Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:41
missa04
Abone

Şiiler kafir midir?

Şiiler kafir midir?

Kayıtsız Üye
Selam.ben konu acdiktan önce buraya bir göz atmıştım,sonra yine baktim dudak uçuracak yazılarla rastladim.siaya sapık,kafir,musrik söyleyenler var.arkadaşlar kulaktan dolma,internetden yazilan şeylere neden aldaniyorsunuz ? Amacım burda size sia inanclari yazmak degil,siz sia olmayacaksiniz ,biz de sunni olmayacagiz
Internetde ne kadar sia sapik ne bilm ne yazilari var,hepsi de kafir damgasıyla damgaliyor bizi.ama bir tane sia sitesinde sunni kotulenmiyor,soru soruyolar orda sunniler nasıl ,musluman,kardeş diye cevap geliyor,evlenin,kız verip kız alin diyolar.ama sunni sitelerinde nasıl bu ? Bir olmayi vahdeti teklif ettim kabul edilmedi.ricam duaları tahkir etmemek,iftira atmamak ki burda yüzlerce iftirada bulunmuşlar.internetden dolma ,saçma sapan seylerle gelip iftirda bulunmamanizi rica ediyorum.sizin kutsallarinza laf atanlari Allah goruyor,Allah verir cezasini,bi tek onlar için hepsini bir bagaja koymayın .aksi halde iftira atmak gibi suca dusersiniz,maksat sizlere tepki falan degil,Allah biliyor,ezberlediginiz Takiyeni de yapmiyorum ,yapanin Allah belasini vere .
Bu yorumun yayinlanacgini sanmiyorum ama yaziyim dedim,yayinlasaniz iyi olur,teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Cemaatle namaz kılarken abdestin bozulması

Sia kafir midir?

@hmet
Babadan Oğla Geçen Halifelik Doğru mu? Şialar Kâfir midir?

Selamünaleyküm hocam. İki sorum olacak. Birincisi; Babadan oğla geçen halifelik şeriata uygun mudur? İkinci sorum; Şia’nın kâfir olduğunu söyleyenler var. (üç halifeye münafık diyorlar, lanet ediyorlar vb. gerekçelerle) Bu gibi şartlar Müslüman’ı dinden çıkarır mı? Teşekkür ederim hocam.

Okudunuz mu?  Küfürlü Şarkı Dinlemek Caiz Mi

Selamünaleyküm, Oğul ehliyete sahip ise neden geçmesin? Önemli olan nasıl birinin ümmetin başında olduğudur.
Birine kâfir demek için ya çok cesur olmak gerekir ya da aklında kıtlık olması gerekir. Tenkit ederiz, sevmeyiz, sitem ederiz ama kâfir sözü pek ağırdır.
Nureddin Yıldız Hoca Efendi (Soru-Cevap)

Okudunuz mu?  Namazla ilgili kutsi bir hadis olduğu söylenen şu hadisin kaynağını öğrenmek istiyorum?

Cevap: Şiiler kafir midir?

Kayıtsız Üye
Selam @hmet bey .siz yazdınız boyle ama bu sitede girip okuyun kafirler diyorlar bize .noluyor ki? Arastriranda da internet yazıları falan,gülat siilerinin inanclarini yaziyolar,sonra tüm siilere mal ediyolar.hristiyanloga,yehudilige böyle tepki yokken bize yapiolar .fetva var ki sunnilerin kutsallarina laf atmayin,laf atanlar ıslam dusmanidir.böyle kabul edilmisdir.
Sizin kutsal saydığımız insanlara,sehabelere laf atanların kendisyle ugrassaniz,tüm siilerle diyil.cennetde olan tek furkan goruyonuz kendinizi tamam öyle olsun,tek kurtulan firka ehli sünnetdir.e artık birakin siileri kotuleyip kafir demeyi.saglicakla kalın

Okudunuz mu?  Oyunu Satın Aldım Fakat Korsan Versiyonunu Oynuyorum Bir Sakınca Varmıdır?

Cevap: Şiiler kafir midir?

halilcan
şiilerin bazı kolları kafirdir, bazıları ehli-bidat. Bu derin bir konu.


Kayıtsız Üye
Şiiler sunniler gunu mezheplere ayrilmamis.yani sunnilerde 4 hak mezhrp varsa,siilerdr boyle soz konusu diyildir.şiiler yani caferilerdir,kalanlari kabul edilmez,zeydiymis,sabiiymis ve daha neler.zaten siilik 12 imamı kabul etmek.daha Ali aleyhiaselami Allah hasa kabuk etmek diyil ve cokca ,bu suru sey.bidatliksa sizin siileri mersiye demesinde,ezandaki ve kametteki aliyen veliyullah la kiniyorsunuz sanirim.emevilerin lanetine karsilik bunu yapmak gerekirdi ve de mecbur bir sey değil .o zaman Ömer bin Hattab da heyya ela heyril emel sözünü çıkarmış,budami bidat? Ictihad felan da demeyin lütfen.
Neyse hakk sizin için sunnilik bizim için siilik,hristiyanlar için hristiyanliktir.her kes kendine gore cevab verecek.selametle

Okudunuz mu?  Dinimizce gerçekten karabasan diye birşey varmı?

Darusselam
"Haydin felaha kelimesi Felah, kurtuluş demektir. siz kurtuluşa değil ameli bozuk kişilersiniz sünni düşmanısınız belli yahudilerle aynı mantıktasınız.


Kayıtsız Üye
jerusselam ve daha seni gibi dusunenler.onu siz bilemezsiniz,cehennemlikmisiz,kurtulusa ermiyecemisiz ne biliyim ne.o Allahin isi ve biz aciz bendelerin oyle islere karisma hakkimiz yok! her kes ibadetine baksin birilerine kafir,sapik,cehennemlik damgasi vuracagina.hadi hoscakalin

Okudunuz mu?  Dayımın oğlu anneannemın sütünü içmiş ben içmemişim ve birbirimizi seviyoruz bu durumda nikah düşüyormu?

Darusselam
SİZİN GİBİ din düşmanlarından kardes olamaz.ALLAH SİZLERİ BİLDİĞİ YAPSIN
kim cehennemliktir sen bilemesin ancak ALLAH bilir.


Kayıtsız Üye
ben zaten sana cehennemlik demedim Allahin isi o.karismaya hakkimiz yok.din dusmani da degilim Allah goruyor


Kayıtsız Üye
sünniler hiç şiileri sünnileştirmeye çalışmadı ama şiiler sürekli sünnileri şiileştirmeye çalışıyor geçmişte anadoluda ve bugün yemende olduğu gibi

Okudunuz mu?  Hz.peygamber ve insan konulu kompozisyon

şiiaların takiyeciliği yüzünden iki yüzlü olmaları yılanı deliğinden çıkarır


Kayıtsız Üye
Esselamün Aleyküm. Ben bazı hocaların 12 imama inanan şiilerin kesin Kafir olduğunu ve 7 yada 6 )miydi emin değilim) imamlara inananın bidatçı olduğunu ama kafir denemez diyorlar anladığıma kadar. Bu iki Grupun farkı nedir (yani 12 tapmak 7 yanlış yapamaz demek ve 6-7 tapmak fark nedir anlamıyorum?)

Okudunuz mu?  Uhuvvet ile ilgili hadisler

Ve örnek olarak isim verbilirmisiniz (mezheplerin…)?

Ve bu mesela bir bidatçı şia mesela o zaman kafir değilse kız vermek yada, başka Müslüman arasında helal olan işler yapmak helal mi demek? Bidat dinden çıkarmaz mı?


Kayıtsız Üye
Kuran ve sünnet e uyduk tan sonra isimi cismi ne fark eder sünniyim ilahiyatçıyım onu bunu tekfir etmeyi bırakıp aslımıza dönelim şia kurana ve sünnete uyuyuyorsa itikat açısından ne ala uymuyorsa cehennemim yok atayım o Allah ın vazifesidir. Bediüzzaman hz. Nin bu konuda risale i nuruna bakabilirsiniz Bediüzzaman insanları sözleriyle kırıp yıkıp döken biri değil en azından vesselam

Okudunuz mu?  Masturbasyon yapanlar lanetlenmişler midir ?

siiler kafirmi, Şia kafir midir, sialar kafir midir

Bu kategoride yer alan Kişi gelinine, kayınpederine fitre verebilir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şiiler kafir midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.