Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:20
sizden3
Abone

İslamda Reklam Yapmanın Hükmü

İslam’da Reklam Yapmanın Hükmü

reklamx
Öncelikle herkeze Selamın aleyküm arkdaşlar benim bir kanalım var yotube de bukanalda 2 tane online oyun ve programlarla ilgili kendi videolarimi çekcem ve bunları kanala atip çok düşükte olsa bir gelir elde etmeys başlamiş olcam video daki reklamlardan ama her ne kadar kendi oyun ve videolarimi çeksemde içim rahat değil çünkü oyun ve programlarin sayesinde gelicek bu gelir ve ben hernekadar videolari çekerken ve düzenlerken emek harcasamda oyun yapimci firma ve programlari üreten firmanin hakkina giriyomuşum gibi geliyor bu konuyu internete çok araştirdim bullamadim veya buldum içimi rahatlatmaya yetmedi beni aydinlatirsaniz sevinirim ..Allah a emanet ..

Okudunuz mu?  Dua ile imkansız gerçekleşir mi ? İmkansızları imkan eder mi dua ?

Cevap: İslam’da Reklam Yapmanın Hükmü

mum
Kısa çekimleri firma yasaklamamışsa dini bir sakıncası olmaz.

İslam’da Reklam Yapmanın Hükmü

Selamünaleyküm hocam. İslam’da reklamın hükmü nedir ve Allah resulü zamanında pazarlarda tüccarlar malını daha iyi satmak için ne tür reklamlar yapmışlardır? Örneğin, buğday satıcısının ıslak buğdayı alta kuru buğdayı da üste koyması bir reklam mıdır? Bu olaya benzer olaylar Allah Resulü zamanında yaşanmış mıdır?

Okudunuz mu?  Vesveseden Kurtulmak İçin Namaz Kılmak Gerekir Mi

Aleykümselam.Yalan haramdır. Hile haramdır. Kadının veya erkeğin avretinin teşhiri gibi haram olan bir yöntemle reklam yapmak haramdır. Fırsatçılık ve karaborsacılık haramdır. Haram olan bir şeyin teşviki haramdır.
Bunun dışında ticari bir reklam dinimiz açısından sakıncalı değildir. Yapılabilir, reklam yaparak kazanmakta ve reklam işi ile meşgul olarak kazanmakta bir sakınca yoktur.
Nureddin Yıldız Hoca Efendi

Okudunuz mu?  Sadık rüya nedir?

Cevap: İslam’da Reklam Yapmanın Hükmü

Kayıtsız Üye
Teşekkürler bu konu hakkında bilgi edindim.

Bu kategoride yer alan Ve ene evvelül müslimin ne demek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda Reklam Yapmanın Hükmü Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.