Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:44
sizden03
Abone

Bıçak satmak günahmı?

Bıçak satmak günahmı?

ikindi
benim dedigim mutfak bicagi değil kelebek,otomatik vs bicaklar. yani eğer bir şey olursa kendini korumak için kulanilan bicaklar.

ben sünnet oldugunu duydum ama söylede düsünüyorum ben simdi atiyorum hasana bicaki satsam oda bir anlik sinirle gidip birisini öldürse ben günahina ortak olmuyormuyum?hani mutfak bicakinda ya ekmek kesmek için yada birisini öldürmek için kulanirsin ama mesela kelebekte niyet beli ekmek kesmek değil tabiki
simdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Tahta kalemi boyası gusle engel midir

Cevap: bicak satmak günahmi?

islamyolu
kardeşim bunları Fıkıh Alimleri daha iyi çözerler. Çakı taşımak sünnet isminde hiç bir hadisi şerife rastlamadım. sünnet diyen hocalar var . iş yerinde satmak diyorsun. sen gaybı bilemezsin. o kimse o çakıyı alıpta başkalarını vuracagınıda bilemezsin.. çakıda gerekli bir malzemedir. fazla bir şey diyemeyecem egerki bir hadisi şerif bulursam bu konu ile ilgili o zaman daha iyi olur..

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin zamanındaki kız isimleri

Cevap: bicak satmak günahmi?

holy45
sn ekmek paranı kaznıyorsun snn amacın karnını koyurmak bunda kötü bşi yok allan sorumludur


Cevap: bicak satmak günahmi?

EarthQuake®
< sn ekmek paranı kaznıyorsun snn amacın karnını koyurmak bunda kötü bşi yok allan sorumludur >
Rastgele fetva vermeyiniz. Kaynak sununuz.

Okudunuz mu?  Büyük konuştum eğer yapmazsam Allah o dakika canımı alsın diye?

Hoca
< benim dedigim mutfak bicagi değil kelebek,otomatik vs bicaklar. yani eğer bir şey olursa kendini korumak için kulanilan bicaklar.
ben sünnet oldugunu duydum ama söylede düsünüyorum ben simdi atiyorum hasana bicaki satsam oda bir anlik sinirle gidip birisini öldürse ben günahina ortak olmuyormuyum?hani mutfak bicakinda ya ekmek kesmek için yada birisini öldürmek için kulanirsin ama mesela kelebekte niyet beli ekmek kesmek değil tabiki
simdiden Allah razı olsun >

Bıçak yada silah satmak caizdir Dini hiçbir sakıncası yoktur.
Günah onu kötü yolda kullananadır satana dğil.

Okudunuz mu?  Bayan kuaförlük mesleği erkeğe harammı?

hicret622
< Bıçak yada silah satmak caizdir Dini hiçbir sakıncası yoktur.
Günah onu kötü yolda kullananadır satana dğil. >

Dediğinize ilaveten söylemek gerekir ki: Eğer silah,bıçak vs. bir aleti size satın almaya gelen kişinin bu aletle cinayet yaralama gibi bir işe gideceğini biliyorsanız siz bunu bile bile satamazsınız.(Sattığınızda haramdır aynı günahı işlemiş gibi sayılırsınız diyen var, fetva bir yana bizler zaten sadece haram denilen şeylerden uzak duralım diğerlerini ciddeye almayalım diyemeyiz. Şüpheli şeylerden de uzak durmalıyız, bu Allah’a (c.c) daha çok yaklaşmamız (takva sahibi olmamız) için gereklidir. ) Biz kötülüklerin şeytani işlerin olmaması için uğraşmak zorundayken bir Müslüman olarak böyle alet olmak vesile olmak bile bile bu işe göz yummak doğru değildir.

Okudunuz mu?  Yılbaşını kutlamak caiz midir?

Peygamberimiz (s.a.v) cenneti isterken (dua ederken) Firdevs cennetini (en üst olanı) isteyin Allah’ın (c.c) Rahmeti sonsuzdur, istemekten (dua etmekten) geri durmayın buyurmuştur. Tabi bu kuru bir sözle olmayıp amelimizi de buna uyarlamalıyız ki cennetin en üst mekanına gidebilelim inşAllah. Özetle; Rabbim (c.c) bizleri takva sahibi kullarından olmayı nasip eder inşAllah.

Okudunuz mu?  Kunut duaları KURANI KERiMDE hangi ayettte geçer ?

silah satmak günah mı, silah kulanma gunahmidir

Bu kategoride yer alan Netten Tefsir Kitabı Alacam Ne kadar Güvenilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bıçak satmak günahmı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.