  Vücudumu sivilce sarmaya başladı, dökülen tarzda sivilce. Bunlar gusüle engel olur mu ?

Cevap: Kadınlarda istibra var mıdır

umutlucan
kadınlarda istibra olmaz kardesim .İstibra erkeklere husus bir konudur ve bütün erkek müslümanların bilmesi gerekir.


Kayıtsız Üye
kardeşlerim bir sorum olacaktı ben istibradan sonra pamuk kullanıp namaz kılıyorum namazdan sonra pamuğu çıkartıp atıyorum(iç çamışıra zarar gelmeden) iş yerinde olduğum için çok daha dikkat ediyorum namaza engeli varmıdır.

Okudunuz mu?  Milliyetçilik Günah mı ?

arifselim
Kadınların pamuk kullanması bir doktor tavsiyesi olmadığı sürece tavsiye edilmez. Çünkü bu sağlıklı değildir. Namazında bir engel teşkil etmez namazlarını bu şekilde kılabilirsin.


kadınlar istibra yapar mı, kadinlarda istibra olurmu, kadınlarda istibra

Bu kategoride yer alan Kandil gecelerinde ilişkiye girmek günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadınlarda istibra var mıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.