Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:14
Oruc
Yönetici

Hanefi Mezhebinde Bir Şeylere Bakarak Boşalan Kişinin Orucu Bozulur mu?

Hanefi Mezhebinde Bir Şeylere Bakarak Boşalan Kişinin Orucu Bozulur mu?

musab
Hanefi Mezhebine göre bir resme-videoya vs.bakarak,düşünerek boşalan kişinin orucu bozulmaz.Bu kişiye kefaret gerekmediği gibi kaza da gerekmez.

Bu soru genelde gençlerden geliyor.O yüzden açıkça yazmak istiyorum meseleyi.

Oruç olan kişi resim-videoya bakarak veya zihninde bir şeyler canlandırıp düşünerek boşalırsa orucu bozulmaz.Ama elinin cinsel organa değmemesi gerekir.Eli cinsel organa değip de boşalırsa o kişinin orucu bozulmuştur ve kaza gerekir.

Okudunuz mu?  Ramazanda vitir namazı niçin cemaatle kılınır

===== =====
Kaynak İçin Bakınız:Mukayeseli İbadetler İlmihali
===== ======


Cevap: Hanefi Mezhebinde Bir Şeylere Bakarak Boşalan Kişinin Orucu Bozulur mu?

EHLİMAN
Ramazan ayı içinde açık saçık filmleri izlemek ve oruç tutmak yan yana gelmeyecek olan davranışlardır.Fakat uyku sırasında ihtilam olan kişinin de orucu bozulmaz.

Okudunuz mu?  Vajinal akıntı orucu bozar mı

Cevap: Hanefi Mezhebinde Bir Şeylere Bakarak Boşalan Kişinin Orucu Bozulur mu?

Kayıtsız Üye
Dokunarak ve dokunmadan boşalma arasındaki fark nedir?


Cevap: Hanefi Mezhebinde Bir Şeylere Bakarak Boşalan Kişinin Orucu Bozulur mu?

arifselim
Dokunarak veya dokunmayarak önemli değil asıl önemli olan kendi isteği ile boşalmaktır. Boşalmak için düşünerek bunu yapan ama eli ile müdahalede bulunmayan kişinin orucu bozulmaz.

Okudunuz mu?  Sabah ezanı okunurken su içmek orucu bozar mı?

Kayıtsız Üye
Ben bugün çok şey olmuştum dayanamıyordum açık saçık resimlere baktım ve dusundum bir sey aktı simdi orucum bozulmusmudur ne yapmam gerek


ACİLSERVİS
Haram işler işlerek orucana yeteri kadar zarar vermiş oldun zaten. Gelen bir iki damla şey ise mezidir. Mezi ise orucu bozmaz. Orucuna devam et.

Okudunuz mu?  Hamile bir kadının mide bulantısı sebebi ile kusması orucunu bozarmı?

Kayıtsız Üye
Şimdi yani orucum kabul olmaz mı? Bide 1-2 damla değildi baya bir vardı bide bilerek baktım tamamen boşu boşuna mı tuttum yani?


ACİLSERVİS
Boşuna tutmadın orucun bozulsa dahi akşama kadar bir şey yiyemezsin. Ramazana saygısızlık olur.
Meni ile mezinin ne olduğunu araştır ve ne geldiğini öğren. Meni gelmişse ramazandan sonra bir gün kaza edersin. Bu ayda tekrarı olursa 60 gün + bozduğun gün sayısı kadar kefaret tutarsın.

Okudunuz mu?  Ramazan ayında cünüp olmak günah mı

Kayıtsız Üye
Ben 22 yaşında bir kadınım bu gün birseyler düsünerek boşaldım ama iki defa tekrarlandı bu ama yinede orucumu bozmadm haylen şimdi orucum bozulmuşmudur yani boşuna mi tutmuş oluyorum bu arada namaz da kiliyorum şimdi orucum bozulmamışsa bile iftardan sonra gusül abdesti aldıktan sonra namaz kılmam gerekiyor değil mi ??

Okudunuz mu?  Gece rüyalanmak orucu bozar mı?

arifselim
Bunu isteyerek yapmak oruca ve oruç adabına aykırıdır. Ama yinede bir dokunma ve müdahale yoksa oruç bozulmaz. Eli ile veya bir şekilde müdahale ile olursa oruç bozulur.

Boşalan kişi ise cünüp olur ve hemen bir namaz vakti geçmeden gusül alınması gerekir.

Okudunuz mu?  Cünüplü iken oruç tutulurmu?

Kayıtsız Üye
Yani şimdi birşeyler düşündüm derken mesela ben kitap okuduktan sonra akıntı gibi. Geldi az bişey o ne o zaman çamaşıra geçmemişti


ACİLSERVİS
Bir şey okuyarak gelecek az bir akıntı boşalma olmaz. Öylede denmez. Dersen cevap verecek kişiyi ancak yanıltırsın. O az bişey dediğin mezidir. Değern yeri yıkaman yeterlidir. Gusül gerekmez. Oruç bpzmaz.

Okudunuz mu?  Müstehcen görüntülere bakmakla oruç bozulur mu ?

bakarak boşalınca oruç bozulurmu , düşünerek boşalınca oruç bozulurmu, dokunmadan boşalınca oruç bozulurmu

Bu kategoride yer alan Oruçluyken Silah oyunları oynamak orucu bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi Mezhebinde Bir Şeylere Bakarak Boşalan Kişinin Orucu Bozulur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.