Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:20
sizden8
Abone

Namaza gecikicekken camiye koşmak caiz midir

Namaza gecikicekken camiye koşmak caiz midir

Adem
Bir yerde namaza koşarak gitmeyin diye bir hadis gormustum boyle bir hadis var mıdır?


Cevap: Namaza gecikicekken camiye koşmak caiz midir

Darusselam
camiye koşmak ile ilgili hadisler

Mü’min heybetli ve onurlu insandır. Camiye veya başka bir yere koşmak heybeti bozabilir, görenlerin dikkatini çekebilir. Bu nedenle koşmama tavsiye edilmiştir. Vakur adımlarla yürüyerek namaz gidilmelidir.

Okudunuz mu?  Fıtrat nedir, fıtrat ne anlama gelir?

Bir rivayete göre Efendimiz (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) zamanında, bir mü’min namaza yetişmek için koşarak gelmiş. Efendimiz (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) bunu hoş karşılamamış ve:

‘Namaza huzur ve sükûnet içinde ağırbaşlı yürüyüşle gidin. Yetiştiğiniz kısmı cemaatle yetişemediğinizi kendiniz tamamlayın’ buyurmuştur. Yani camiye giderken koşmanın bir sakıncası mı var? Bu rivayet doğru mudur? Hadisin Kaynağı var mıdır? diye sormuş.

Okudunuz mu?  Aralıklı Diş'e dolgu yada diş teli taktırmak caiz midir?

Ebu Hureyre (RadiyAllahu Anh) şöyle dedi:

Nebi (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):

‘Namaz için ikameti işittiğiniz vakit, sekinet ve vakurla namaza yürüyünüz, acele edip koşmayınız. Namazın eriştiğiniz kısmını imamla beraber kılınız; fevt ettiğiniz (kılamadığınız) kısmını ise kendiniz tamamlayınız’ buyurdu.

Buhari 679, Müslim 602/151, Malik 1/68, Ebu Avane 2/83, Ebu Davud 572, Nesei 860, Tirmizi 327, İbni Mace 775, Ahmed 2/532, Tayalisi 2350, Ebu Yağla 6497, Abdurrezzak 3405, İbni Hibban 2146, Beyhaki 2/297

Okudunuz mu?  Oje ile abdest almak

namaza yetişmek için koşmak, camiye koşarak gidilirmi, cami kosmak ilgili.hadis

Bu kategoride yer alan Kuranda Namazın farzları geçer mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaza gecikicekken camiye koşmak caiz midir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.