Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:49
sizden6
Abone

Milliyetçilik Günah mı ?

Milliyetçilik Günah mı ?

Allahın1Kulu
SelamunAleyküm

Ben aşırı derecede Türk Milliyetçisi biriyim ama ben Türkün hiç bir başka milletten üstündür diye bir şey demiyorum Siyahın Beyazdan Beyazın Siyahtan Üstünlüğü yoktur.Bizim yeminlerimizde bile Faşizme karşı olduğumuz söylenir.Yani biraz daha açık konuşuyum çünkü bu bir hayat yaşam tarzı oldu kısaca Ülkücüyüm,Bozkurtum ve tanıdığım çoğu Ülkücüde gerçekten Dinine bağlı kişiler mantıken düşünüyorum herhangi bir ırkçılık yapmıyoruz neden günah olsun ki diye kusura bakmayın biraz siyasi konulara girdim ama gerçekten merak ettim…Şimdiden Teşekkür Ederim…

Okudunuz mu?  Adalet ve Eşitliğin Arasındaki Fark - Kısaca

Yanıt: Milliyetçilik Günah mı ?

sepia07
ve aleyküm selam ülküdaşım . milliyetçilik günah değildir. şöyleki milliyetçilikte esas olan ırk değil kültürdür. ırk olarak milliyetçilik davası güdülürse o vakit günah olur. zira sizinde söylediğiniz gibi hiçbir kavmin diğer kavimden üstünlüğü yoktur. Peygamber efendimiz VATAN SEVGİSİ İMANDANDIR buyurmaktadır. bu hadisi şerif bile milliyetçiliğin günah olmadığının apaçık bir işaretidir. sevgi ve dua ile… Allah’a emanetsiniz


Yanıt: Milliyetçilik Günah mı ?

Allahın1Kulu
Aslında baktığımızda bizim amacımız Türk Devletlerini bir araya getirmek,ancak ırkçılık yapmak değil ! evet Türküz kendi milletimizi severiz ki belli kurallar doğrultusunda

Okudunuz mu?  Namazda selam verdikten sonra sehiv secdesi yapılabilir mi?

Yorum: Milliyetçilik Günah mı ?

Kayıtsız Üye
Burdan bütün müslüman kardeslerime ve bütün ülküdaslarima selam gönderiyorum esselamun aleykum ve rahmetullahi ve berakatuhu!
Cok mutlu oldum bunu duyunca cunku bende asiri derecede milliyetciyim;
islam sevdasi Allah sevdasi bayrak sevdasi vatan sevdasi peygamber sevdasi Allah sevdamizi arttirsin amin


Kayıtsız Üye
ırkçı olmadıktan sonra müslüman halklara (arap,boşnak vs..) nefret beslemedikten sonra milliyetçilkte bir sorun olcağnı sanmyrm zaten milliyetçilik kültürünü sevmek ve sahip çkmak değil midir ? kültrünü seven kişi dininide sever

Okudunuz mu?  Rabbimden hayırlı birini istiyorum tek istegim bu ne yapmam lazım nasıl yapmam lazım?

Kayıtsız Üye
Vatan sevgisi imandandir diye hadis var demiş sepia07 . Aradim öyle bir hadis bulamadim peygamber efendimiz hakkinda konuşurken lütfen iyice araştirarak konuşalim emin olmadiklarimizi söylemeyelim.


Kayıtsız Üye
"Vatan sevgisi imandandır" hadisi uydurma hadistir.
Suriye’li bir hıristiyanın uydurduğu bir hadistir. Dikkat edin! Zayıftırtır demiyorum, uydurma diyorum.


Kayıtsız Üye
Peygamber Efendimizin (sav) amcası bile olmanın yararı yoktur. Allah’ın beğendiği bir ırk yoktur, razı olduğu kulları vardır. Bunun ötesindeki anlayışlar şeytan meşgaleleridir.
Fitneye sebep olmak büyük bir vebaldir ahiretta sana zararı olacak ümetçilik var iken bu niye

Okudunuz mu?  İçine kapanık olanlar için dua

Kayıtsız Üye
insan fıtratı kavmiyetçiliği yok sayar, fakat fıtrattan kopuş insanlığı batıl fikirlerin pençesine düşürüyor. Allahın yaratması sebebiyle Allahın ayetleri gözü ile bakılması gereken dil, kültür, milliyet vs. şeyler bir dayatma haline getiriliyor ve kitleler bunun peşinden koşuyor. mazlum kalmış kavimlerin kendi milli kültürlerini meşru ölçüde yaşaması hakkı onlara tanınmıyor bile, elbette biz tüm bu garip uygulamalara karşı durmalı ve elimizle dilimizle kalbimizle mücadele etmeliyiz.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken ben her yeri ıslandı diye biliyorum ama ya kuru yer kalmışsa ?

Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!


Kayıtsız Üye
Kardeşim mantıklı düşündüğümüzde vatan sevgisi imandandır dediğimizde kişi ne kadar imanlı olursa vatanını da o derece sever uydurma ya da zayıf olsa da bu mantıklı bir sözdür


seyit gazi
< Kardeşim mantıklı düşündüğümüzde vatan sevgisi imandandır dediğimizde kişi ne kadar imanlı olursa vatanını da o derece sever uydurma ya da zayıf olsa da bu mantıklı bir sözdür >
Allah rasulü anlam olarak her kim, söylemediğim şeyleri bana isnâd ederse cehennem’deki yerine hazırlansın! buyurmuştur. mesele bir sözün güzel veya mantıklı olması değildir. Allah rasulünün sözleri delildir. insanlar güzel şeyler murad etseler bile sonuçları kırıcı veya yıkıcı olabilir, dinden uzaklaştırıcı olabilir çünkü Allah rasulünün sözleri referanstır. başkaca güzel sözler olabilir, insanlara faydası da olabilir ancak bunlar referans olamazlar. biz müslümanlar olarak yeryüzündeki en sağlam kulba yapışmış olanlar insanlarız. bundan bizim bile haberimiz yok. bize sorduklarında bu söylediklerinizi kim söylüyor dedikleri zaman, Allah söylüyor işte kitabı işte elçisi deriz. peki sizin bu söylediklerinizi size kim söyledi dediğimiz zaman, işin aslı biz bunu uydurduk derler.

Okudunuz mu?  Bütün hocalar birbirlerini kötülüyor kim hak yolda? hangi hocaya güveneceğiz?

milliyetçiliğe gelince; milliyetcilik afrikanın kuzeyinde farklıdır güneyinde farklıdır, avrupada farklıdır, türklerde farklıdır, araplarda farklıdır, rusyada farklıdır, asyada farklıdır, yahudilerde farklıdır, amerikada farklıdır. afrikada sömürgecilik karşıtlığıdır, ortadoğuda siyonizm karşıtlığıdır, avrupada faşizmdir kavramlar ihdas ederek dünyaya bunları dayatmaktır, rusyada sosyalizmdir, asyada çin ve rus karşıtlığıdır, amerikada zenci düşmanlığıdır evanjelizmin ve siyonizmin ta kendisidir.

Okudunuz mu?  İngiltere'nin bayrağını üzerinde taşımak

biz bin sene elhamdulillah islamın sancaktarlığını yapmış bir milletiz, bizim milliyetciliğimizde ona göre olur ancak kavramlarının açık ve net olmadığı düşüncelerin etrafında toplanılması, kafa karışıklıklarına sebeb olabilir. herkesce dilendiği gibi kullanılıp ifsad edilmeye de açıktır.


Omer Faruk
Milliyetçiliğin her türlüsü az ya da çok ırkçılık taşır ve Rasulullah’ın belirttiği gibi cahiliyye kokusudur. İslam tarihi bunun ibretleriyle doludur. Emeviler ırkçılık yaptıkları için bir zulüm devleti kurdular, abbasiler de aynı şekilde. Osmanlının başarısı Türklüğü değil ümmeti öne çıkarmasıdır. Aynı şekilde yıkılmasının da sebebi yine milliyetçiliktir. Namaz kılan Türk de milliyetçi, namaz kılmayan hatta Rasulullah’a ve Kur’an’a ağza alınmayacak hakaretlerde bulunan Türk de milliyetçi.

Okudunuz mu?  Hanım, benim penisimi ellediği zaman benden zevk suyu geliyor benim gusül abdesti almam gerekir mi?

Çoğu haram olanın azı da haramdır. Bu temel kaidedir. Rabbim hepimizi siyahı, beyazı sarısı, asyalısı, avrupalısı ile islam ortak paydasında kardeş olmayı nasip etsin. Yoksa müslümanların başka kurtuluş yolu yoktur.


milliyetçilik günah mı, milliyetçilik günah mıdır, islamda milliyetçilik

Bu kategoride yer alan Defalarca tövbe edip bozmak. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Milliyetçilik Günah mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.