Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:35
Sizden
Yönetici

Fıtrat ile ilgili birkaç soru

Fıtrat ile ilgili birkaç soru

Hollowman
Kafamı kurcalayan bir kaç soru sormak istiyorum..

1-) "her insan fitratina göre davranır".. Bunu açıklayabilirmisiniz..

2-) her insan fitratina göre davranıyor ise kimi insan güzel ahlaklı kimi kötü ahlaklı yaratılıyor, burda adaletsizlik yok mu?

Okudunuz mu?  Sevdiğim kıza hakkımı helal etmesem?

3-) bunların dışında insanın kişiliğini, ahlakını belirleyen en büyük unsurlardan biri de çevredir(içinde bulunduğu toplum) ve her insan farklı çevrelerde yetişmektedir. Aynı şahsı x çevresinde yetistirdigimiz zaman farklı y çevresinde yetistirdigimiz zaman farklı özellikler göstermektedir. Burada da bir adaletsizlik yok mu?

Bu sorular kafamı kurcalıyor cevaplarsanız sevinirim..

Okudunuz mu?  Ömrü boyunca hiç namaz kılmayan insanlar cennete girebilir mi?Yani namaz hiç kılmadan ölenler

Cevap: Fıtrat ile ilgili birkaç soru

Hoca
< 1-) "her insan fitratina göre davranır".. Bunu açıklayabilirmisiniz.. >
forumduasi.com/showthread.php?p=629091#post629091Fıtrat hakkında bilgi verir misiniz? "Fıtrata uygun hareket etmek” (Rum Suresi 30)…

< 2-) her insan fitratina göre davranıyor ise kimi insan güzel ahlaklı kimi kötü ahlaklı yaratılıyor, burda adaletsizlik yok mu? >
forumduasi.com/showthread.php?p=629095#post629095Fıtrat değiştirilebilir mi? Yani temel kişisel, karakteriksel özellikleri…

Okudunuz mu?  Eskiden Yaptığım Zinadan Dolayı Çok Pişmanım..

forumduasi.com/e-f/5739-fitrat.htmlFıtrat – Mumsema islam Arsivi

forumduasi.com/sohbet-muhabbet/5513-her-insan-fitrat-uzere-dogar.htmlHer İnsan Fitrat Üzere DoĞar – Mumsema islam Arsivi

forumduasi.com/islami-kavramlar/113596-fitrat-ne-demektir.htmlFıtrat Ne Demektir? – Mumsema islam Arsivi


Cevap: Fıtrat ile ilgili birkaç soru

Hollowman
Peki çevre konusu nedir? Her insanın çevresi farklıdır bu da adaletsizlik değil midir? Hristiyan anne babadan doğan çocuğun müslüman olma ihtimali %10 bile değilken, müslüman anne babadan doğan çocuğun durumu boyle değildir.. Bu durum benim hristiyanlıgı araştırmam gibi birşey.. Bu çocuk ailesine muslumanligi sorduğunda pek de doğru cevaplar alamayacağı, ıslam hakkında yalan yanlış şeyler öğreneceği kesindir, bu çocuğun suçu nedir?

Okudunuz mu?  Tırnağın ucunda siyah nokta gusle mani midir

Cevap: Fıtrat ile ilgili birkaç soru

musab.b.umeyr
Kendi bilgimce sana bir şey açıklayayım.Yerini bulursa ne güzel.

Şöyle düşün:
Yanlış hatırlamıyorsam yine bu forumda okudum.İnsan camiye giderken adımlarının sayısına göre savap alırmış.Yani cami ne kadar uzak sevap o kadar fazla.
Müslüman çevrede doğmayanın ki de bu hesaptan diye düşünüyorum.Sen ne kadar uzak sevap o kadar fazla.Tabiki müslüman çevreden doğan daha şanslı görünür ama o da biraz bakış açısına bağlıdır.

Okudunuz mu?  5 Saat Uyku Yetmiyor Çok Uyuyorum Günah Mıdır?

İnşAllah doğru anlatabilmişimdir.

Selametle…


Hollowman
Tamam müslüman olabilse ne güzel ama sen düşük olan ihtimalden bahsediyorsun yani müslüman olmaktan.. Yeryüzünde kaç gayri müslimin kaçı müslüman oluyor? Ve bundaki faktör çevre.. İşte neden boyle diye merak ediyorum sadece..

Bu kategoride yer alan Kıyamet Alameti Büyük Felaketler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fıtrat ile ilgili birkaç soru Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.