Anasayfa
25 Aralık 2021, 16:20
Namazlar
Yönetici

Hanefi mezhebinde intikal tekbirinin hükmü?

Hanefi mezhebinde intikal tekbirinin hükmü?

musab
hanefi mezhebinde intikal tekbirinin hükmü sünnettir.ama bayram namazlarının 2.rekatındaki ruku tekbiri vaciptir.


Cevap: Hanefi mezhebinde intikal tekbirinin hükmü?

EHLİMAN
İntikal tekbirleri cemaatle namaz kılarken imam sesli söylerken cemaat sessiz söyler.Tek başına namaz kılarken yine sessiz söylenmektedir.Bu tekbirlerin anlamlarını da öğrenmek lazım.Zira ibadet ederken ne söylediğimizi bilmeli ve anlamlarını kavramalıyız.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Kadın İmam Olur mu?

Yorum: Hanefi mezhebinde intikal tekbirinin hükmü?

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm,intikal tekbirinin hanefi mezhebine göre sünnet olduğunu unutulduğu takdirde namaza bir zararı olmayacağını biliyorum, fakat ben rükuya giderken intikal tekbiri yerine yanlışlıka besmele çektim bunun namaza bir zararı olur mu?


Yorum: Hanefi mezhebinde intikal tekbirinin hükmü?

Ensar
Namazda söylenen böyle kelimeler sözler namazınıza zarar vermez. Besmele Kuranı Kerimden bir ayet olduğundan namazınız geçerlidir. Allah namazlarınızı kabul etsin selametle kalın

Okudunuz mu?  Sehiv Secdesi Nasıl Yapılır?

intikal tekbiri nedir, intikal tekbirinin hükmü nedir, intikal tekbiri

Bu kategoride yer alan Hanefi Mezhebinde Namazda Sübhaneke Okumayı Unutunca Sehiv Secdesi Yapılır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi mezhebinde intikal tekbirinin hükmü? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.