Anasayfa
16 Ocak 2024, 11:46
sizden5
Abone

Karşıma çıkan insanlar imtihanım mı

Karşıma çıkan insanlar imtihanım mı

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm kandiliniz mübarek olsun öncelikle.Benimde bir sorum vardı.Bugün çok üzüldüğüm ve içten içe üzen kahreden bir durumum oldu.Öğrenciyim.Her sene oda değişikliğinden dolayı gelen kişiler hep iyi niyetimi suistimale ettiler. Aklıma ister istemez kötü biri miyim diye sürekli niyetimi sorguluyorum. Yoksa imtihanım mi-ı diye anlayamadım.Odama gelen istisnasız beni yoran insanlar çıktı hep.Birini kırmamak için hep gayret göstermişimdir.Ve iyi niyetimi suistimale eden çok çıktı.Üzülüyorum.İmtihan mı yoksa benden kaynaklı bir durum mu.Hep hayırlısını istedim beni yormayacak insanlar çıksın dedim ama sıkıntıyı anlayamıyorum

Okudunuz mu?  Çalışmak ile ilgili ayet ve hadisler

Yorum: Karşıma çıkan insanlar imtihanım mı

mum
Anlaşamamazlık hep sizden kaynaklı ise kendinizi sorgulayın, sizi eleştirenler hangi konularda eleştiriyor tespit edin ve hep aynı konu ise kendinize çeki düzen vermelisiniz.
Çünkü en iyi müslüman, insanlarla muamelesi en iyi olandır.


Yorum: Karşıma çıkan insanlar imtihanım mı

Kayıtsız Üye
En ufak bir anlasmazlik ciksa niyetimi bin kere sorgulayan biriyim.Ornegin odama gelen kisi ya temizlik anlayisi hiç olamyan insanlar yada yalan soyleyen bir dedigi digerine tutmayan insanlar cikiyor.Ve hiç bir insani bir hatasindan dolayi azarlayarak yada gururunu incitecek sekilde konusma yapmam.Ya hep maruz gorurum yada ileri boyutta bu devam ediyorsa guzellikle anlatan biriyimdir.Evin icnde aile fertleriyle dahi insan anlasamayabilir bazi noktalarda,kaldiki yabanci biriyle anlasmak daha da zordur.Ama benim niyetim hickimseyi kirmadan zalim olmaktansa mazlum olmayi tercih etmis bir insanim.Lakin niyetimi suistimale eden haddini asan bir çok insan cikiyor.ister istemez acaba bende mi sknti var diye düşünüyorum.Ornegin hocam ayni odayi payalastigim sahis çok daginik biri.Gecen gun odasindaki esyalerinini toparlamasini istedim odayi komple temizleyecektim.mesaj cekmistim sahsa.Sonra birden kapiyi acti bagirarak konustu ben daginik biriyim sende topla diye sesini yukseltti.Guvenlik odaya kostu tum personeller odama geldi.Namaz kiliyorum odanin ortasina getirmis bir tane kutu zaten yer yok kaldirmasini istedim.hem ben temizleyecem hemde namaz kilacaktim.Bana git baska yerde kil diyir madem kialacaksan nmazini diye cikisti.Ki bu kiza çok yardim ettigim olmustu hicmi utanmadimi bütün ahaliyi basimiza toplayacak kadar dusunmedimi diye uzuldum.Ve boyle hep ters insanlar cikmasina ragmen iyi niyetimi sergilemekten bikmadim.Lakin bir yerde de bu beni dusundurmeye itti.Neden boyle cikiyor.Imtihanmi yoksa sen ne isen karsina cikan insanlarda mi boyle diye kara kara düşünüyorum.Acikcasi evlilikten de korkuyorum.Boyle insanalr cikiyorsa yarin bir gun hayatimi paylasacagim insanda boyleyse çok takmaktan çok uzulmekten helak olurum herhalde.Hic bir zaman insanlari kirmak istemem cunku blirim Allah kirilan klaplerdedir.Eger zaten bilerek bir kisiyi uzduysem vicdanim direk beni tetikler ve telafi etme yoluna girerim.Bilmedigim bir durum olmussada hellalik almayida ince eleyip sk dokumayoda biliriz.Ama olayi cozmus degilim hala ??

Okudunuz mu?  Gusül tırnak üstündeki deri

Yorum: Karşıma çıkan insanlar imtihanım mı

capscroll
Bende tıpkı senin gibi mazlum olarak yaşıyorum, insanlar genelde saf yerine koyar. Hatta yıllar önce 8. sınıfta benimle sevgili olmak isteyen ipsiz sapsız Allah kitap bilmeyen kız geçenlerde gece vakti evden çıkıp dayımın arabasına binip beni anlatmış, safmışım bu yüzden beni seçmiş. 1 Hafta önceki düğünde yine Allah kitap bilmeyen kuzenimle sevgili olmuş, ikisi birbirini kullanıp helak ediyor da haberleri yok. Allah birbirlerinin kopyası gibi olanları birbirine kavuşturmuş. Ama bilmiyor ki saf yerine koyduğu insan her musibette Allah’a sığınıp ondan yardım diliyor, derdini ona anlatıyor kendini kıranlara onlar gibi karşılık vermek yerine dualarıyla kızıyor. Böyle insanlardan uzak dur, gerekirse sana uyum sağlayabilecek bir arkadaşına farklı eve taşın. Şeytana teslim olmuş ruhlar bize her zaman zıt gelir, habersizce şeytanla işbirliği yaparak her konuda bir uyuşmazlık çıkarma peşinde olur. Sorsan Allah 1 kitabım Kur-an’ı Kerim ama baksan hayatı sadece sözde Allah Allah diyen şeytan bataklığından ibaret. Eğer farklı eve geçme imkanın yoksa onunla muhatap olmamaya çalış, zalime dur demek hakkındır dur de karşı çık ama bunu çok fazla ileriye taşıma, çünkü onun körelmiş kalbi sen her zıtlık yapmanda daha fazla körelecek ve ondan kaçacak imkanın yok. Mutlaka bir yerden sonra yollarınız ayrılacak, sabret. Odasına hayatına karışma, her koyun kendi bacağından asılır bırak bitirsin kendisini. Namaz kılacağın zaman onun için değil Allah rızası için temizliğini yap namazını kıl, cahile kütüphane açsan yine cahildir laftan sözden anlamaz.
Ayrıca bkz.
<
"Ey iman edenler! Başınıza gelecek her şeye sabretmekle ve namaz kılmakla Allah’tan yardım isteyin. Allah sabredenlerle beraberdir." (Bakara Sûresi, 153.)

"Allah takvâ sahipleriyle beraberdir." (Bakara Sûresi, 2:194.)

"Muhakkak ki Allah tevekkül edenleri sever." (Âl-i İmrân Sûresi, 3:159.)

Okudunuz mu?  Sure'lerde, Dua'larda Ve Zikirler de Ü harfimi kullanılır U mu ?

"Muhakkak ki Allah sabredenleri sever." (Âl-i İmrân Sûresi, 3:146.)

"Ben derdimi de, üzüntümü de ancak Allah’a şikâyet ederim." (Yusuf Sûresi, 12:86.)
>


Kayıtsız Üye
Sagolun Allah razı olsun.Mumsema hocalarimdanda dua istiyorum bu konuda.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hayirli ramazanlar dilerim.Benimde bir sorum olacakti hocalarimiza.Ogrenciyim ve her turlu insanla gerek fikir gerek dusunce yapilariyla tanimisimdir.Yurtta kalıyorum,her sene oda degisikligi yapilmadan odama gelen kisiden önce Allahtan hayirlisini dileyerek dua etmis biriyim. Hocam oncelikle ne olursa olsun bir insana karsi olabdigince nazik, kirmamaya calisan zalim olmaktansa mazlum olmayi tercih etmis biriyim.Gerek basarili oldum gerekse bilmeden hata yaparakta basarizda oldum.Lakin birinin benim yuzumden uzulmesine asla oyle durmam vicdanim gerekeni yapmistir.Lakin ayni hasasiyeti hiç bir insanda goremedim bana karsi.Hep iyi niyetimi suistimale eden insanlar cikti.Bazen imtihanimmi yoksa cokmu kotu biryim diye kendimi sürekli sorguya almaya basladim.Cunku hiç boyle fedakar,gonlu genis, kirmaktan korkan birini duzgun goremdim.Ya cikar menfaat yada bana karsi saygisi hiç olmayan kisiler cikiyor.Ve uzuluyorum sonra.Hocam kendim kusursuz degilimki kusursuz birini ariyayim.Ama en azindan saygisi olan da olmaz etrafta.Sizce bu imtihanmidir.Yoksa ben ne isem oyle insanlarmi karsima cikiyor?

Okudunuz mu?  Enerji içeceği içtim alkol var mı

vel Fecr
@misafir.

hayat bu tarz insanlarla dolu, peki kendinizi hiç sorguladınız mı ? sizinde böyle olduğunuz durumlar olabilir.

yani kafaya takılacak bir şey yok, insalığın normal hali.

insani bir balina gibi sabit şekilde yaşamasını bekleyemezsin.

her insanın kendine ait duyguları düşünceleri vs var. ve ona göre hareket ederler.

Bu kategoride yer alan Bünyesi zayıf olanlar oruç tutabilirmi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Karşıma çıkan insanlar imtihanım mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.