Anasayfa
14 Şubat 2023, 18:16
sizden3
Abone

Oyunda kul hakkı olurmu

Oyunda kul hakkı olurmu

adamkng46
Selamın Aleyküm arkadaşlar ben bir online takım oyun oynuyorum ve bu oyun ortalama 30 dakika sürüyor ve bende sıkıldım oyunda biraz eğlence amaçlı oyunu biraz dalgaya aldım bazıları güldü oyunu kaybettik ama sadece benim oyunuu dalgaya almam yüzünden değil acaba ben kul hakkınamı girmiş oluyorum helallik almam gerekirmi


Cevap: Oyunda kul hakkı olurmu

kaars
Kul hakkı nedir?
Kul hakkına nasıl girilir?
Hangi işler ve sözler kul hakkına girer?

bence bunları öğrenmen gerekir.


Cevap: Oyunda kul hakkı olurmu

adamkng46
bunları araştırıyorum çoğu şeyi ama bunun için net bir cevap bulamadım acaba cevabın nedir senin kul hakkımıdır

Okudunuz mu?  Abdest/Takva

Cevap: Oyunda kul hakkı olurmu

kaars
Bilerek kurulan takımı zarara uğratmak kul hakkıdır.


adamkng46
yanlız şöyle bişey takımda para fln ortaya konmuyor ben hellalik istemelimiyim


adamkng46
takımda otamatik kendi seçiyor biz kendimiz kurmuyoruz


kaars
Burada niyetin önemli
oyunu dalgaya alarak birilerinin zararını istedinse özür dile


adamkng46
şimdi oyunda her türlü yükseliyorsun kaybendincede puan geliyor ama az ve oyunu biraz dalagaya aldım oyun geçmişim duruyor teker teker 4 kişiden hellalik mi istiyeyim yoksa özür dilesem olurmu

Okudunuz mu?  İslam kardeşliği ile ilgili piyes tiyatro

kaars
özür ve helallk aynı şey
amaç gönül almak


adamkng46
saolasın kardeşim en kısa sürede bunlardan özür dileyeceğim Allah senden razı olsun


kaars
Kul Hakkı nedir?

Kul hakkı, insanın sahip olduğu hakları demektir. Kutsal kitabımız Kur’ân-ı Kerim kul hakkı üzerinde önemle durmaktadır. Allah’ın emir ve yasaklarının hemen hemen dörte üçü kul hakkı ile ilgilidir. Bu sebeple, Allah ‘a kulluk, yalnızca belli ibadetleri yerine getirmek değil, aynı zamanda insan haklarına da büyük saygı duymaktır. Aksi takdirde insanların birarada kardeşçe yaşamaları, devletler kurmaları mümkün olmaz. Toplumun kaynaşması, kötülüklerden uzak, kardeşçe yaşayışın sağlanması için kul haklarına saygılı olmak o kadar önemlidir ki, Allah her türlü günahı affettiği halde, kul hakkını affetmiyor. İhanet etmek, utandırmak, küçümseme, mala ve cana zarar vermek, alış verişte aldatmak, dargın durmak, iftira etmek, arkasından konuşmak, laf taşımak, dedikodu yapmak, anarşi çıkarmak, dini ve milli değerlere saygısız davranmak kul hakkını zedeleyen davranışlardandır.


adamkng46
birde bir şey sormak istiyorum bunlarla konuşmak için arkadaş eklemem gerek acaba arkadşlık isteğimi kabul etmezse nasıl özür dilemeliyim veya tövbe mi etmem gerek

Okudunuz mu?  Sevenleri ayırmayı önlemek için ne yapmalıyım

kaars
Hak helalliği için imkan yoksa sadece tövbe etmen yeterlidir.


adamkng46
Çok teşşekür ederim Allah senden Razı olsun


kaars
amin hepimizden.
Kardeş oyunlara dalıp namazınızı ihmal etmeyin.
Oyun herkes oynar ama oyun oynayanların hayırlısı, ezan okunduğunda em heyecenlı anda dahi olsa oyunu bırakıp namazını kılandır.

Okudunuz mu?  Tövbenin kabul olması için önceki işlediğim günahı tekrar işlemeli miyim 

adamkng46
son bir sorum olucaktı benim helalleşme imkanım olduğu halde utanırsam veya onun bana küfür etme olasılığı olursa tövbe etsek olurmu yoksa imkanımız varsa kesinlikle hellalikmi almalıyız


kaars
Allahın dinini yaşamaktan asla utanmayın
hakkı hakikati yaşamayanlar utansın


adamkng46
Çok teşekkür ederim kardeşim çok doğru söyledin Allah Razı olsun yatmadan önce senin içinde dua edeceğim kardeşim çok saol

Okudunuz mu?  Mehir en az ne kadar olmalı

TANIMSIZ
Merhaba

Ben Minecraft denen oyunu korsan olarak oynuyordum korsan derken para vermeden sonra kul hakkına girmemek için oyunu satın almaya karar verdim fiyatı yüksekti bende gittim başka bir siteden aynı oyunu 2. el aldım.

2.EL ALDIĞIM SİTENİN ÇALINTI HESAP OLUP OLMADIĞINI BİLMİYORUM günaha girermiyim?
Sorduğumda bana site yönetcileri onlarında başka yerlerden toptan olarak aldığını söylediler.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken su sıçraması ??

Ben kul hakkına girmemek için oyunu aldım ama 2. el aldım geçmiş kul haklarım ödenirmi yoksa gerçek fiyatıyla firmadanmı almam lazım?

CEVAPLAYANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN


mum
2. el ürünü almak caizdir, kesin hırsızlık malı olduğunu bilen almamalı. Hırsızlık malı olduğu bilinmeyen mal alınabilir.


Alp Türkoğlu
oyun derken zamanı öldürmeye giriyor bence gereksiz bırakmya çalış tabi hocalarım daha iyi bilir

Şimdi aklıma geldide seni rapor ettilerse filan sen bundan ceza aldıysan hakkını ödemiş olursun

Okudunuz mu?  Bir kadınla para karşılıgında bir müddet nikahlı yaşamak caizmi?

Kayıtsız Üye
Kanka çok kafaya takma oyun bu giren adam bunu goze alarak giriyor zaten . Kendjni çokta kasma be oyun için adi ustunde oyun 🙂


KaraFırtına
Selamün aleyküm değerli kardeşlerim,

Uzatmadan direk konuya geçiyorum. Ben bir oyun oynuyorum ve bu oyunda değerli eşyalar veya para almak için başka oyunda hesabımı vermeye çalıştım sanırım hatırladığım kadarıyla bir adam geldi ve benimle takas edecekti ama ilk vermemi istedi bende güvenemedim niyetini bilemeyiz tabii. Daha sonra oyunda konuşma yeri var oraya biri bu adamın ismini yazmış sanırım pek fazla hatırlamıyorum olayın üzerinden geçti biraz (o kadar da değil yani 1 hafta falandır) hırsız dedi buna bende bu arkadaşa dedim, adamın biri sana hırsız diyor ben sana nasıl güveneceğim gibisinden bir şey dedim arkadaş da ben ona hırsız diyom sanmış sanırım ama ben dedim ki biri sana hırsız diyor ben sana nasıl güvenecem diye ama arkadaş bana küfretti ve bende bu arkadaşı videoya aldım küfür yerini oyun forumunda paylaştım sanırım ceza yemiş. Bu durumda kul hakkı olur mu ? Bide bazen oyunda gördüğüm zamanlarda buna böyle konuşuyorum videosunu aldım ya dalga gibi de olabilir fazla bilmiyorum hatırlamıyorum daha doğrusu neyse yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Hangi ilişki zina sayılır? karı koca ilişkilerinde haram olan durumlar nelerdir?

mum
< bana küfretti ve bende bu arkadaşı videoya aldım küfür yerini oyun forumunda paylaştım sanırım ceza yemiş >
İyi ve doğru olanı yapmışsın. Sen ona hırsız demediğin için günahın yok.


-=tomorrow
selamun aleyküm kardeşlerim geçen sene bir oyunda hesabım çalındı o oyuna tabi para yatırmıştım ve değerli item/eşyalar vardı ve en önemlisi de emek !!

Okudunuz mu?  Yeter Dayanamıyorum Artık

şimdi ben o çalan şahısa hakkımı helal etmesem mi napsam bilemedim sizin de yorumlarınızı bekliyorum iyi günler


oyunda kul hakkı, oyunda yaptigimiz seyler kul hakkina girer mi, minecraft

Bu kategoride yer alan Ojeli ellerle namaz kılınır mı abdest kabul olur mu ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oyunda kul hakkı olurmu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.