Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:19
sizden3
Abone

Sevgisizlik nedir? Kimse beni sevmiyor mu?

Sevgisizlik nedir? Kimse beni sevmiyor mu?

elifvav
bazen ailem hariçinde ne arkadaşlarımın ne de öğretmenlerimin beni sevmediğini düşünüyorum biraz sessiz biriyim ve sanki onlara uymayınca benden nefret ediyorlarmış gibime geliyor en yakın arkadaşım dediğim bir kişi bile yok ben ne dersem tersini söylüyorlar beni takmıyorlar sanki mesela dısarda voleybol oynuyoruz bana koskoca oyunda hiç top gelmiyor bazen yanlsılıkla benim tarafıma kacırıyorlar anca öyle acaba ben mi fazla şüpheli yaklaşıyorum halbuki din öğretmenimiz Allah(c.c) sevdiği kulunu diğer kullarına sevdirir demişti ama düşünüyorum acaba Allah a karşı görevlerimi yerine getiremiyormuyum ?

Okudunuz mu?  Göğüsümüzdeki Kılları Aldırmak Günah Mıdır?

Cevap: Kimse beni sevmiyor mu?

@hmet
AŞIRI ÇEKİNGENLİK VE SOSYAL FOBİ

Aşırı Çekingenlik Nedir?
Aşırı çekingenlik çoğu çocukta ve bazı erişkinlerde rastlanılan bir durumdur. Bazı çocuklar doğdukları andan itibaren mizaçları gereği çekingen davranabilirken, bazı çocuklar yaşam ile yüzleştikçe çekingen ve utangaç davranabilmektedirler. Bu tip çocuklar, tek başlarına bir iş yapmakta, sorumluluk almakta, toplum içinde konuşmakta, yabancılarla tanışmakta zorluk çekerler. Eğer bu tip durumlarda zorda kalırlarsa, kendileri yerine bazı sorumlulukları ebeveynlerinin getirmelerini isterler. Bir topluluk içinde iken kızarırlar, titremeye başlarlar, terlerler, sesleri kısık veya bozuk çıkar, aşırı kaygı duyarlar, çok heyecanlanırlar. Bu sorunda genetik faktörün de etkili olduğu düşünülse de, klinik gözlemlerimiz bebeklik ve çocukluk çağlarından itibaren çocuğun yaşadığı olumsuz deneyimlerin ya da yeterince yaşamadığı olumlu deneyimlerin çocuklarda ve ergenlerde çekingenlik sorununa büyük katkıda bulunduğunu bize göstermektedir.
Doğuştan kaygılı olan çocuklarda genetik faktörlerin etkisi büyüktür. Bu tip çocukların ebeveynleri de çekingen bir kişilik yapısına sahip olabilir. Ayrıca çocuk yaşamla karşılaştıkça ve deneyimledikçe de içine kapanabilir ve utangaç davranabilir. Örneğin anne ve babası kurallara çok dikkat eden, diktatörce tutumları olan bir anne ve baba ise çocuk aşırı korkudan ötürü içine kapanabilir ve bu hayatının her alanına dağılabilir. Bu çocukların bu hali ebeveynlerince ve çevresindeki diğer büyüklerce olumlu bir hal gibi algılanır ve ne kadar uslu çocuk maşAllah diye yorumlar yapılır, halbuki ortada sorunlu bir durum vardır. Ayrıca çocuğun onu sürekli aşağılayan, yaptığı hiçbir şeyden memnun olmayan bir anne veya bir babası var ise de çocuk kendine olan güvenini kaybedebilir ve çekingen davranmaya başlayabilir.
Çocuğun okulda öğretmen ve arkadaşları ile olan ilişkileri de ailedeki ilişkiler kadar önemlidir. Öğretmenin okulda çocuğa olan tavrı, onu arkadaşlarının yanında küçük düşürmesi, çocuğa olan güveninin azlığı veya çocuğu yapamayacağı konularda çok zorlaması çocuğun içine kapanmasına sebep olabilir. Çocuğun okuldaki arkadaşları ile ilişkileri, arkadaşlarının sürekli alay konusu olması, onu kullanmaları ve aşağılamaları da hem çocuğun okuldan korkmasına hem de içine kapanmasına sebep olabilir. Çocuk bu içine kapanma ve çekingenlik sonucunda depresyona bile girebilir.
Bu gibi durumlarda aile, öğretmen ve psikiyatrist veya psikolog beraber çalışmalıdır. Uzman, çocuğun her durumda uygun davranışlar gösterebilmesi için öğretmenlere ve aileye ipuçları sağlayabilir. Hekim aynı zamanda çocukla da birebir çalışabilir, çocuğun çekingenliğinin nedenlerini fark etmesini ve bunlar yerine daha fonksiyonel davranış ve düşüncelerin geliştirilmesini sağlayabilir. Bu tür sorunlarda en iyi yaklaşım hem aile hem de çocukla çalışmaktır.

Okudunuz mu?  Allah yerine tanrı kelimesini kullanmak

Sosyal Fobi; Utangaçlık, Çekingenlik, İçe Kapanıklık, Aşırı Heyecanlanma, Titreme tedavisi

@hmet
Sosyal Fobi; Utangaçlık, Çekingenlik, İçe Kapanıklık, Aşırı Heyecanlanma, Titreme

Dr. Volkan Yüksel


Cevap: Sevgisizlik nedir? Kimse beni sevmiyor mu?

yasemin
Her insanın bir yaşta bu dönemi yaşar , sevilmiyormuş hissine kapılır ama ne mutlu ki sana , seni sevdiğini düşündüğün bir ailen var . Bunlar hepsi geçici ve senin dediğin gibi , şüpheci yaklaşımından ötürü kaynaklanıyor. Allah sevmez mi hiç , bir annenin merhametinin kaç katına sahip olan bir Allah var 🙂 Ve sana şah damarından daha yakın 🙂 Rabbin hep seninle , hepsi geçer yeter ki sen “Sahip olduklarının farkına var ” 🙂


Kimse beni sevmiyor sanki

Bu kategoride yer alan Vesveseden kendi nefsimin şerrinden nasıl kurtulurum bir de ALLAH (c.c) affeder mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevgisizlik nedir? Kimse beni sevmiyor mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.