Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:55
sizden93
Abone

Fıtrat nedir, fıtrat ne anlama gelir?

Fıtrat nedir, fıtrat ne anlama gelir?

4minorkinq
Arkadaşlar Fıtratı Uygulamak Sünnetmi ALLAHIN EMRİMİ YOKSA ?


Cevap: Fıtrat nedir, fıtrat ne anlama gelir?

@hmet
Fırat kelimesiyle neyi kastediyorsun?

FITRAT

الفطرة

İnsanın doğuştan sahip olduğu bütün özelliklerini ifade eden bir terim.

Fıtrat kelimesi yarmak, ikiye ayırmak; yaratmak, icat etmek mânalarına gelen fatr kökünden isim olup yaratılış, belli yetenek ve yatkınlığa sahip oluş anlamında kullanılır. İlk yaratılış, bir bakıma mutlak yokluğun yarılarak içinden varlığın çıkması şeklinde telakki edildiğinden fıtrat kelimesiyle ifade edilmiştir. Buna göre fıtrat ilk yaratılış anında varlık türlerinin temel yapısını, karakterini ve henüz dış tesirlerden etkilenmemiş olan ilk durumlarını belirtir (İbn Abdülber, XVIII, 57 vd.; Lisânü’l-ǾArab, fŧr md.; Tâcü’l-Ǿarûs, fŧr md.).

Okudunuz mu?  Muharrem ayında kılınacak 6 rekatlik namaz

Cevap: Fıtrat nedir, fıtrat ne anlama gelir?

4minorkinq
fıtratta olan şeyleri soruyorum sünnet olmakla fıtrat degişmez ama o bir emirmidir onu soruyorum


Fıtrat uyuşmazlığını nasıl kesin olarak anlarız?

Kayıtsız Üye
Değer verdiğim arkadaşlarımdan birisi bana "Fıtratımız uyuşmuyor" tarzında bir şey söyledi ama tam bir açıklama da yapmadı. Bu konudaki tavrım yaşadığımız olaylardaki yanlış anlaşılmaları düzeltmek olacaktır İnşaAllah ama ben fıtratımızın uyuşmadığını düşünmüyorum. Ama onun böyle düşünmesi benim çok canımı yakıyor.

Okudunuz mu?  Cennete gittigimizde cennette olan birini hemen görebilir miyiz?Yani onun isteyip istememesi gibi bir durum olur mu?

islam dinin bilgi kaynağı , fıtrat nedir, Fıtrat nedir sözlük anlamı

Bu kategoride yer alan İstibradan sonra gelen akıntı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fıtrat nedir, fıtrat ne anlama gelir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.