Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:13
missa08
Abone

Ahırdaki hayvana kur’an okunurmu

Ahırdaki hayvana kur’an okunurmu

Gürkan
Selamun aleyküm Ahırda bulunan küçük veya büyük baş hayvana ahıra girip Kur’an-ı kerim okunurmu bunun hükmü nedir?


Cevap: Ahırdaki hayvana kur’an okunurmu

Darusselam
Hayvanların Ardından Fatiha Okunur Mu?

HAYVANLARIN NESİNE DUA EDİYORSUN?
Olayı Habervaktim’e değerlendiren Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (Din-Bir-Sen) Genel Başkanı Lütfi Şenocak, hayvanlara mezar açarak gidip başuçlarında dua okumanın İslam hukukunda yerinin olmadığını söyledi. Yapılan hareketlerin tamamen bidat olduğunu kaydeden Şenocak, Belki de kalkıyorlar onlara cenaze namazı da kılıyorlardır. Yani bu kadar abesle iştigaldir. Böyle bir şey mümkün değildir. Hayvan canlıyken tabii ki sevilir, beslenebilir. Nasıl hayvanların besleneceği de İslam fıkhında bellidir. Ama bunun ötesinde kalkıp hayvana mezar yapmak, farklı noktalarda kalkıp dua etmek yanlıştır. Hayvanlar zaten masumdur. Hayvanların nesine dua ediyorsun sen? Bunu yapanlar yeniden bir şeyler icat ediyorlar dedi.

Okudunuz mu?  Tövbe Kapısının Kapanması Kıyametin Bir Alameti Midir?

BÖYLE BİR HATA AFFEDİLMEZ
Yanlıştan biran önce dönülmesi gerektiğinin altını çizen Lütfi Şenocak, şöyle devam etti: Büyükşehir Belediyesi eğer sokaklarda veya herhangi bir yerde ölü hayvanları getirip gömüyorsa güzel bir hizmet yapıyordur. Etrafa rahatsızlık vermemeleri, koku saçmamaları adına hijyen noktasında böyle bir şey yapıyorsa Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik etmek lazım. Ancak her bir hayvan için ayrı ayrı mezarlar yapılıp, o mezarlarda farklı farklı ifadeler kullanıp, insanları o noktada yönlendirmek İslam dışı bir harekettir. Biz ölülerimizden rahmet beklerken şimdi kalkıp kedimizden, köpeğimizden bilmem şundan bundan dua edip onlardan şefaat mi bekliyorlar? Onlardan herhangi bir şey mi bekliyorlar? Bu saçmalıktır. Böyle bir şeyi yapanları da kınıyorum. İnsanlara kalkıp örnek olacak kişilerin böyle bir tavır ve hareket içerisine girmeleri çok yanlıştır. Böyle bir hata affedilmez.


Kuran okuyabilir hayvanların sure okuması

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ahırdaki hayvana kur’an okunurmu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.