Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:29
Namazlar
Yönetici

Hanefi Mezhebinde Namazda Besmele Sesli mi Çekilir?

Hanefi Mezhebinde Namazda Besmele Sesli mi Çekilir?

musab
Hanefi Mezhebine göre namazda besmele mutlak olarak sessizce okunur.Yani ister sesli kıraatli namaz olsun,ister sessiz kıraatli,ister imam olsun,ister imama uymuş olsun,isterse tek kılıyor olsun besmele sessizce okunur.

====
Kaynak İçin Bakınız:Vehbe Zuhayli,İslam Fıkhı Ansiklopedisi, c.2, s.20.
====

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Vitr Namazında Hangi Sureler Okunur?

Cevap: Hanefi Mezhebinde Namazda Besmele Sesli mi Çekilir?

EHLİMAN
Namaz kılarken Besmele çekmek sessiz olmalıdır.Camilerde bile imamlar besmeleyi içinden söylemekte ve Fatiha suresini kıraat ile okumaktadır.Hanefi mezhebinde cemaatle namaz kılarken sadece Sübhaneke okunmaktadır.İmam diğer ayetleri sureleri okur ve cemaat ona uyar.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Kadın İmam Olur mu?

Cevap: Hanefi Mezhebinde Namazda Besmele Sesli mi Çekilir?

musab
Sessizlikten kasıt kendimizin duyacağı seslilikte okumaktır.İçimizden okunan hiçbir şey okuma sayılmaz.Sessiz denilince insanlar içinden okuma gibi algılıyor.


namazda besmeleyi sesli okumak, namazda besmele sesli mi okunur, fatihadan önceki besmele nedem sessiz okunur

Bu kategoride yer alan Hanefi Mezhebinde Köle,Hasta Veya Seferi Olan Kişi Cuma Namazında İmam Olabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi Mezhebinde Namazda Besmele Sesli mi Çekilir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.