Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:44
sizden94
Abone

İslamda Bıçak taşımak

İslamda Bıçak taşımak

abdülsamet
arkadaşlar ilk öncelikle selamun aleyküm
bıçak taşımak günah mıdır hükmü nedir ? ben bunu kendimi korumak için taşıyacğım artık sokakla hiç tekin değil ve buna bağlı olarak bir şey soracağım diyelim ki benim yolda başıma Allah korusun kötü bir şey geldi mefsi müdafa yaptım günah olurmu ?

Okudunuz mu?  Namaz abdesti alınırken okunan dualar

Cevap: İslamda Bıçak taşımak

Hoca
İslamda Çakmak taşımak sünnet midir?

Kaynaklarda Hz. Peygamber (a.s.m)’in üzerinde ateşle ilgili bir şey taşıdığına dair bilgiye rastlayamadık. Yolculuğa çıktığı zaman, ayna, makas, tarak, misvak gibi şeyleri taşıdığına dair rivayetler vardır. (bk. Irakî, Tahricu ahadisi’l-İhya-İhya ile birlikte, I/254-255).

Okudunuz mu?  Geçmişte yapılan yanlış gusül ve ibadetler

Şu var ki, daha sonra bazı ehl-i tasavvuf ibrik ve -kuyudan su çekmek, yıkadıkları elbiseleri, üzerinde kurutmak için- ip de alırlardı. (a.g.e.)

Buna göre, çakmağa ihtiyaç duyulması kuvvetli bir ihtimal olduğu yerlerde taşımak mustehap / iyi olur. Fakat Peygamber Efendimizin (a.s.m) ateş yakmayı sağlayacak herhangi bir şey taşıdığını bildiren rivayet bulamadık.

Okudunuz mu?  Nazara inanmak şart mı?

Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet


Cevap: İslamda Bıçak taşımak

abdülsamet
teşekkürler mum mesajı aldım Allah razı olsun ….

Bu kategoride yer alan Oyunda nickname kısmına hakaret küfür yazmıştım bu kul hakkı olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda Bıçak taşımak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.