Anasayfa
23 Ekim 2022, 20:54
missa
Abone

Kız Arkadaşım Bakire Olmadığı İçin Onu Kabul Edemiyorum

Kız Arkadaşım Bakire Olmadığı İçin Onu Kabul Edemiyorum

Kayıtsız Üye
Öncelikle selamun aleyküm bu konuyu birçok farklı görüşten farklı forumlardan ve sözlüklerden okudum araştırdım ama hiçbirşey beni rahatlatmadı. Uzun zamandır görüştüğüm bir kız var farklı şehirlerde yaşıyoruz yakınız ama gidip gelebiliyoruz bu sorun olmuyor. Engel olan tek bir şey var. 21 yaşındayım bende masum biri değilim. Şuan hayatımda olan kişiyi seviyorum ona eşim diyebilmek onunla evlenmek istiyorum annesiyle babasıyla tanışmak hayatında yer edinmek istiyorum herşeyi yapmaya cesaretim var ama ortada tek bir sorun var.

Okudunuz mu?  Kul hakkı ile ilgili hadis

Geçen sene hayatına aldığı bir erkek, çocuğu sevmiş aslında bakarsan daha önce birini sevmiş olmasını bile ben kendi gururuma yediremiyorum. Bu insan evladı benim de o kızın da şuan hayatını mahvetti. Onu bu kadar güzel severken tertemiz sebepsiz nedensiz, kusurlarını görmezken şuan bu sebepten ötürü ne midem kaldırıyor ne kalbim. Benimle bir özeli olmuycak asla ilklerini birlikte yaşamıycaz. Şunu soruyorum kendime 1 sene öncesinde ben olsaydım hayatında böyle olmazdı ailesine kızıyorum ona kızıyorum onunda kendisini kötü hissetmesini sağlıyorum ikimizede yazık ediyorum yani.

O dönemde o kişi değilde ben olsaydım hayatında benimlede birlikte olurmuydu benide o kadar severmiydi güvenirmiydi diyorum. Onu bu şekilde kabul edicek birini elbet bulur umarım mutluda olur ama ben yapamıyorum. İlk tanıştığımızda bunu bana anlatmıştı hayatında daha önce 1 kişi olduğunu herşeyi onunla yaşadığını vs. Ben böyle şeylere takılan biri değildim hiçbir zaman olmadımda ama hep bununla yaşadım masum birini kandırıp onu kullanıp kenara atmadım. Annemde öyle bir şey yaparsam o kızı tut bırakma dedi hep. Ben bununla yaşamışken kendinden sorumlu birini nasıl kabul edicem.

Okudunuz mu?  Secde ayetini okuduğu halde tilavet secdesini yapmayı unutan kişi bunu hatırlarsa ne yapmalıdır?

O bunu yaparken bunun bilincindeydi sonuçta. Hayatımda ilk defa birinin geçmişini kıskanır oldum ama kendime aitmiş gibi hissedemiyorum yanyanayken biraz daha az aklıma geliyor belli etmemeye çalışıyorum bu seferde aldatıyormusun başkasımı var gibi düşüncelere kapılıyor 2 aydır kafamdan atamıyorum nefes alamıyorum içim daralıyor onunlayken ailemleyken başka bir ortamdayken aklıma geliyor nutkum tutuluyor çok acıtıyor biyere geçip kendimi ağlarken buluyorum hatta bazen onunla konuşmak bile istemiyorum. Evlendiğimizde birlikte uyurken yanından kalkıp giderim diye korkuyorum.

Okudunuz mu?  Yemin ederim demek yemin sayılır mı? keffaret gerekir mi?

Ailesi durumu bilmiyor bahsedersem seninle yapmışız gibi bahsederim dedi hatta bu konuyu onunla paylaştığımda sırf bitirmemek için tehdit bile aldım. Onu terkedersem daha kötü olur başkalarıda kullanır gibi onun derdinede düştüm. Böyle olmasaydı herşeye rağmen onu kabul ederdim ama sevsemde kabul edeniyorum işte karım diyemem kadınım diyemem çocuklarımın annesi diyemem. Bu benim kendi kibirim kendi egom diyorum yenebilirim diyorum kendimden daha fazla onu sevebilirim diyorum.

Okudunuz mu?  Aile Hayatı ile ilgili hadisler

Daha gencim 21 yaşındayım onsuz bir hayatım olsun istemiyorum aslında bakarsan hayatım onunla sınırlı değil başka biri illaki olur ama tekrar severmiyim onu sevdiğim kadar severmiyim? Sevemesem bile kendime ait hissettiğim biri olur yani bu kadın sonuçta malda değil. O nolucak onun benden sonraki hayatı gitmemem için yalvarıyor ağlıyor seviyor görebiliyorum. kendime olan özgüvenim yüksek kendimi geçmişindeki kişiyle kıyaslamıyorumda ama şuan bunu buraya yazıcak kadar çaresizim.

Okudunuz mu?  Kuran ezberleme teknikleri

Yorum: Kız Arkadaşım Bakire Olmadığı İçin Onu Kabul Edemiyorum

gimsangoksel
Merhaba genç arkadaşımız, uzun bir yazı yazacağım ama uzun bir solukla okuyacağını düşünüyorum. Aşk, insanın ayaklarını yerden kesen kalbinin atışını hızlandıran tarifi güç bir duygumuz. Aşk mı sevgi mi yoksa saygı mı? Hepsi bir arada olabilirse çok anlamlı bir takım olur, olmaz ise, aşk da sevgi de bazen zamana göreceli bir süreye tabi olur yıpranabilir. Yani bitmez denilen biter, sadece anısı kalır ve şaşkınlığı da insana yaşatır. Tabi burada konu daha bir farklı, şöyle; Yaratılışın cinsiyet fıtratına göre erkek kadın farklı iki varlıktır. Buradan üstün olma geri olma vs. anlamı çıkarmamak gerekir. Donanım farklı şöyle düşünelim birisi helikopter diğeri uçak. Ama hangisi uçak hangisi diğeri bu bazen değişir. İkisi de uçarlar, yolcu taşırlar ama çok farklı yapabilecekleri özellikleri vardır. Toplumda maalesef kadının bir ölçüsü varmış gibi bir şey oluşmuş adına da namus denmiştir. Tartışılır mı? Kısmen ve olaya göre evet ama sadece kadın açısından değil erkek açısından da aynı şekilde olmalıdır. Şöyle düşünelim, kadında sizin örneğinize uysun diyerek bunu yazıyorum adeta bir belirteç gibi bir fizyolojik sensör(algılayıcı) vardır ve o hemen tespit edilir( ki bazen bu tespit sanıldığı kadar basit olmasa da ) ve hemen bilet kesilir, doğru mu? Doğru olan ön yargıdır ama olay doğru değildir. Peki aynı sensör(algılayıcı) erkekte yok mudur? Fizyolojik olarak hayır yoktur ama vicdanen ve realitede yok mudur? Vardır ama anlaşılmaz tespiti başkası tarafından bilinemez kadınlarda olduğu gibi. Bu ne kadar adil olabilir, düşünelim? İnsanlar evlenirler çocukları olur ama devam edemezler ayrılırlar bir başkasıyla da aynı evlilikleri olur. O zaman şu akla gelmez mi, benden öncesi birisi varmış sorusu, vardı ama, aynı şey karşı içinde geçerlidir. "Gururuma yediremiyorum" sözüne binaen ise şöyle bir fikir söylemek isterim gurur zor bir insan duygusudur kontrolü elden giderse insana zarar verir dolayısıyla böyle bir geleceğe yönelik işte iyice artılı eksili düşünmek başkalarına da danışmak ama en son kararı yine kendinize ait kararınızla vermeniz gerekir.

Okudunuz mu?  Dua etmeyi bıraktım

Yorum: Kız Arkadaşım Bakire Olmadığı İçin Onu Kabul Edemiyorum

Kayıtsız Üye
Tahrim suresi 5.Ayet " Eğer o sizi boşarsa Rabbi ona, sizden daha iyi, kendini Allah’a veren, inanan, sebatla itaat eden, tevbe eden, ibadet eden, oruç tutan, dul ve bâkire eşler verebilir. " güzel kardeşim o seni seviyorsa tövbe ediyorsa Allah’a elini açıyorsa artık seninde ona bir şans vermen lazım sende seversin bu yaşananlar unutulur gider sende masum değilmişsin öyle yazmışsın tabikide sende hatalısın önemli olan şuan ne olduğun günümüzdebu aşk denilen şey öyle bir nefis ki bazen nefsine yenik düşüp hatalar yapabilirsin bazıları ağır olur ama Allah affedici ve bağışlayıcıdır unutma kız arkadaşına bir şans ver birlikte tövbe edip yemin edin hadi Allah’a emanet

Bu kategoride yer alan Kaç Yaşından Sonra Kapanmalıyız başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kız Arkadaşım Bakire Olmadığı İçin Onu Kabul Edemiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.