Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:39
sizden7-2
Abone

Ken’zül arş duasının faziletini söyler misiniz ?

Ken’zül arş duasının faziletini söyler misiniz ?

Akif
Ken’zül arş duasının faziletini söyler misiniz ?


Ken’zül arş duasını okuyunca günahlarımız silinir mi

Akif
Ken’zül arş duasını okuyunca günahlarımız silinir mi ?


Ken’zül arş duasının fazileti niçin bu kadar çoktur ?

Akif
Ken’zül arş duasının fazileti niçin bu kadar çoktur ?


Ken’zül arş duasını okudum duam kabul oldu

Akif
Ken’zül arş duasını okudum duam kabul oldu fakat belli bir sebepten dolayı abdestsiz 5 defa okumuştum sizce daha sonra yine okusam kabul olurmu ?

Okudunuz mu?  Türkçeden YASİN İ ŞERİF okumak

yasemin
Bu dua hakkındaki rivayetler şöyle :
Peygamberimiz Hz. Muhammed(s.a.v)den rivayet edilmiştir.Şöyle buyuruyor……
-Cebrail bana dediki: Ey Muhammed,kim ömründe bir kere bu duayı okursa,Allah´u Teala onu,kıyamet gününde yüzü ayın ondördü gibi parlak haşreder.
Hatta bütün insanlar onu,bir peygamber veya melek sanırlar.
Ben ve sen onun kabrinin üzerinde dururuz.
Ona hesapsız ve azapsız,üzerine binip Cennete girmesi için Cennetten bir Burak getirilir.
Sırat köprüsünden şimsek gibi geçer.
Onun günahı denizlerden suyundan,yağmurların damlasından,ağaçların yapraklarından,kumların adedinden,taşlardan daha fazla olsa bile,kendisine kabul olunmuş(nafile)hac ve bin umre sevabı yazar.
Korkan kimse olursa,Allah onu onu korktuğundan emin kılar.
Susayan kimse okursa,Allah onun susuzluğunu giderir.
Aç olan okursa,giyindirir,hasta okursa şifa verir,hastanın üzerine okunursa,hastalığından kurtulur,dünya ve yahut ahiret ihtiyaçlarından okursa Allah istediğini verir.
Bir düşmandan veya sultandan korktuğu için okursa,Allah onların şerrinden korur ve Allah´ın mahlukatından gelecek olan tüm zarar ve eziyetleri kendisine ulaşmaktan meneder.
Borçlu olan okursa,Allah onu,borcunu ödemeye muvaffak kılar,hiçbir kimseye muhtaç olmaz.
Eğer onu hasta olan yazan üzerinde taşırsa iyileşir.
Kadın taşırsa kocası ona ikram eder.
Cinden,insden ve şeytandan,sancı ve hastalıklardan emin olur.
Kayıp ise ailesine sağ,salim kavuşur: Bu duayı okuyan için cin, melek istiğfar ederler.
Ömrü bereketli olur.
Kim beş defa bu duayı okursa Peygamber Aleyhisselamı rüyasında görür
Kim ki Fatiha’yı,İhlas Suresi’ni,Kafirun ve Felak ve Nas Suresi’ni üç kere okuyup sonra da bu duayı okursa Allah onu karşılaştığı bütün varlıkların şerrinden korur ve her türlü hastalıktan,her zalimin şerrinden onu emin kılar ve bütün isteklerini verir.Kim ki okuduğu gibi onu yazıp üzerinde taşırsa ve kim ki başının altına koyup uyursa Allahü Teala o kimsenin malından çalınanı ve evinden kaçanı geri iade eder.Akan suya okursa su durur yahut yanan ateşe okursa ateş söner.Dağ üzerine okursa dağ paramparça olur.Kim ki iki rekat namaz kılıp her rekatında Fatiha ve bir de İhlas okuyup selam verdikten sonra bu duayı okursa dünya ve ahirete ait ne isterse tüm istediklerine nail olur.Bu duanın fazileti sayılamayacak kadar çoktur.(Nevadir-i Kaylubi’den alındı.)


Akif
kötü bir alışkanlığımı bıraktım sizce Allah mı yardım etti yani birden içimden geldi artık bırakıyorum dedim sizce sebebi nedir ( Rabbime bin şükür! )

Okudunuz mu?  Bir kısım kişiler daimi zikir farz diyolar?

Akif
Ey Muhammed kim ömründe bir kere bu duayı okursa,Allahu teala onu,yeryüzünde Kıyamet gününde yüzü ayın ondördüncü gibi parlak olarak haşreder.Hatta bütün insanlar onu,bir peygamber veya melek sanırlar.Ben ve Sen onun kabrinin üzerinde dururuz.Ona hesapsız ve azapsız,üzerine binip gitmesi için Cennettten bir Burak getirilir.Sırat köprüsünden şimşek gibi geçer.Onun günahı denizlerin suyundan,yağmurların damlasından,ağaçların yapraklarından,kumların adedinden,taşlardan daha fazla olsa bile ,kendisine kabul olunmuş (nafile)hac ve bin ümre sevabı yazılır.

Okudunuz mu?  Kardeşlerim, Canım çok yanıyor

Arkadaşlar burada bu duayı ömründe birisi 5 kere dahi olsa çok faziletli olduğu,çok büyük bir sevabın yazıldığı,ve bizi cennete göndereceği yazıyor.Ben bu dayı 5 defa dün gece okudum.Gerçekten bunlar olur mu ?


Akif
yasemin abla peki günahlarıda siliyormu ?


yasemin
Bize düşen dua etmek , dualarla Allah’a sığınmak , günahların silinmesini , affedilmeyi sadece Allah bilir kardeşim 🙂 Biz bilemeyiz


@hmet
Kenzul Arş adında bir dua okunuyor hocam bu dua peygamberin duası mıdır? Bu dua, bu lafızlarla Kuran ve Sünnet’te sabit değildir. Bu dua, sofilerin vird/belli vakitlerde ve sayıda okunan dua silsilesi olarak okuduğu duadır. Bu dua, belli vakitlerde belli sayıda tarikat dergahlarında okunmaktadır. Duanın anlamı, lafzı doğru olabilir ancak peygambere nispet edilmesi ve dinde delille sabit olmadan "dindenmiş gibi söylenilmesi" caiz değildir. Yani bu duayı, peygamber yapmış değildir. Ayrıca Peygamberin duaları varken kafadan dualar üretmek müslümana yakışmaz. Acaba peygamberin yaptığı tüm duaları bitirdikte kafadan dua üretmek mi kaldı?
Ubeydullah Aslan


Kenzuluarsduasi

Bu kategoride yer alan Okulda Kopya Çekmek Günah mıdır? Kopya çekmek caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ken’zül arş duasının faziletini söyler misiniz ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.