Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:20
sizden8
Abone

Sünnete uygun nasıl boy abdesti alınır?

Sünnete uygun nasıl boy abdesti alınır?

Erkin Çalışmı
Selamın aleyküm arkadaşlar hepinize iyi geceler.
Benim bir sorum olacaktı. Bugün 5-6 kez gusül ettim ama hala içim içimi yiyor.
Başa sağa ve sol omuza 3 sefa su dökme olayında vesvese yapıyorum. Avcum ile önce başıma şu döküyorum fakat bu döktüğüm su ile vücudumu da ovalamam gerekiyormus bunu yapmaya kalkiyorum ama su başım ve omuzlarimdan aşağı çok gitmiyor ki. Avuclarim ile dokuyorum yine ovaliyorum ama su olmuyor. Bu konuda hata yaptım düşüncesi var içinde ama 5 6 kez aldım bugün gusul. Bide ramazandayiz. İçim içimi yiyor. Bu konu hakkında beni aydinlatirsaniz çok sevinirim. Iyi geceler hepinize.

Okudunuz mu?  İslamda Bıçak taşımak

Cevap: Sünnete uygun nasıl boy abdesti alınır?

Darusselam
Vesvese olduğunda kuru da kaldığını düşünseniz, falza meşgul olmadan bırakmak gerekir. Çünkü vesvese anında insan kuru kalıp kalmadığında karar veremez. Kuru kaldığında şüphe etseniz dahi üç kere su verdikten sonra bir daha vermemelisiniz. Bu hem ağız burun için hem de bütün vücudu yıkamak için geçerlidir. Şeytan insana bu şekilde vesvese vererek, ibadetleri çekilmez hale getirmek ister. Şeytanın vesvesesine kanmamak gerekir. Bu durumlarda kuru kaldığını dahi düşünseniz gusül geçerlidir.Fazla meşgul olup uzun süre banyoda kalmak şeytanın oyuncağı olmaktır. Guslü kabul edecek olan Allah’dır. Allah da vesveseye kapılıp suyun israf edilmesinden ve bir müminin şeytanın oyuncağı olmasından hoşlanmaz. Bunun için içiniz rahat olsun, üç defa su verdikten sonra Allah kabul eder deyip bırakmak gerekir

Bu kategoride yer alan Malımı çalan hırsız için ne yapmalıyım beddua mı yoksa Rabbime mi havale etmeliyim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sünnete uygun nasıl boy abdesti alınır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.