Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:59
Namazlar
Yönetici

Namazdan Sonra Estağfirullah Demenin Hükmü Nedir?

Namazdan Sonra Estağfirullah Demenin Hükmü Nedir?

musab
Namazdan sonra estağfirullah ya da farklı bir lafızla istiğfar çekmek sünnettir.

Delillere gelince;

Birinci Hadis:Peygamberimiz selam verince -bir rivayete göre namazı bitirince- üç kere estağfirullah der,arkasından Allahumme entes selam ve minkes selam tebarekte ya zel celali vel ikram derdi.

Okudunuz mu?  Sadece Farz Namazlardan Sonra mı Allahumme Entes Selam ve Minkes Selam Tebarekte Ya Zel Celali Vel İ

İkinci Hadis:Peygamberimiz selam verince üç kere istiğfar çeker,arkasından Allahumme entes selam ve minkes selam tebarekte ya zel celali vel ikram derdi.

Sonuç olarak;namazı bitirip selam verdikten sonra üç kere istiğfar çekmek hangi lafızla olursa olsun sünnet olur.Ama hadiste belirtildiği için bu lafzın "estağfirullah" olması daha güzel olur bence.

Okudunuz mu?  Akşam Namazı nasıl kılınır ? (Hanefi)

Cevap: Namazdan Sonra Estağfirullah Demenin Hükmü Nedir?

EHLİMAN
Namaz kılan Müslüman görevini yerine getirmiştir ve iki namaz arası ettiği duaların kabul olacağı umulmaktadır.Bu nedenle namazdan sonra tövbe etmek günahların bağışlanmasını dilemek en temel duadır.


farz namazından sonra estağfirullah

Bu kategoride yer alan Öğle namazı kaç rekattır hangi dualar okunur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazdan Sonra Estağfirullah Demenin Hükmü Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.