Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:52
sizden0
Abone

İmtihanım: Ağır hastalık…

İmtihanım: Ağır hastalık…

ayse19
Çok zor bir hastalık geçiriyorum. Çok ağır ilaçlar kullanıyorum ve yan etkileri çok fazla oluyor. Yaklaşık 1 yıldır şiddetli ağrılar çekiyorum ve sanırım hastalığımın tedavisi yok. Daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum ama bu hastalık yüzünden ağrılara dayanamayıp intihar eden vakalar olmuş. Allah’a isyan noktasına geldim. Bu acılara dayanmak zorundayım. İntihar etmek günah olduğu için böyle bir şey aklımın ucundan geçmiyor tabi ki ama daha 27 yaşındayım ve bir ömür boyu bu hastalıkla uğraşıcak olmak beni çok üzüyor. Bu nasıl bir imtihandır? Allah neden kullarına böyle bir hastalık verir bir türlü anlayamıyorum. Bana bir akıl verin ne olur. Çok teşekkürler…

Okudunuz mu?  Islık çalmak vs.

Cevap: İmtihanım: Ağır hastalık…

yasemin
Allah herkese kaldırabileceği bir yük verirmiş. Yapan ve yaptıran Allahtır, hastalıklar , sıkıntılar ,dertler , evlatlar , mallar hepsi birer imtihandır, herkesin bir imtihanı var ama hepimizinki farklı . Bunu Allahtan gelen bir misafir olarak görmeye çalış ve yine bunu nasip edene sığın , dualarla , namazlarla yaklaş Allah’a , neden diye sorgularsan eğer imtihan sürecini uzatırsın , dua ederim ;Rabbime sığınırım elbet geçicek de. Derdi Allahtan büyük görürsen , bir adım öteye geçemezsin . Unutma ki Yaradan çok büyük , cümle olmazları oldurur. Hz. İbrahimi hatırla ; ateşin bir gül bahçesine dönüşünü , Hz Eyüpü hatırla , kurtlanan bedeninin tekrar sağlığına kavuşmasını . Bunların yegane ve tek sebebi Allah’a koşulsuzca teslim olmalarıydı . Rabbine sığın . Derdi veren O , dermanda onda gizli. Allah yar ve yardımcın olsun .


Cevap: İmtihanım: Ağır hastalık…

Darusselam
hastalığın ne olursa olsun günahlarına kefaretir sevap sebebi olan maddî musîbetlerin, hastalıkların ve yaraların insanı Allah’a daha çok yaklaştıracağını ve duâya zemin hazırlayacağını nazara veriyor. hastalıklara ve yaralara karşı sabır kuvvetini kullanma âdâbını konu alır ve bize Hazret-i Eyyüb Aleyhisselâmın sabrını öğretir.
Şüphesiz musîbetin her türlüsünden Cenab-ı Hakk’ın yardım ve inâyetine sığınmalıdır. Cenab-ı Hak cümle ehl-i imanı maddî mânevî musîbetlerden korusun. Âmîn.

Okudunuz mu?  Etek tıraşı olduğumuzda gusül abdesti almak şart mı? içimizden küfür etsek günah mı?

Bu gibi konularda huzurlu bir kafaya sahip olmak için şu formülü kullanacağız:

Allah, Âdildir zulmetmez.. Hakîmdir abes iş yapmaz. Mülkün sahibidir, mülkünde dilediği gibi tasarruf etme hakkına sahiptir.. O, Cemil-i mutlaktır, yaptığı her şey ya doğrudan veya sonuçları itibariyle güzeldir… Ve bizim kısa aklımız onun sonsuz hikmetleri kuşatıp kavrayamaz…

Okudunuz mu?  Şafii Mezhebinde namazda okunan dualar nelerdir?

Cevap: İmtihanım: Ağır hastalık…

Kayıtsız Üye
Canım kardeşim Rabbim sana acil şifalar nasip etsin

Bu kategoride yer alan Cünübün Geciktirilmesi ile ilgili Soru başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmtihanım: Ağır hastalık… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.