Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:07
sizden4
Abone

Kardeşlerim, Canım çok yanıyor

Kardeşlerim, Canım çok yanıyor

Cedd
Selamun Aleykum kardeşlerim. Ben yeni üyeyim. İlk öncelikle iki mesaj olarak durumumu anlatacağımı söylemek istiyorum. Ara ara internette dini konularda araştırma yaparken sitenize denk geliyorum. Oldukça faydalı ve hayırlı olduğunu düşünüyorum. Allah daim etsin inşAllah.

İlk öncelikle Allah (cc) bütün günahlarınızı affetsin. Allah bütün ümmetine kabirde cenneti müjdelesin. Peygamber efendimizin kevser havuzundan içmeyi nasip etsin ahirette. Kalbimizde korku ve iman eksik olmasın. Karanlığa bulaşıp yayanları da ıslah etsin. Direnmeyi ve savaşmayı, nefsimize karşı güçlü olmayı hepimiz için nasip etsin.

Peygamberimiz (S.A.V) binlerce kez selam olsun.

Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin ve Ala Ali Seyyidina Muhammed.

Kardeşlerim ilk Allah’tan ve Peygamberimizden sonra da ilmi kesin ve bilgisi duru olan kişilerden medet umuyorum. Yardımıma yetişin ne olur. Canım yanıyor, hem de çok.

Büyük ya da küçük, bir yalanımdan dolayı boşluktayım. Aslında bu güne dek ne yalan söylediysem hepsi için canım yanıyor. Ben sanat içerikli bir oluşumda onlara o oluşumun bir ferdi olarak yalan yere söz verdim. Onlara hitap eden bir müjde, sürpriz hazırladığımı söyledim. Onlar için bir çalışma yaptığımı söyledim. Oysa bu sadece henüz bir fikir ve kafada oluşmuş bir düşünceydi. Ben ise onlara, yapılmaya başlanmış, sonuna gelinmiş bir çalışmaymış gibi olayı yansıttım. Aradan bir seneden fazla geçti. Onlar çok farklı biliyorlar durumu. Benim yüzümden tartışan bile oldu. Sonra onlara talihsiz bir olay yüzünden yarım kaldığını söyledim. Oysa daha henüz kafamda tasarladığım; ama gücümün de yetmediği bir şeyi somut bir şekilde olmaya başlamış gibi yansıttım. Onları meraklandırdım, heyecanlandırdım ve sevindirdim.

Okudunuz mu?  Yatak ve kıble

Sitem eden bile oldu bu bilinmez tavır yüzünden. O kadar uzadı ki hala açıklamadığıma kızanlar bile oldu. Ben ise bu kadar büyüyeceğini bilmeyerek üzüldüm. Talihsiz bir olayla da yarım kaldığını söyledim kendilerine, olamayacağını; ama yine de hazırladığım şeyin ne olduğunu ileride açıklayacağımı kendilerine söz vermiştim.

Tamamen kafada düşündüğüm belki de uzun bir süre gerektirecek bu düşüncemi dolaylı da olsa bu şekilde, bir kişiye de değil birçok kişiye yalan söylemiş oldum. Hiç yapmayacağımdan değil, yapmak istediğim; fakat kesinliği olmayan zayıf bir hayaldi. Fakat yine de bir gün o oluşumdaki kişiler için bununla ilgili bir şeyler yapacağımı umuyordum. Onları sevindirmek, sevmek ve sevilmek isteyerek yaptım. Başka hiçbir maksadım yoktu. Seçtiğim yol yanlıştı, aşırıya gitmişti. Böyle bir düşüncem var, belki ileride olur diyeceğime; onlara gizliden hazırladığım, başladığım çok heyecan verici bir şeymiş gibi anlatıp beklemelerini söyledim.

Aradan bu kadar zaman geçti. Hala umudum vardı buna dair bir şey yapabilirim diye. Ama namaza başladım, ideallerim ve anlayışım daha çok değişti. Hazırlamayı bırakın hazırlamaya niyet ettiğim o çalışma bile bir yerde bu değişimime, dinime uymuyordu. Ama açıklama sözü de vermiştim. Ve yalan da söylemiştim. Şimdi ben ne yapacağım.

Yalan söylediğim için, bu güne kadar herhangi bir yalan da olabilir ki söylediğim hepsi için korkuyor ve yanıyorum. İçim acıyor. O insanlara söylediğim o şeyler aklıma geldikçe utanıyorum ben nasıl yaptım diye. Allah’tan çok korkuyorum. Affet diye ağlamaktan ve yalvarmaktan başka bir şey yapmıyorum şuan.

Okudunuz mu?  Fetva yı hindiyye okumam uygun mu?

……

Kendimden emin değilim. İçim hiç rahat değil. Ve ben bana güvenen ve saygı gösteren o topluluğa bunun yalan olduğunu söylemek istiyorum. Ne kadar büyük bir şey yaptığımı anladım. Yalan söylemek o kadar basit ve kolay ki bize. Allah’ım ben ne yaptım diyorum.

Peygamber efendimizin (S.A.V) ahlakına yakışamadım.
Kıldığım namazdan bile emin değilim.
Ya layıkıyla kılmadıysam diye korkuyorum.
Ve her ne yaparsam yapayım gönülden,
Allah ya benden razı olmazsa diye de korkuyorum.
Ömrümün sonuna dek bu sızıyla gideceğim sanırım.

Bu yalanın dinde hiç telafisi yok mu diye bakıyorum.
Bir yetime bakmak, açları doyurmak, oruç tutmak her ne ise yaparım.
Ömrümün sonuna dek ise yine yaparım Allah’ın rızasını almak için.
Allah’ın yüceliğini daha iyi anladıkça eziliyorum, küçülüyorum.
Boynum eğiliyor.
Öyle sonsuz bir hal’e nasıl bunları yaparız diyorum.
Yanıyorum kardeşlerim. Utanıyorum kendimden.
İyi niyetli olmuşumdur genelde. Yine Allah bilir.
Ama dine yöneldikçe ne olursa olsun kendimden daha az emin ve Allah’tan daha çok korkuyla gidiyorum. Kendime yakıştıramıyorum artık bu yaptığımı.

O oluşuma açıklayacağım gerçeği. Öyle zor olsa da açıklayacağım. Affedin beni diye onlara da yalvaracağım. Bana her şeyi yapsınlar; ama beni affetsinler. Kulluğumu layıkıyla ölene dek getirmek ve imanlı ölmek istiyorum. Ben daha gencim.

Okudunuz mu?  Yellenme Özürlü hakkında

Söyleyin kardeşlerim. Telafi için ne yapayım. Gerçeği açıklamam doğru mu? Onun yerine telafi için başka bir şey mi yapmalıyım. Ben gerçeği açıklayıp kısa sürede hakikat adına bir hatıra ormanı oluşturmak istiyorum. Onlara da bu acımı ve pişmanlığımı bu şekilde azaltmaya çalıştığımı söylemek istiyorum.

2000 ağaç dikerek hakikat adında bir hatıra ormanı oluşturmak. Keşke gücüm şimdi yetse de o vaadimi hemen gerçekleştirsem. Yine ileride gerçekleştirmek için niyet etsem bile ölmeyeceğim ne malum. Bir an önce gerçeği açıklamak ve bu kötülüğüme karşı bir hayırda bulunmak istiyorum.

Bana ne olur yardım edin. Zamanınızdan çalıyorum, helal edin; fakat bir şeyler yapmak istiyorum. Hangisi doğru olur, hangisi kabul olur bilmiyorum. Ey bilen kardeşlerim, dinimizde yalan söyleyen ne yapabilir. Tövbe dışında ne yapabilir. Bu sızım ve korkum beni bitiriyor. Namaz kılan, iman eden de olsam yine de bitiriyor.

Bu kadar uzun açıkladığım için ve vereceğim yorgunluk için beni affedin.

Yardım edin ne olur. Allah sizden, imanınızdan ve amelinizden razı olsun.
Bana da dualarınızda yer ayırın rızanızla.


Cevap: Selamun Aleykum Kardeşlerim, Canım çok yanıyor

islamyolu
< Selamun Aleykum kardeşlerim. Ben yeni üyeyim >
.

ve Aleykumusselam kardeşim. Aramıza hoşgeldin.

cehalet döneminde Daha dini tam bilmeden. bir yalan etmişin anladıgım kadarıyla. Cehalet dönemini bende geçirdim. insan biraz burnu havalarda sanki ölüm gelmeyecek. daha çok inanılmaz düşüncelere sahiptim. vede o düşüncelerden Emindim. tabiki Allahın tek oldugunu Hz Muhammed (Salllahu Aleyhi ve sellem) efendimizin onun rasulu oldugunu biliyordum. kısaca sözde müslümanlık. Ama bir insan dinini araştırınca, nelerin doğru nelerin yanlış oldugunu çok güzel kavrıyor. ondan dolayı eski günlerde yapmış oldugu hatadan ötürü ğişmanlık duyup Tövbe istiğfar çekiyor. Çünkü Rabbimiz merhameti bol olan. Alemlerin Rabbi allah-u Te’ala Kulum ne günah işlerse işlesin Bana Tövbe edince ben onun Tövbesini kabul ederim buyurmaktadır. Ya Allah Günahkar bir kul arıyorki bana Tövbe etsin yalvarsın bende onu affedeyim. Zate
n bizler beşeriz. İrademiz var. Günah işleriz. Tövbe İstiğfarla Rabbimize yalvarırız. Allahtanda ümit ederizki Tövbemizi kabul etsin.

Okudunuz mu?  Gusul ve temizlik vesvesesi (Artık dayanamıyorum...)

şimdi Kardeşim. beyninde Tasarladıgın o Planda Günah oldugunu söylüyorsun ne oldugunu bilmiyorum ben. Belkide büyük bir haramlardandır. sende yemin ettin o hayalimi yapacam diye. Yaparsan da Günaha gireceksin. Günaha girecegin bir işi yapmamak daha doğrudur.

Git güzelcene Arkadaşlarına anlat. Arkadaşlar böyle böyle bir Tasarı planlayacaktım. ama olmadı yapamadım. ( zaten o tasarı günah oldugunu söylüyorsun. ) sizleri meraklandırdıgım için , vakitinizi harcadıgım için Hakkınızı helal edin. Aklımdaki Tasarı şöyle şöyleydi Yaparım dedim Gücüm yetmedi. yani ne plansa Hepsini açıkla Doğru sözden kimse kaybetmez. içinde emin olki rahatlar.

Allaha karşıda Bol bol Tövbe et , İstiğfar et. Zaten Namazada başlamışsın.Allah Kabul eder inşaAllah.


Cevap: Selamun Aleykum Kardeşlerim, Canım çok yanıyor

Cedd
Allah razı olsun senden.
Cümlemizin namazını kabul eylesin inşAllah.

Okudunuz mu?  Kuranı tecvidsiz ezberlesem olur mu ?

Onlar benim o çalışmaya başladığımı biliyor. Sanki varmışcasına ara ara hayalimdeki şeyleri yazıyor şöyle ilerliyor böyle oluyor, iyi gidiyor diye haber ediyordum. Açıkladıktan sonra gelecek şaşkınlığa, tepkiye ve yorumlara Hazırlıklıyım; fakat ezile ezile yapacağım. İşte onlar böyle bildiği içindir utancımın bin kat daha artması.

Ben de ümit ediyorum ki Allah razı olsun inşAllah. Allah’ın merhameti azabından daha büyüktür. Fakat gelin görün ki canım yanacak. Yalan söyleyen cehennemliktir sözlerini her hatırladıkça içim yanacak. Ve kendimden emin olamamakla, korkuyla hayatımı sürdüreceğim.

Allah’ım, büyük ya da küçük, geçmişte ve gelecekte bir şekilde yalan söyleyecek her müminin günahını af eyle.


Cevap: Selamun Aleykum Kardeşlerim, Canım çok yanıyor

zübeydenaz
kardeşim eminim söylediğin yalanın bu sonuçlara gelceğini bilseydin böle bir yalan konuşmazdın Allahım çok büyük sen tövbe et kabul edicektir sen yeterki yaptığın bu hatadan dolayı pişman ol eminim rabbim yolunu açıcaktır arkadaşlarına doğruyu açıklaman için yardımcın olacakıtır.Allahım yar ve yardımcın olsun


Cedd
Şimdi niyet ettim, kardeşlerim. Her ne kadar beni huzura kavuşturmayacak olsa da buna karşılık bir hayır niyeti ettim. Başta da yazdığım gibi 2000 fidanlık bir hatıra ormanı için başladım. Çevremdeki insanlara da kendi sevap ve razıları için bu hayıra katılmak isteyenler var mı diye haber ettim. Onların da belki Allah (cc) bu vesile ile bir günahını daha siler.

Okudunuz mu?  Duayı uç kere tekrarlamak acil

Şüphesiz benden başka yalan söyleyen insanlar da var. Ben buna şahit oldum. Bana kalbinizden dökeceğiniz şeyler olursa esirgemeyin. Dualarınızda yer ayırın. Önce Allah ve resulünün sonra da sizlerin desteğine ihtiyacım var kalben.

Bu ne büyük çiledir Allah’ım, affet.


hafsa021
kardeşim Allah senden razı olsun.hani hayır gibi görünende bir şer, şer gibi görünende de bir hayır var derler ya işte seninki buna dönmüş.sen bir işin içine girmişsin daha önceleri bilmeden düşünmeden.. o iş yüzünden yalan söylemişsin ve bunun çok kötü olduğunu düşünerek rabbime yakarıyorsun.bunda şer gibi görünen şudur;sen yalan söylemişsin,yalan elbette çok kötüdür.ama anladığım kadarıyla tövbe edip gereğini fazlasıyla yerine getirmişsin ve hala da devam ediyorsun.belki başına böyle bir şey gelmeseydi bu kadar sevap kazanmayacaktın.bak gördün mü ne kadar çok şey olmuş.sen Allah’a dua etmeye devam et.bu sayede dine hem samimiyetin hem de gönül bağlılığın artacaktır.Allaha emanet ol.inşaAllah benim gibi diğer insanları da gafletinden dürtüp uyandırırsın.esselamu aleyke


HAMMADUN
Ve Aleykum Selam, Ve Rahmetullah….

Efendim derler ki; Hazreti Ömer(R.A.) bitkin, yorgun argın olduğu bir günün sabahında sabah namazına iştiraken mescide gidemez…. Gün ışıdığında ise, koca Ömer(R.A.) hıçkıra hıçkıra namaz kılar, gönlünü Rab’bine açar ve tövbe istiğfarda bulunur….

Ertesi gün, Şeytan Aleyyullana Hazreti Ömer(R.A.)’nın başında nöbet tutar. Vakit gelir gelmezde, Kalk ya Ömer(R.A.) Namaz Vaktidir der….

Hazreti Ömer(R.A.) Şeytan Aleyyullana’ya….. Sen ki insanların aleyhine çalışmayı kendine şiar edinmiş lanetullah, ne olduda hayr’a vesile olmak için uğraşırsın…. diye sorar.

Okudunuz mu?  Fatihanın sonunu uzatmak

Dün sabah namazını kılamadığından ötürü öyle bir tövbe istiğfarda bulundun ki; Korktum Allahu Taala Tüm İnsanları bağışlar diye. Yoksa ne senin, nede bir başkasının hayrını düşünüyor değilim der.

İnşaAllah sizde öyle bir gönülle Rab’binize öyle bir tövbe ediniz ki; Şeytan Aleyyullana sizi yalan söylediklerinize işin doğrusunu veya bunun şimdilik bir proje halinde olduğunu söyleyerek insanların belli bir vakte kadar beklemelerini sağlasın…..

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Cedd
Allah sizden razı olsun kardeşlerim, Allah sizden razı olsun.
Allah benim eğer layıkıyla ise tövbemin üzerine ve hürmetine sizin günahlarınızı af eylesin.

Benim böyle zor ve boşlukta olduğum bir anda şu yazdıklarınız bile ne kadar önemlidir. Allah cennet ehlinden eylesin sizi. Hepinizi.


Cedd
Sürekli yazmak istemiyorum; ama biraz destek oluyor bu platform sanki. Bu yüzden ilgilenilse de ilgilenilmese de paylaşmak istedim kardeşlerim.

Şuan ki sürecim daha da zorlaştı. Çünkü ilgili topluluğa uzun bir yazı ile gerçeği açıkladım. Gelecek yanıtları, düşünceleri kestirebiliyorum. Bu, benim için çok zor bir dönem. Artık onlar benim bir yalan söylediğimi biliyor, ellerim titriyor.

Benden eğer razı olmaz beni affetmezlerse benim azabım ölmeden önce başladı demektir.

Allah (cc) hepimizle olsun, sizleri böyle bir duruma düşürmesin.
Bana ne olur dua edin, ne olur.


Galus
kardeşim arkadaşlarına hakikati söylemekten hiç çekinme şuna emin olki Allah seninledir,sen doğru olanı yap ve Allah’a tevekkül et …
Allahın sevgisi insanların sana olan sevgisinden kat be kattır,tam terside böyledir nefreti…sen doğruyu yaparak Allah ın sana olan sevgiyi artırırsın insanların sevgisi emin ol gelecektir…
Allah birini severse onu herkes sever bastığı yerler dahi…Allah yar ve yardımcın olsun…


Cedd
Bunları okumak o kadar güzel ki Galus kardeşim. Allah (cc) senden de razı olsun.
Okudukça gözlerim doluyor içime ah keşke ile bir sevinç doğuyor. Bu nedir bilmiyorum; ama onu daha çok sevmek, hakkı ile sevmek mertebesine erişmek istiyorum.

Okudunuz mu?  Arabi ayının ilk cuması hangi gün

Allah (cc) da beni çok sevsin istiyorum. Onun çok sevdiği kul olmak istiyorum. Sadece cennete girmek, günah işlememiş olmak değil meselem. Onun hakikatine, sınırsızlığına, kusuru en az şekilde (ki kusursuz sevsek bile gereğini getiremeyiz ona, sıfatımız yetmez) olan bir karşılıkla durmak istiyorum. Gözlerim doluyor, ağlıyorum.

Onu çok çok sevemedim diye ağlıyorum, her yanımın tam anlamıyla farkında olmadığına ağlıyorum. Aşk denen o şey var ya.. Onu kalpte, böyle bedeninden taşarcasına hissetmek. İşte ben niye ona sahip değilim diye yanıyorum. Bu kadar yüceliğin ve kudretin farkında olunması gerekirken neden en layıkıyla bunu ziyan etmiyorum, edemiyorum diyorum. Kendimi zorluyorum, ama tatmin olamıyorum.

Allah’ım, hepimize o dolup taşacak, sen ve senin yolundan başka bir şeyi göremeyecek aşkı ver her gün artırarak. Senin farkına, yüceliğine ve tarifsizlik duygusunun varlığının farkına varmış olarak, bilincinde olarak nasip eyle. Cennet ve cehennem için olmasın sadece sevgimiz. Sen kendi nurundan bir sevgi nasip eyle kalbimize inşAllah. Korkun dolup taşsın içimizde; ama aşkın öyle bir düşsün ki kalbimize, biz sana yönelenlere.. Senden korkan halimizi ezip geçsin o aşk.

Okudunuz mu?  Cübbeli Ahmet hoca, eleştirdiği islam alimleri konusunda haklımıdır?

Bu arada kardeşlerim, çok az kişiden yanıt almakla birlikte gerçeği o topluluğa açıklamama karşı herkes hiç yalan söylememişim gibi karşılık veriyor. O kadar ki iyi niyetli karşılık veriyorlar bana. İnşAllah doğru-dayım, inşAllah Allah’ın rızasının olduğu yerdeyi(z)m.


Cedd
Bu konudaki huzursuzluğum devam ediyor. İlgilenen ve bana yardımcı olan arkadaşlara çok Teşekkür ederim; ama gerçeği açıkladığım topluluktan hiç iyi karşılık almıyorum. Bunu bekliyordum; ama ben o kadar kötü niyetli birisi değilim. Onlar yalan söylediğimi öğrenince bana kötü karşılık veriyorlar. Elbette iyi karşılık bekleyemem; ama çok ayrıntılı ve defalarca beni affedin dememe rağmen herkes ince alayda. İnsanlar kendimi fazla ciddiye aldığımı ve böyle bir derde girdiğimi düşünüyorlar.

Ben yalan söylediğim, böyle bir çirkinlik yaptığım için kahrolduğumu söylerken onlar sadece iğneli sözler kullanıyorlar, sitem ediyorlar. İki üç kişi dışında hiç olumlu yanıt alamadım. Çoğunluk bu tavırda ve ne yapacağımı şaşırdım. Ben kalplerinde sevgi bırakmak istiyorum. Hala onlar için bir şeyler yapmak gönüllerini almak istiyorum. Kimisine özel olarak mesaj yolladım. Senin için ne yapabilirim lütfen söyle diyerek tek tek ilettim.

Gönüllerini almak istiyorum; fakat çok karşılıklı oldu her şey. Ben daha yumuşak beklentiler içerisindeydim. Yanlış bir beklenti mi bilmiyorum; ama öyle. Her ne kadar gelecek tepkiye hazırım desem de üzülüyorum. Yanıtlar acı şekilde devam ediyor gerçeği açıklamama.

Okudunuz mu?  Namazda kelime hataları

Herkes hata yapar ama sen sadece kendini tatmin ediyorsun diyorlar; gerçeği açıklamam üzerine.
Olmadık iftiralarda bulunan oldu.
Seni çok fazla önemsemiyorduk zaten tarzında imalarda bulunuyorlar
Psikologa görünmen gerekiyor diyorlar.
Bu kadar önemli olan bir şey yoktu diyorlar.
Saçma buluyorlar vs vs.

Böyle ağır beklemiyordum, ben böyle bir şey aramıyordum. Farklı bir amacım yoktu.

🙁


Üzgün
Selâmün Aleyküm kardeşim duran belli duyan belli kesinlikle kulaklarını kapa ve duymaya ya çalış. Elbette bizde insaniz bizimde pismanliklarimiz var.kimse diyemez ki bn hiç yalan sylemedim.herkesöylüyor günaha giriyorDr. Sen töbeler dewam et.sabır da duan da olsun.Çünki insanlardan duyacağınız sözler karşısında buda gerekli olacaktir.Rabbim tüm pisman olduğumuz şeyleri affettsn yolundan ayırmasn.aynı yanlışlari tekrar ettirmesin.şeytana uydurmasin. Rabbim içimize ferahlık versin nefsimize feraset versin cemi cümleyle birlikte inşaAllah. Muslanın müslümana duası en makbuludur.dualarda buluşalım. Allah yar ve yardımcımız olsun.selâmün aleyküm. Selametle kardeşim…😢

Bu kategoride yer alan Gusülden sonra kanı fark etmek gusülü bozar mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kardeşlerim, Canım çok yanıyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.