Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:11
missa07
Abone

Kaç tane hadisi kutsi var

Kaç tane hadisi kutsi var

Kayıtsız Üye
Kutsi Hadis Var mı? kaç tane kutsi hadis var


Cevap: Kaç tane hadisi kutsi var

Muhammed

Hadis-i kutsî lerin sayıları yüz civarındadır. Buna rağmen, bu konudaki eser sahipleri hep KIRK KUDSİ HADİS başlığı ile kırk tanesini ele almışlardır. Bunlara bir örnek olarak, İmam-ı Gazalî’nin de yer verdiği, kırk kutsî hadis in 22 numarada yer alanını dikkatlerinize sunuyoruz


Kudsi hadis sayısı

mum
kaç tane kutsi hadis vardır?

Okudunuz mu?  Evlilik ve arkadaşlık duası bir de işlerim için dua verirmisiniz?

Kudsî Hadislerin Sayısı Kaynaklarımızda ilâhî ya da rabbânî hadisler isimleriyle debulunabilen kudsi hadislerin sahih olanlannın sayısı çok değildir. Verilenfarklı rakamlar hadislerin sayım tekniğinden ortaya çıkmaktadır. Değişiksenetlerle rivayet edilen bir hadis, senetleri göz önününe alındığındabirden fazla hadis sayılabildiği halde, metni dikkate alındığında tek hadis olarak değerlendiıilebilmektedir. Kudsî hadislerin sayısı konusunda verilen rakamlar genellikle bu konuda yapılan derleme çalışmalarına dayanmaktadır. Bu sayılar 100 kadar , 100 ‘den fazla , 200 ‘den fazla48 ya da 300 kadar”9 olarakverilmektedir. Ancak bu konudaki en hacimli klasik eser olan Medenî’nin(ö. 1200/ 1 785)

Okudunuz mu?  Günahımız her ne olursa olsun,günahın büyüklüğü her ne kadar olursa olsun,tevbesi var mıdır?

kudsi hadisler kaç tanedir, kaç tane hadisi kutsi var, kaç tane kudsi hadis vardır

Bu kategoride yer alan Kuranı kerimde toplam kaç tane Allah'ın alim ismi geçiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kaç tane hadisi kutsi var Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.