Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:06
sizden04
Abone

Kadınlar neden kapanır ?

Kadınlar neden kapanır ?

Kokett
kadınlar neden kapanmak zorunda

Esimin ailesiyle beraber yasiyorum abisine Kiz istemeye gidilecekti Kayinvalidem ise Etek giymemi istedi bende acik biriydim ve hiç Etek giymemis bir insanim eşim annesinin istegini kabul etmedigim için epey bir sorun cikardi çok severek evlendim ama şuan 17 gündür ayri odalardayiz benimle Tek tük konusuyor konusuncada zaten ya hakaret ediyor yada küfür ediyor …esimin tüm ailesi küstü benimle konusmuyor eşim en sonunda geldi ve dediki eğer kapanmazsan Bosanirim Annemin istegini yerine getirmeliydin dedi … Istemeyerekde olsa kapandim Cünkü 1 yasinda bebegimiz var Ona kiyamadim 11 yasimdan beri namazımı kilarim çok sükür yalanda söylemem ama basörtü kullanamiyorum sürekli agliyorum bana dua edin olur mü?

Okudunuz mu?  Annem Sakalımı Kesmemi İstiyor Ne Yapmalıyım?

Cevap: Kadınlar neden kapanır ?

yasemin
Tesettür kalplerde başlar kardeşim , neden kapanıyoruz şekli olarak diye sorarsan ise ; Kuranda geçen ayette örtünmeliyiz emrine istaneden kapanmalıyız . Tabi bu demek değildirki örtüsüzleri hakir görelim . Buda doğru bir davranış değildir . Kişi insanlar mutlu olsun yada yeni bir moda akımı gibi tesettürü tercih etmemeli , güneş gözlüğünü resmen güneş paneli gibi tepeye takarak dolanmak tesettürün hiç bir yerinde yok . İnsan Allah için kapanmalı , hem bedenen hem kalben . Senin durumunu ve bakış açını bilmiyorum ama belkide kapanman için Allah onları vesile kıldı sana , nefsini yenmen için . Bu durumda Allah’a sığınarak Ondan yardımdile . Muhakkak ki o herşeyi bilendir , yardımsevendir , doğru yola iletendir . Dua ile

Okudunuz mu?  Dişimi çektirdim kanıyor namazı nasıl kılacağım

Cevap: Kadınlar neden kapanır ?

umutlucan
tesettür hakkıyla kapananlar için ne güzel bir kalkandır..


Cevap: Kadınlar neden kapanır ?

islamustafa
Kadın ve erkek ortasında gayet esaslı ve şiddetli münasebet, muhabbet ve alâka; yalnız dünyevî hayatın ihtiyacından ileri gelmiyor.
Evet bir kadın, kocasına yalnız hayat-ı dünyeviyeye mahsus bir refika-i hayat değildir.
Belki hayat-ı ebediyede dahi bir refika-i hayattır.
Madem hayat-ı ebediyede dahi kocasına refika-i hayattır; elbette ebedî arkadaşı ve dostu olan kocasının nazarından gayrı başkasının nazarını kendi mehasinine celbetmemek ve onu darıltmamak ve kıskandırmamak lâzım gelir.
Madem mü’min olan kocası, sırr-ı imana binaen onun ile alâkası hayat-ı dünyeviyeye münhasır ve yalnız hayvanî ve güzellik vaktine mahsus muvakkat bir muhabbet değil; belki hayat-ı ebediyede dahi bir refika-i hayat noktasında esaslı ve ciddî bir muhabbetle, bir hürmetle alâkadardır.

Okudunuz mu?  Yahudilere acımak günah mı?

Lemalar – 196


kadınlar niçin kapanır

Bu kategoride yer alan Oruç tutmak nefsine hakim olmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadınlar neden kapanır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.