Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:19
sizden8
Abone

Ayetleri yorumlamak günah mı

Ayetleri yorumlamak günah mı

can1234
Selamün Aleyküm arkadaşlar ben kuran ı kerim eskiden normla okurdum ama şimdi ayetleri ezberliyerek Allah bu ayette bunu ne demek istiyor bunu bize söylüyor diye anlamaya çalışarak yorumluyorum ve Allahada dua eddim rabbim senin ayetlerini yorumlayarak anlamaya çalışıyorum sonra nette gezindim Küfre düşerimiş insan yorumlamakda ama benim kastımın bu olmadığnı bilin Hz.Ebu Bekir Bile bana düşmez derken böle dediğim ve dua eddiğim için günaha veya küfre düştümmmü arkadaşlar yardım edin

Okudunuz mu?  Bir insan nasıl nefsine hakim olabilir ?

Cevap: Ayetleri yorumlamak günah mı

burcealtug
aleykümselam.
Öncelikle konunla ilgili kesin bir bilgiye sahip olmamakla beraber. Sadece size buna benzer bir şekilde kuran okuduğum için hissettiklerimi yazayım.
Kuranı kerim elbette arapça okunup onun sevabını almak gerek.
Lakin ben U DÖNÜŞÜ yapmış biri olarak tamamen kuranı kerimi Türkçe okuayark doğruyu buldum. Kuran evrenseldir. İngilizi fransızı turku v.b dillere çevrilmezse nasıl anlayıp içindeklerle amel etsin .
Ayetleri okuyup anlamaya çabalaman çok güzel. Çünkü bu ALLAH tan yeri kadar korkmanı ve onu sevmeni sağlayacaktır. Lakin yorumlama işi bize düşmez. Sadece tefekkür edebilirsin.
Burda ne demek istemiş neden bunu istemiş gibi soruları kendine sorabilirsin.
kURANI mana alemi ile okursan ihlaslı samimi olursan sana içindeki sırları açacaktır.
Örnek.
Hz Nuh la ilgili kıssalarda ki asıl anlatılmak istenen şey inanan iman edenlerin dosttu kurtarıcısı sadece ALLAHtır. Ordaki gemi sadece bir semboldür. İnanaları o gemi ile kurtarmıştır. Öyleyse İMAN burda bir nevi gemidir. O gemiye binen ALLAHIN korumasındadır.

Okudunuz mu?  Şirke girmek ne demektir?

Bu ve buna benzer çok ayet var. Kalp gözün açıksa çok farklı şekilde o ayetleri anlarsın. Başkası okuyup geçer sen adeta ALLAHla konuşursun.

Sana bir örnek daha vereyim.
Kapanmama vesile olan ayet
nur süresi ya da ahzap değildir.
Araştırdiğim süre zarfında eğer kuranı Türkçe okumasaydım kapanma ayetleri beni çok etkilemeyecekti.
Ama bu ayet bana çok büyük bir anlama gücü verdi
ALLAH VE RESULÜ bir iş hakkında hüküm verdikten sonra inanan mümin kadın ve erkeğe artık kendi işlerinde seçme hakkı yoktur………ahzap suresi 36 ayet.
Bu ayet tüm emir ve yasakları üzerinde barındırmakta.
ne demek istediğimi anladın mı?

Okudunuz mu?  Rüyada limon ağacı görmek

Cevap: Ayetleri yorumlamak günah mı

can1234
teşekkür ederim kardeşim Allah rrazı olsun bir şey daha söliycem sıkmassam ben dua ederken veya her yaptığım şeyden günaha girdiğmi düşnüyorum peşimden geliyor sonra sen şöle dedin günaha girdin diye


Cevap: Ayetleri yorumlamak günah mı

burcealtug
cümlemizden razı olsun insAllah.
o seytanin vesvesesi.
Bu yolda olanlari sıkı takibe almistir seytan.onlara cesitli sekillerde vesvese vererek gittikleri yolu yanlis gostermeye cabalar.
sen iradeni Allah yolunda ihlasla samimi olarak kullanirsan ve her vesveseden sonra Allah’a siginirsan sana hicbir zarari dokunamaz.
Bununla ilgili ayet ve hadis mevcuttur.rabbimizin ihlasli kullari uzerinde seytanlarin hicbir yaptirimi yoktur.

Okudunuz mu?  Allah ismini dövme yaptırmak Caizmidir?

musab
< teşekkür ederim kardeşim Allah rrazı olsun bir şey daha söliycem sıkmassam ben dua ederken veya her yaptığım şeyden günaha girdiğmi düşnüyorum peşimden geliyor sonra sen şöle dedin günaha girdin diye >
Forumda bu tarz vesveseyle ilgili şeyler yazmak yasak.Bu uyarı olsun sana.Bir daha yaparsan ceza vermek durumunda kalacağım.

Okudunuz mu?  Yemin nasıl bozulur

ayetleri farkli yorumlamak gunahmidir

Bu kategoride yer alan Din öğrenmek için hangi kitaplardan başlamak gerekir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ayetleri yorumlamak günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.