Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:01
sizden9
Abone

Dualarının kabul olmadığını gören arkadaşım

Dualarının kabul olmadığını gören arkadaşım

yarelerimtuzu
Arkadaşım namazında niyazında biriydi bir işi çok istedi çok emeklerde verdi fakat hepsi boşa gitti. Ben hayırlısı buymuş senin için dedim, Allah daha iyi bir kapı açar dedimsemde dinletemedim. Hep olmuyo işte dedi, ne istesem olmuyo dedi ve namazı bıraktı. Artık kendimi kandırmak istemiyorum dedi. Namazı mı kılmayım bari kabul olmayan dualarımın sebebini bileyim dedi bıraktı. Lütfen arkadaşımı bu fikirden döndürebilecek şeyler yazın benim aklım durdu resmen. Allah’ı sevmemeye başladı.

Okudunuz mu?  Son 1 yıldır içimde çok büyük bir evlenme isteği var daha 20 yaşındayım okuyorum o kadar çok istiyorum ki...

Cevap: Dualarının kabul olmadığını gören arkadaşım

Kayıtsız Üye
Maaşı yüksek işe gireyim diye namaz kılınmaz. Dünyevi istekler için namaz kılınmaz. Namaz ancak ve ancak allah-u Teala’nın rızası için, kulluk bilinci çerçevesinde makul bir kul olmak için kılınır. Bahsettiğiniz arkadaşınız ahiretini mi kaybetmek istiyor? Üç kuruşluk dünya menfaatleri için ebedi yurt olan ahiretini mi kaybetmek istiyor? Üzerimize farz olan bir namazın terkini nasıl olur da zengin olma amacına bağlarız?

Okudunuz mu?  Vesvese mi? Hastalık mı?

Dua meselesi pek çoklarının yanlış anladığı hatta bir kısmının inancını zedeleyen işlerdendir. Hoştur dualarının kabul olmadığını iddia edenlerin çoğu da duanın kabulüne uygun davranmazlar. Bunu nereden anlıyoruz? Genelde şöyle derler: ”Dua ediyorum kabul olmuyor, ben de namazı bırakıyorum artık!” ya da ”Dualarım kabul olmuyor ben de dua etmem artık!” Evet malesef zihniyet bu. Son günlerde türeyen bir spiritüalizm modası da var. Mini etek giyen, askılı giyen, dini oyuncak gibi gören bir kısım kadınlar, dünyevi istekleri için habire ”Esma zikirleri” yapıp duruyorlar. Tabi abdest namaz olmadan. Duaları kabul olmayınca da ”Bu terkip işe yaramadı başka terkip deneyen var mı?” diye forumlarda yüzlerce sayfa yazıp duruyorlar.

Okudunuz mu?  Kelime-i Tevhidi 70 bin defa okuyan kişinin cennetle müjdeleneceği rivayet

İstenilen şeyin bizim için hayırlı olup olmadığını bilmiyoruz. İnsanların çoğu zengin olmak ister. Peki ya 20 senelik bir zenginlik sonsuz bir azaba vesile olacaksa? Nereden biliyoruz zenginliğin bizim için hayırlı olduğunu? Dualar için edebe riayet ediyor muyuz? Acaba kaçımız ehli sünnetin temel akidelerinden haberdar? allah-u Teala’nın isim ve sıfatlarını biliyor muyuz? Kimden istediğimizin farkında mıyız? ”Dualarım kabul olmuyor, ibadeti filan bırakıyorum!” diyen bir insanın saydığımız tüm bunlardan bihaber olduğu bariz. allah-u Teala’yı bilmek için yollandığımız bu dünyada işimize yaramayan her şeyi biliriz ama söz konusu din olunca çoğumuz sınıfta kalıyoruz.

Okudunuz mu?  Babam beni sevdiğime vermiyor

Cevap: Dualarının kabul olmadığını gören arkadaşım

yasemin
< Namazı mı kılmayım bari kabul olmayan dualarımın sebebini bileyim dedi bıraktı. >
olaya çok ters köşeden bakmış ; kabul olsaydı devam edecekti , demek ki sadece kendi istekleri nefsani tutkuları için Allahın karşısında duruyormuş .
Şeklen kıldığı namazla her isteğinin kabul göreceğini düşünüyor ama Allahın terazisi hassastır , niyet ve gayret ölçer . İnsan kalıbını değil , kalbini secdeye bırakmalı

Okudunuz mu?  Adetten sonra gelen akıntı

Duaların kabul edilmemesinde bir kaç husus var . 1. istediği şey her neyse onun zararına olan bir şey olabilir 2 . daha fazla sesini duymak istemiştir Rabbi 3. Daha güzeli daha iyisi ve hayırlısı verilecektir , zamana bırakılmıştır.

O yüzden , dua edilmeli ama olmadığında arkana bakmadan yönünü değiştirmek bir müslümana yakışmaz. Şükür eden bir dile sahip olan insan ; hayrada şerrede aynı gözle bakan insandır . İki durumda başına geldiğinde , düşünceleri aynı yönde olup Allahtan geldi şükürler olsun diyebilendir . Her yolun Ona çıktığı bu evrende ,Allahın kapısından ayrılmak akıl işi değildir , Her ne olursa olsun O kapıda durmamız sabırla beklememiz gerekli , ancak ozaman kazanabiliriz. Biz kimiz de küsüp , kızıp, ümitsizliğe kapılarak umutsuzca – bu özelliklerde şeytana aittir – Allahtan yüz çevirelim ? Akıntıya karşı kürek çekilir mi hiç ?

Okudunuz mu?  Kaza Namazı Var mı ? Yok mu ? Tartışması (Kur'an ve Hadi Işığında)

Cevap: Dualarının kabul olmadığını gören arkadaşım

yarelerimtuzu
Çok konuşuyoruz bu konuyuda ne dediysem bir türlü ikna olmadı. Geçen sene çok güç halde orucumu tuttum dedi namazımı yorgunda hasta da olsam kılmayı çalıştım dedi huşu içinde yapmaya da özen gösterdim fakat sanırım Allah beni sevmiyo dedi. Ne kadar uğraşsamda o sevmiyo işte dedi ve hüngür hüngür ağladı.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken yellenince ne yapılmalı

hiç bir duam kabul olmuyor, namazı bırakıyorum

Bu kategoride yer alan Yaşı Küçük Diye Savaşa Katılamayan Sahabenin Adı Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dualarının kabul olmadığını gören arkadaşım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.