Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:21
sizden8
Abone

Allahı bir cisme benzetmek ne demek

Allahı bir cisme benzetmek ne demek

kamilfb
Selamun Aleykum herkese Allahi bir cosome benzetmenin tam olarak ne anlama geldigini anlayamadim.Açıklar mısınız


Cevap: Allahı bir cisme benzetmek ne demek

Darusselam
Allahı bir cisme benzetmek caizmi

Mümteniu’l-Vücûd: Varlığı mümkün olmayan. Allah’ın eşi ve benzerinin olması gibi. Allah’ın eşi ve benzerinin olması mümkün değildir.

Okudunuz mu?  Gusülde su kovaya sıçrarsa o su kullanılmış su olur mu

Allah, bizatihi (kendi kendine) ve bizatihi (kendiliğinden) Allah’tır. Kur’an’da Allah hakkında varid olan birçok vasıflar onun bir cisim olduğunun delili değil, ancak ona ait mecazi vasıflamalardır. (Bk: 5/69; 38/75; 39/67; 54/14; 2/109, 274; 6/52; 18/27 ayetler) Bu sıfatlarla Allah’ı cisimlendirme veya bir başka varlığa benzetme sözkonusu değildir.

Okudunuz mu?  Kul hakkını ödeyip helallik isteyememek

Bütün yaratıkların ilâhı bir tek ilâhtır. Ondan başka ilâh yoktur. O rahman ve rahîmdir. (2/163). Üçyüzaltmış putu kendilerine ilâh kabul eden Mekkeli müşrikler, bu muazzam âlemin bir tek ilâhı olduğu gerçeğini duyunca hayret etmişler, "Ey Muhammed! bu kadar insanlara bir ilâh nasıl yetişir." demişlerdi. Müşriklerin maddeci görüşlerini reddedip Allah’ın tek yaratıcı olduğuna, varlığının isbatına delil olacak birçok âyetlerden biri de şudur: "Şüphesiz göklerin ve yerin yaratılışında, gece ve gündüzün değişmesinde, insanların faydasına olan şeyleri denizde ta, sıyıp giden gemilerde, Allah’ın gökten su indirip onunla ölmüş olan yeri dirilterek üzerine her çeşit canlıyı yaymasında, rüzgârları ve yer ile gök arasında emre hazır bekleyen bulutları evirip çevirmesinde elbette düşünen bir topluluk için (Allah’ın varlığına ve birliğine) delîller vardır. " (el-Bakara, 2/164)"

Okudunuz mu?  Kızlarla Yanyana oturmak

Her insan, kâinattaki bu muazzam ve mükemmel varlıklara bakarak, bunların büyük bir yaratıcısı olduğuna aklen hükmedebilir. Bir bilginin kesinlik kazanması için o konuda ispat edici deliller aranır. Allah’ın varlığı hakkında da bilgimizin kesinlik kazanması için birçok deliller vardır. Bu deliller, aklî ve naklî deliller olmak üzere iki grupta toplanabilir.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almadan vücut temizliği yapılır mı

Cevap: Allahı bir cisme benzetmek ne demek

kamilfb
Bir anlık akla getirmenin zararı olur mu


Cevap: Allahı bir cisme benzetmek ne demek

Darusselam
vesveseden ibarettir akla gelen bu tür düşüncelerden sorumlu değilsin. Ne zamanki bu vesvese inanç ve amele menfi etki ederse o takdirde zararı olur.

Okudunuz mu?  Papağanın eti yenir mi ?

kamilfb
EyvAllah ama benim okuduğum bir yerde düşünmek ve hayal etmek dinden çıkarır diyordu


Allahı benzetmek günah mı, Allahi bir seyr benzetmek, Allahi birseye benzetme vesvesesi

Bu kategoride yer alan Menıden sonra ıdrar yapsak gusulden sonra bır daha menı gelse gusul gerekmıyor dumı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allahı bir cisme benzetmek ne demek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.