Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:44
Gusul
Yönetici

Gusül Abdestim Kabul Olmadığı Hakkında Şüphe Duyuyorum

Gusül Abdestim Kabul Olmadığı Hakkında Şüphe Duyuyorum

Müslüman123
Gusül abdesti aldıktan sonra içimde bazen huzursuzluk oluyor. Bunun nedeni abdestimin kabul olmadığı düşüncesi yani cenabet olduğumu hissediyorum. Fakat bir yandan da abdest alırken her yerimi yıkadığımı da aklıma geliyor. Yinede yıkamayı unutmuşumdur diye içimde huzursuzluk var. Terkrar abdest almalı mıyım yoksa buna uymamalı veya takmamalı mıyım ? Lütfen yardım edin kardeşlerim.


Cevap: Gusül Abdestim Kabul Olmadığı Hakkında Şüphe Duyuyorum

_Kul
Sen gerekeni yapmışsan vesvesiyi takmıcaksın yoksa şişer daha fazla artar vesvesen.Çoğu kişide oluyor bu ama önem vermeyince bende kesildi artık.Hatta hadisde abdeste özel bir şeytan olduğu da geçiyor.İçin rahat olsun

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde sırt

Cevap: Gusül Abdestim Kabul Olmadığı Hakkında Şüphe Duyuyorum

yorgunadam
Allah razı olsun. Aylardır bende bu sorun vardı. Dermanını söylemişsiniz. Artık takmayacağım. Zaten o huzursuzluklar bende sadece abdesti aldıktan sonraki birkaç dakika geçerli oluyor, sonra geçiyor bir şekilde ama yine de büyük rahatsızlık veriyor tabi. Artık daha rahat olacağım inşAllah.


Cevap: Gusül Abdestim Kabul Olmadığı Hakkında Şüphe Duyuyorum

Kayıtsız Üye
Gusul abdesti almadan dusumu aliyorum bedenimi bolca sampuanla temizliyorum niyet edip guslumu aldiktan snra vucudumu kurularken arka bolgemi kurularken sari leke goruyorum ama temizledigime bircok kez yikadigma eminim yardim edermisin bu sorunuma?


Kayıtsız Üye
Cünüplükten vazgeçemiyorum durmadan abdest aloyorum bağımlıyım be yapıcam bu kızlarla takılmayı kesemiyorum

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken avret yerlerinin yıkanması

@hmet
< arka bolgemi kurularken sari leke goruyorum ama temizledigime bircok kez yikadigma eminim yardim edermisin bu sorunuma? >
Kabız isen tedavi gör
Mutlaka o temizlenmelidir


Kayıtsız Üye
Ben oje sürüyorum fakat abdest almadan önce iyice temizliyorum bakıyorum bişey kalmamış . İçimde şüphe oluyor yinede iğne ucu kadar bile kalmış olsa kabul olmaz. Birde kulak deliklerimide kupe olmaz sa islatmiyoorum ???


arifselim
Ojeyi iyice temizlediğinden emin olmalısınız yoksa oje gusle engeldir. Ama kulaklarınızda ki küpe deliklerine iyice su tutmanız yeterlidir. Küpe deliklerini ıslatmak için küpe takmak zorunda değilsiniz.


Kayıtsız Üye
merhaba ben güsul abdesti alırken ayağımı yıkıyordum parmağım çıtladı abdestim kabul olur mu

Okudunuz mu?  Gusülde necaset temizlemezsek gusül yerine gelmezmi

ACİLSERVİS
Ne alaka kardeşim bu nasıl bir düşünce. Abdesti bozan durumlarda çıtlama diye bir şey mi var. Şeytan sizinle oynamasın.


Kayıtsız Üye
S.a ben boyaciyim vücudumda boya. Varken gusül abdesti kabul olurmu hani boya yaparken geliyoya .


arifselim
Aleykum selam. Bu boya eğer derinin üzerinde suya engel olacak bir tabaka oluşturuyorsa o zaman gusül geçerli olmaz. Önemli olan suyun deriye temas etmesini sağlamaktır.


Kayıtsız Üye
Bende gusül abdestimi aldım.Odaya geldiğimde avret yerimin altı kuru gözüküyordu ama bende yıkadığımı hatırlıyorum.Sizce bir daha gusül almam gerekir mi?


afsarbeyi
Gusül alman gerekmez kuru yer kalmamıştır.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken yıkanan su kovaya dökülürse gusul abdesti kabul olurmu

hayır
Gusül abdesti alırken idrarım geldi ve çıktı gusül abdesti bozulurmu


kayblan
Gusül bozulmaz ama namaz abdestin bozulur. Namaz kılmak için tekrar namaz abdesti alman gerekir.


Kayıtsız Üye
Selamunaleykum vucudun herhangi bir yeri kabuk bağladiysa yada yara olduysa gusül kabul olurmu


arifselim
Aleykum selam. Kabuk bağlayan yaranın altı yıkanması gerekmez. O kabuk yıkandı mı yani üzerinden su geçip ıslandı mı gusül tamamlanmış olur. Başka bir şeye gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Ben insaatta calisiyorum kolumda kirec lekeleri kaliyor . Yikiyorum yikiyorum cikmiyor gusül abdesti gerektiginde abdestim kabul olurmu


arifselim
Suyun deriye temas etmesine engel olmayacak derecede olan lekeler gusle ve abdeste engel olmaz. Bu tür işlerde çalışanlar ise mümkün olabildiği kadarını temizlemesi yeterlidir.

Okudunuz mu?  Gusül Alırken Sürekli Vesvese Yapıyorum Ve Gusül Abdesti Almak Bana Zulüm Gibi Gelmeye Başladı

-=tomorrow
öncelikle selamun aleyküm kardeşlerim gusül aldıktan sonra içime kötü hisler geliyor.
acaba bir yer kuru kaldımı
yanlış aldıysam ALLAH kabul edermi?
yanlış aldıysam cunup mu oluyorum?

bide arkadaşlar herhangi bir siteye bakıyorum gusül için diğer siteye bakıyorum farklı hangisi doğrudur diye kafam karışıyor birinde önce ağıza buruna su veriliyor ötekinde sonda onun hangi yerde aldığımızın bir önemi yok dimi?


ACİLSERVİS
Bende bir şey yazsam bende diğer sitelere göre başka bir şey yazmış olurum. O yüzden dini ilmihalden öğrenmen gerekir. En kısa zamanda ilmihali satın alıp defalarca okumalısın.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde hanefi ve şafi mezhebi arasıdski farklar nelerdir

Kayıtsız Üye
Merhabalar. çiftlerden biri gusül abdesti aldı diğeri abdest almadi aynı yatağa yattilar gusül abdesti alan kişinin abdesti bozulurmu lütfen yardım edin bu soru icimi kemiriyor


Hatt
Cevaptan önce bildirme görevimi yerine getireyim. Müslümanın dinini öğrenmesi mecburidir. Farzdır. Buda bir ilmihalden defalarca okuyup öğrenmek gerekir.
Guslü bozan durumlar bellidir. Erkek ve kadının organlarının birleşmesi veya meni akması ile olur. Başka türlü cenabet olunmaz.


Kayıtsız Üye
Hocam selamunaleyküm.gusülle ilgili aklımı kurcalayan bişey var Allah için cevaplayın ne olur bir yol gösterin yanlışsam düzeltin. Hocam ben gusül alırken (çok özür dilerim) koltukaltı ve etek traşı yapmamıştım ve o bölgedeki almam gereken şeyler uzamıştı gusülde o bölgemi yeterince yıkadığımı net hatırlamıyorum. Gusülden sonra namazımı kıldım ve ertesi gün aklıma geldi ama kendi kendime kesin emin değilim deyip yine namazımı kıldım sonra içim rahat etmedi ve kaza orucu tutacaktım (öyle olunca ayrıca bir sorumluluk geliyor bana hocam sanki daha ayrıntılı gusül almalıymışım gibi hissediyorum oruç tutacağım veya başka biri için okumam gereken bir yasin olduğu zaman)gidip su döktüm mahrem bölgeme ama namazlarımı tekrar etmedim çünkü kesin emin değildimki dedim ve kaza yapmadım sonra oruç tuttuğum gün yine içim rahat etmedi bu sefer banyoya girip süzgeçle su tuttum. Şimdide sürekli düşünüyorum tuttuğum kaza oruçlarım kabul oldu mu acaba diye çünkü o bölgem uzadığı ve sık olduğu için sadece su dökmekle su erişmez ovalamam gerekirdi diye düşünüyorum.ablama sordum su tutmuşsun mutlaka ıslanmıştır diyor bu durumun ölçüsü nedir sadece süzgeçle su değmiş olsa yeterli olu mu bide iki üç gündür yok ıslanmadığına emin değilsin yok ıslat yok gusül için bir kaç gün sonra ıslatıyosun böyle gusül olur mu orucun kabul olur mu diye kafamdaki bu soruları size sormak istiyorum saçım içinde aynı sorun geçerli ıslandığına emin olmak için kafamın her zerresine her milimine ovalamam mı gerekir nasıl yapılır uzamış bölgelere su nasıl ulaşır sadece su tutmak yeterli olur mu?belkide bu zaman ve su israfım vesilenizle son bulacak.Hocam Allah için ne olur ayrıntılı bir cevap da olsa yazın Allah ım sizlerden razı olsun

Okudunuz mu?  Gusül de zorlanıyorum

ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam. Bir ilmihal alıp oku bilgini arttır ve şeytanın bu oyunlarına kulak asma. Hiç bir sorun yokken bir sürü gereksiz şeyler düşünüyorsun. Oyuna gelme.


Kayıtsız Üye
Hocam Allah razı olsun. Bu konularla ilgili çok okudum ilmihalde okudum. ama illa ovalayarak yıkanın demiyor bende buna dayanarak çok fazla uğraşıp ovalamıyorum şimdi bunla ilgili şüpheye düşüyorum ben başımı vs ovalamadan sadece su tutarak gusül alsam olmaz mı tam da bunu sormak istiyorum ne olur bir cevap verin kime sorayım bilemedim siz çok iyi açıklıyordunuz o yüzden size sordum.hala Allah ın izniyle namazımı kılıyorum kaza orucumu tutuyorum kur an okuyorum ama ya cünüpsem diye de içten içe kemiriyorum kendimi

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almadan gezmek uğursuzluk getirir mi

gusül abdesti nasıl kabul olmaz, gusül nasıl kabul olmaz, gusül abdestinin kabul olmadığı durumlar

Bu kategoride yer alan Cünüb iken dövme yaptırmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül Abdestim Kabul Olmadığı Hakkında Şüphe Duyuyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.