Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:33
sizden08
Abone

Kanayan sivilce ve necaset durumu

Kanayan sivilce ve necaset durumu

Millennium
Etrafa yayılacak/akacak derecede kanamayan bir sivilceyi bir peçeteyle silsek o bölge hala necis sayılır mı, yoksa kanama filan durunca orayı yıkamadan namaza durabilir miyiz?


Cevap: Kanayan sivilce ve necaset durumu

@hmet
bir avuç miktarı necaset zarar vermez.

Okudunuz mu?  Haftada bir rüyamda bir şeyler görüyorum ve gusül abdesti almam gerekiyor.

Toplu iğne başı kadar kanayan sivilcenin üzerine yara bandı yapıştırıp abdest aldım; böyle namaz kılınır mı?

Çaylak2017
Abdesti aldıktan sonra yara bandı düştü (göğüste omuza yakın, hareket eden kısımda olduğu için düşüyor) ve yara bandının iç tarafındaki yumuşak emici kısma çok az kan bulaştığını gördüm. Sivilcenin üzerinde hâlâ toplu iğne başı kadar kan var ve kolay kolay pıhtılaşmıyor, çünkü ilaç kullanıyorum. (Bu özür olur mu?) Tekrar abdest almama gerek var mı? Atleti ve T-shirtü giysem kan ona da bulaşacak; tekrar yara bandı yapıştırsam kan onun yumuşak kısmına dağılacak.

Okudunuz mu?  Bir insanı bir şeye benzetmek

"yara bandını ıtına ıle yapıstırın kı yapısırken kan dagılırsa gene abdest gerekır." denilmiş.

Namaz kılarken kanın yara bandına dağılıp dağılmadığını kontrol edemem ki. Zaten yara bandı da üstünde durmuyor. Ne yapmam lazım?


Yorum: Kanayan sivilce ve necaset durumu

arifselim
Eğer sürekli bir kanama söz konusu ise özür sahibi olursun ve her namaz vakti için bir abdest yeterli olur. Ama kanama sürekli değilse yara bandını değiştirip yeniden abdest alman gerekir. Yani sürekli kanama olmadığında bu kan damlaları abdestini bozar.

Okudunuz mu?  Ceviz lekesi abdeste engel midir?

Beyza52298
Selamın Aleyküm.
Bir konuda yardıma ihtiyacım var.Benim burun etrafımda sıyah noktalar ve küçük sivilceler var ve bur bölge çoğu zaman kaygan bir sıvı ile kaplı.Aynı yağ gibi.Bu yağ necis mıdır?Bıraya temas edem bütün yerleri silmeli veya yıkamalı mıyım?Teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Ateist'e kardeş demek

Sivilce necis, sivilce necis midir

Bu kategoride yer alan Allah'ın yapacağını söylediği azaplar acımasızca değil mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kanayan sivilce ve necaset durumu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.