Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:20
sizden09
Abone

Oyunda kul hakkı

Oyunda kul hakkı

ysn332121
selamun aleykün arkadaşlar
başlıktada belirttiğim gibi oyun oynarken oyunda tanıştığım birisinin klanından ayrılıp onların düşman klanına geçtim o da hakkımı helal etmiyorum tüm klan hakkını helal etmiyor dedi ancak bu klana gelirsen helal ederim dedi şimdiki klandaki adama da durumu anlattım çıkarsam sorun olurmu diye bir soru sordum o da bende hakkımı helal etmem dedi şimdi ikilemde kaldım ne yapmamı önerirsiniz

Okudunuz mu?  Tuvalette kulaklıkla müzik dinlemek günah mı oluyor?

merhaba arkadaşlar online bir oyun oynuyorum ve oyunda tanıştığım ve onunla geliştiğim birisiniz klanından ayrılıp düşman klana geçtim beni geliştiren arkadaş hakkımı helal etmiyorum klandaki herkes hakkını helal etmiyor gibisinden kelimeler kullandı helal etmesi için çok uğraştım ama o helal etmedi sonrasında klana gelirsen helal ederim dedi bende düşman klanda beni alan kişiye sorayım dedim ona olayı anlattım çıkarsam sorun olurmu dedim ve o da hakkını helal etmeyeceğini söyledi şimdi oyunda kul hakkı olur mu ya da nasıl helallik almalıyım

Okudunuz mu?  3 dünya savaşı çıkarsa türklerle ilgili olarak kutsal kitaplarda yazan hadis var mı?

Yorum: Oyunda kul hakkı

Darusselam
Hakkını gasp ettiğin kişinin hakkını ödemen gerekir lakin hakkı öderken başkasının hakkına da geçmemen gerekir.


Kul Hakkına Girdim Yarım Edin?

Harun901
Selamun Aleyküm Abilerim Ablalarım, ben eskiden (kaç yaşımda olduğumu hatırlamıyorum) bir oyun oynardım o oyundada birinin hesabını çalmıştım , aradan zaman geçince pişman oldum ve o kişiden helallik istedim ancak o helal etmedi ve engelledi. Sonra ben ona facebooktan başka bir hesap açarak ulaşmaya çalışacaktım ancak ilk helallik istediğimden bu yana bayağı zaman geçtiğinden dolayı hesabını çaldığım kişinin adını unuttum ve ona ulaşamıyorum. Nabmalıyım ? Şu anki aklım olsa çaldığım zamanda asla çalmazdım
Çok Pişmanım Lütfen Yardım Edin Nabmalıyım? Yaşımda çok büyük değil 13 yaşındayım lütfen yardımcı olun?

Okudunuz mu?  Devlet Liderlerinin Yaptıklarını Söylemek Gıybet Mi ?

Yorum: Oyunda kul hakkı

arifselim
Aleykum selam. Artık bu saatten sonra yapman gereken şey tövbe etmek ve bir daha yapmamaktır. Tövbe için kul hakkı da olsa elden bir şey gelmediğinde Allah’a havale edilir ve tövbe edilmelidir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm
Ben eskiden oyunda sürekli küfür ederdim kavga ederdim. Onlarca kişiyle… Tabi eskiden. Gerçekten çok çirkin ve bir müslümana asla yakışmayacak türdendi. Anasına, namusuna 7 ceddine küfretmişliğim oldu. Ben bunlardan tövbe ettim. Allah’a havale ettim ve kul hakkından Allah’a sığındım. Ben artık kendime çeki düzen verdim, Rabbimin izniyle namaza başladım. Oruç tutuyorum. Ben bu kul hakklarım sebebiyle sevaplarımın yok olmasından çok korkuyorum. Ne yapmam lazım?

Okudunuz mu?  Haramı düşünmek günah mı

Hoca
Kardeş sen tövbe etmişsin Allah kabul etsin. Eskiden küfür ve kavgalarınla kırdığın biildiğin birileri varsa helallik iste. gerisini de Allah affeder.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben bir oyun oynamaya basladim takimli oyuna girdim kotu oynadim oyunda bana yerinde dur dediler ve bende kotu oynadigim için pardon dedim hakkinizi helal edin dedim cevap gelmedi sonra arkadaş olarak ekledim bir tanesini hakkini helal et dedim bana haram olsun dedi ne yapmalıyım(bilerek kötü oynamadım) teşekkürler.

Okudunuz mu?  Herhangi bir tarikata girmek şart mıdır?

ACİLSERVİS
Hakkınızı helal edin demen yanlış bir kere. Sen bildiğini yapıyorsun kimsenin üzerinde hakkı olamaz. Hakkı olmadığı içinde helal veya haram edemez. Derse de boş konuşmuştur ama soruna cevap vermek zorunda kalmıştır.


-=tomorrow
benimde bir oyunda hesabım çalınmıştı ve o kadar da para yatırmıştım ve baya değerli itemler vardı o kişiye hakkımı helal etmesemmi
bilemedim

Okudunuz mu?  Herhangi bir şeyi koklamak orucu bozar mı ?

Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm arkadaşlar abilerim ben önceden oyunlarda çok küfrettim yeri geldi başkası etti Die ettim yeri geldi haksız yere küfrettim pişmanım Allah’a tevbe ettim ama kul hakkından nasıl kurtulacam o adamları tanımıom hangi oyunda kaç kişiye isimleri ne bilmiom yani helallik isteyemem Allah kabul edermi yaşım daha 13

Okudunuz mu?  Muharrem ayı orucu ve rüyalanmak

mum
Kul hakkı kimin olduğu bilinmiyorsa gelen bir tövbe yeterlidir, tövbe edilmeli ve hak sahiplerinin hidayeti ve affı için dua edilmelidir.


Kadr
Hocam bende onceden 14.15:yaşlarımda oyunda çoğu birbirine sovdugu için cahillikle küfüre alışmıştım çoğunlukla karşılıklı oluyordu küfürler arada ben sataşıyorum kul hakkı olduğunu bilmiyodum şuan 19 yaşında namazında düzgün temiz biriyim müdürü de bıraktım helallik alma imkanım yok oyunda tanımıyorum hiçbirini ekli değiller napmam lzm çok kötü hissediyorum kendimi seytan sürekli aklıma getiriyo vesveseliyor… dualarımda dile getiriyorum onlar adına dua ediyorum ..

Okudunuz mu?  İmam şafinin mezarı nerededir?

oyunda hakaret, cehennem, online oyunlarda hakaret

Bu kategoride yer alan Eşim bana kötü davranıyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oyunda kul hakkı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.